25.8.2012

109. viimeinen viikonloppu kotona

Tämä on tosiaan viimeinen viikonloppu ennen muuttoa Ypäjälle. Missäköhän vaiheessa se alkaa todella tuntua siltä, että sinne ollaan muuttamassa?

Perjantaina, eli eilen meillä oli aika erikoinen aamutalliratkaisu. Heräsin normisti 05:50 ja ulkona satoi vettä aivan kaatamalla. Sitten äiti tulikin sanomaan et käy ruokkii hepat niin laitetaan ne sit vasta pihalle kun ei sada, sillä rakkaat hevoseläimemme ovat repineet melkein kaikki sadeloimensa viime talvikauden aikana. No kävin laittamassa hevosille heinät ja väkirehut, sen jälkeen olikin kiva mennä takas nukkumaan. Laitettiin hepat ulos 9 jälkeen ja jäin siivoomaan tallia yksin kun äiti lähti kauppaan.

Me tehtiin vuoronvaihto ja mie lähin ihmistäytymään miun BE -kortin ajotuntia varten, samalla reissulla kävin  S-marketista mäntysuopaa ja pesusieniä, poliisiasemalta uuden henkilökortin ja ajelimpas sitten siinä samalla vähän keskustassa. Muuten ajo-ope sano, että inssi menis ihan hyvin läpi jos tekisin kaiken samalla tavalla kun ajotunnilla! JEE!

Iltasella laittelin tuntiheppoja valmiiksi tyttöjen kanssa, jotka tuli meille yöks kun oli nyt tää viimenen viikonloppu ennen miun muuttoa. Käytiin yhdessä vielä ajelemassa Joensuussa hakemassa Veera ja vuokraamassa pari leffaa (Orpokoti ja Kaamea Kankkunen II) Filmtown:ista, ja tietenkin karkkia! :D
Ennen leffailtaa käytiin liikuttamassa Pennyä ja sillävälin kun mie hoidin sitä, tytöt teki iltatallia. Kokeilin ensimmäistä ja viimeistä kertaa sen juoksutusta liinassa. Ravi meni ihan mielettömän hyvin, se venytti kaulaansa rennosti maahan asti... Mutta laukka, se meni aivan päättömäksi kaahaamiseksi ja muutaman kierroksen jälkeen päätin antaa olla ja kiipesin selkään. Menin vähän väistöjä ja laukkaa ilman satulaa ja Penny oli oikein kiva. Sitten iltatalli ja katsomaan Orpokotia! Se ei ollu niin pelottava kun luulin ja ihan hyväkin.

Tänään aamutalli tehtiinkin jo normaalisti kuuden aikoihin. Mie pakkailin jo Pennyn tavaroita aamutallin ohessa ja jo tässä vaiheessa pelkästään Pennyn tavaroista tuli kaksi pahvilaatikollista ja kaksi isoa Ikea -kassillista sekä epämääräinen läjä pakkaamatonta tavaraa. Lisäksi on vielä ne tavarat, joita käytän tän viikon, eli paljon tavaraa! Sitten on vielä omat kamat... Muuten päivä oli ihan perus lauantai, tunteja ja heppojen laittoa. Vedin yhden maaston Vilillä ja pidin kaksi puolentunnin talutustuntia. Tänään harjoiteltiin loivia kiemuroita ja harjoitus- ja kevyttäravia sekä loppuun venyttelyitä.

Ratsastin sitten vielä kaiken lisäksi Pennyn iltapäivällä, se tuntui alussa vähän oudolta, reippaalta ja taipuisalta, mutta vähän tönköltä etenkin oikeaan kierrokseen. Ei ontunut, mutta otti vähän lyhyempää askelta oikealla etujalalla. Pyysin sitten äitin hätiin ja se katseli hetken ja neuvoi, että ratsasta vaan, koska se johtui todennäkösesti lihasjumista, joka oli varmaankin siitä juoksutuksesta peräisin.... En koskaan juoksuta. En tiiä mikä miun päähän eilen sitten meni. Oon ennenkin ollu juoksuttamatta yhtään omaa tai vierasta elikkoa. Koulussahan me sitä opiskellaan, sitten ainakin saan tietää, että teenkö jotain väärin. Mutta siis asiaan. Menin isoja ympyröitä, joilla Pennyn oli helpompi ravata ja ravikin oli sujuvampaa. Laukkailin aika paljon ja aina välillä kokeilin taas ravata. Penny parani kokoajan aika hyväksi ja varsinkin vastalaukkaamisen jälkeen oli taas ihan vertynyt ja meni mielellään iloista ravia. Jätin sitten siihen ja tein loppuverkat ja -käynnit maastossa. Hoidin tyttöjen kanssa Pennyä pois ja kylmäsin sen jalat, sitten jätinkin loput tytöille, koska isi oli tullut hakemaan miut mökille.

Ajeltiin tänne mökille 19 aikoihin ja syötiin sekä saunottiin, nyt nukutaan ja sitten aamulla syödään taas ja mennään kotia päin, eli tälläinen pikapika käynti ennen muuttoa, että kerkiää nähdä mummia ja ukkia:) Olen siis kirjoittanut nyt ukin tietokoneella, joten en saa lisättyä kuvia. Toivottavasti jaksoitte lukea hyvin tekstipitoisen postauksen. Huomenna sitten ehkä kuviakin! :)

Tämä viikonloppu ei ole viimeinen ennen opiskeluita, mutta viimeinen kotona kuitenkin, sillä ensiviikonloppu me vietetään Hyrynsalmella tädin häissä.

4 kommenttia:

  1. Mikä päivä lähet??

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä Ypäjän opiskeluihin :) Ois nii kiva ollu itekki päästä sinne, mut alle pisteestähä toi jäi kiinni :/ Noh nyt sit oppisopparilla onneks pääsen opiskelee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi kun et päässy! Onneks kuitenkin pääsit jonnekkin, ettei ois tarvinnu välivuotta ruveta viettämään. Ja ainahan sinne voi hakea uudelleen! :)

      Poista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu