24.2.2012

62. ERIKOISPOSTAUS Kantelesärkän tuntihevoset osa 2/3

OSA 1/3 Suomenhevoset ----> Klikkaa tästä nähdäksesi aijemman osan!
OSA 2/3 Puoliveriset
OSA 3/3 Ponit

Laitan jokaiselle perustietoja ja omia kokemuksia hepoista + mitä oon asiakkailta kuullut ja 2-3 kuvaa. Osa kuvista on google kuvahaulla otettuja ja osa sukupostista. En ole itse ottanut kuvia, joten en niitä omikseni väitä. Kuvissa esiintyvät ratsastajat ovat meidän tallilta ellei erikseen mainita! :)

Tuntiheppoja on nytten 15 kappaletta, josta 13 on omia hevosia. Kaikilla hevosilla on oma, yksilöllinen määrä tunteja päivässä/viikossa, mutta keskimäärin max. 2-3 tuntia päivässä hevosta kohden. Jokaisella hevosella on vähintään yksi lomapäivä viikossa. Hevoset saavat olla päivittäin ulkona 6-12 tuntia, kesäisin hevoset ovat ympärivuorokautisesti ulkona. Kaikki hepat ruokitaan neljästi päivässä kuivalla- ja säilöheinällä ja lisäksi aamuin ja illoin kaurat ja kivennäiset, sekä tarvittavat lisärehut ja -ravinteet. Kaikille hevosille on omat varusteet, vähintään yksi satula, suitset, harjat ja loimet. Hevosilla ei käytetä koskaan apuohjia, ei tunneilla eikä muutenkaan. (martingaalia ei lasketa!) Sitten kun hepat on aikansa palvelleet tuntiheppoina, ne laitetaan eläkkeelle leppoisiin eläkekoteihin tai myydään ihan tavalliseen, kevyempään käyttöön. :) Muuta ei oltu toivottu näiltä tuntaripostauksilta, kuin hevosten ikiä. Kuitenkaan en niitä tiedä, joten en lisännytkään.

Tunnit -kohta tarkoittaa, että mitä tunteja kyseisellä hevosella mennään. Meidän tunteja ovat:
Talutustunnit
Alkeistunnit (Aikuiset/Lapset)
Koulu C-B
Koulu B-A
Puomitunnit
Estealkeet
Este jatko I
Este jatko II
Este jatko III
Estevalmennus
Maastotunnit tilauksesta
Roms




Lempinimi: Rommi
Rotu: Latvialainen puoliverinen
Skp: Ruuna
Säkä: 180cm
Väri: Ruunikko
Merkit: Tähti
Omistaja: Leila Mustonen

Kuva

Tunnit: Kaikki
Re: 110 cm
Koulu: Helppo A

Rommi on valtavan iso symppisheppa, jolla pystyy ratsastamaan jokainen tallilla käyvä pikkulapsesta isompaan mieheenkin. Rommi on hyvä hyppäämään, vaikka voi käynnistyä hieman hitaasti ja olla alkuun laiska. Kuitenkin vauhtiin päästessään on oikein hyvinliikkuva heppa, ison laukkansa vuoksi saattaa tosin jäädä hieman 'fletkuksi' mutta ratsastajan tarpeeksi vaatiessa on laukkakin pontevaa olematta kilometrin pituista. Hoitaessa Rommi on tosi kiltti, vaikka saattaa kokeilla hoitajaansa suitsiessa nostamalla päänsä sinne katon rajaan. Iso koko vaatii ainakin Rommin mielestä myös isoa mahaa, eli tällekkin elikolle ruoka maistuu.

Rommi tuli v. 2005. Ekaks sen oli tarkoitus tulla enemmän kisahepaks ja valmennukseen äitille, mutta se osoittautui niin leppoisaksi ja kiltiksi, että se otettiin mielummin tunneille. Rommi on Oivan maahantuonti ja se on peräsisin Latviasta.

Sumahers

Lempinimi:  Sumi
Rotu: Latvialainen puoliverinen
Skp: Ruuna
Säkä: 170cm
Väri: Ruunikko
Merkit: piirto, sukat
Omistaja: Leila Mustonen




Tunnit: Kaikki
Re: 115cm
Koulu: Helppo A

Schumi on umpikiltti ja jokaiselle asiakkaalle sopiva hevonen. Sillä mennään ihan jokaisella tunnilla kaikenlaiset ratsastajat. Varmaankin tallin suosituin heppa. Kuitenkaan se ei ole mikään automaatti, vaan vähän raskas ja laiska. Hoitaessa tosi helppo ja hyvä käsitellä.

Sumi tuli meille heti Rommin jälkeen, myös Oivalta ja Sumi olikin alkuun vaan äitin heppana. Se pelkäsi kamalasti raippaa ja oli muutenkin vähän vaikea, vaikka sitä ei nykyään uskoisi millään tavalla! Sumilla äiti kisasi koulussa Helppoa A:ta ja esteillä 100 cm ylöspäin. Schumilla äiti myös suoritti ratsastuksenohjaajatutkinnonsa, johon kuului ainakin silloin +-100 cm esterata ja helppo A -tason kouluohjelma. Ajan kanssa Sumi tottui kaikkeen käsittelyyn ja ratsastajien muuttumiseen ja nykyään se onkin oikein supertuntipolle.


Big Peter


Lempinimi: Pete
Rotu: KWPN (Lentävä hollantilainen) ;)
 Skp: Ruuna
Säkä: 160 cm
Väri: tummaruunikko
Merkit: Takajaloissa ruunusukat
Omistaja: Leila Mustonen




Tunnit: Koulutunnit
Re: 110cm
Koulu: Helppo A

Petteri on jo 22 v., mutta virkeä ja vinha papparainen. Petterillä lopetettiin hyppääminen 2010 talvella, koska tarhakaveri potkaisi sitä etujalkaan ja se murtui. Petteri toipui n. puoli vuotta ja eläinlääkäri kävi säännöllisesti tarkistamassa jalan voinnin. Niin uskomatonta kuin se onkin, jalka oli täysin parantunut levon jälkeen. Alkuun vaihtoehdot oli lopetus tai kuukauden aika, lähteekö yhtään paranemaan, ei haluttu lopettaa vanhaaherraa.

Petteri on tullut myös Oivalta ja meilläolon aikana se on saanut oman 'fanikantansa', sillä on kisattu kaikissa mahdollisissa kotikisoissa. Petteri menee edelleen muutamia tunteja viikossa, mutta pikkuhiljaa aletaan siirtämään sitä eläkkeelle. Käsitellessä vähän vaikea, taluttaessa villi ja satuloidessa pitää sitoa kiinni.

Alytus TS


Lempinimi: Allu
Rotu:  Wielkopolski
Skp: Ruuna
Säkä: 168 cm
Väri: tummaruunikko
Merkit: -
Omistaja: Leila Mustonen




Tunnit: Kaikki muut, esteillä vain valmennustunnit
Re: 100cm
Koulu: Helppo A

Allu on meidän tallin honkelikonkeli, vähän pölhö polle, mutta silti niin mukava ja symppis. Allu käyttäytyy aina oikein mainiosti ja osaa mennä tunneillakin kiltisti ja on kaikinpuolin hyvä hevonen, mutta sen yleisolemus on aika pöljä, se koheltaa vähän omiaan ja ottaa aina osumaa mm. silloin kun tunnilla pamautti päänsä seinään ja kaatui. Jep, se on Allua! ;) Esteitä Allu osaa hypätä hyvinkin, mutta nyt n. puolentoistavuoden hyppytauko on saanut sen vähän epävarmaksi esteillä. Koulua menee tosihyvin osaavan ratsastajan kanssa, mutta voi olla myös lastentunneilla.

Allu tuli meille 4 -vuotiaana ja se oli äitin ratsastuksenopettajatutkinnon nuori hevonen- projektin nuori hevonen. (Tajusitteko?) Allua koulutettiin reilu vuosi ja sitten se otettiin tunneille, hieno  heppahan tuosta on tullutkin. :)

Klara II


Lempinimi: Lara
Rotu: Trakehner
Skp: Tamma
Säkä: 165 cm
Väri: tummaruunikko
Merkit: Tähti
Omistaja: Leila Mustonen


Tunnit: Kaikki paitsi talutus, esteillä ei alkeis eikä jatko I.
Re: 140 cm
Koulu: Helppo A (Vaativa B)

Lara on oikea unelmaheppa. Kiltti tamma, jota on helppo käsitellä ja hoitaa. Laralla on vetopaniikki, joka hieman säikyttää joitain asiakkaita, vaikka siinä ei mitään pelättävää ole. Sitä vaan ei saa sitoa kiinni tai ratsastaessa kiskoa suusta. Ratsastaessa Lara on tosi kiva. (ainakin miun mielestä :D) Ja yleensä se onkin koulutunneilla ja estetunneilla tuttu näky.

Itsekin viimekeväänä Laralla menin enemmänkin ja kävin parit kisatkin. Kuitenkaan Laran kanssa me ei löydetty esteillä sellaista yhteistä säveltä ja tekeminen ei ollut kovin mielekästä. Toiseksi Laraa ei olisi voinut kuljettaa ollenkaan vetopaniikin takia. Nyt Laralla treenaa pari meidän oppilaista ja kisaa yksi ratsastuskoulun oppilas, heillä menee tosikivasti :)
Lara tuli Oivalta v. 2008


Pariis

Lempinimi: Pariisi
Rotu: Puoliverinen
Skp: Ruuna
Säkä: 170 cm
Väri: tummaruunikko
Merkit: Tähti
Omistaja: Leila Mustonen

Kuva

Tunnit: Koulu B-A, Estevalmennus
Re: 120 cm
Koulu: Vaativa B

Pariis on äitin kisa- ja valmennusheppa, tosi villi ja hössöttäjä, joten käy vain jollain tunneilla ja tietyillä ratsastajilla. Pariis on melko reipas käsitellä ja ratsastaessakin tosi vahva. Kuitenkin osaava ja keskittyy hommaansa ainakin äitin kanssa. Ite oon ratsastanut Pariisilla kerran, se oli tosi vahva ja reipas, ei ihan miun tyyppinen hevonen. Pariis kuitenkin on sydämmellinen hevonen (jos niin voi sanoa) ja antaa itsensä kokonaan likoon ihmiselle, joka sen ansaitsee.

Pariis tuli myös Oivalta.


Seuraavassa tuntiheppapostauksessa tulee ponit ja Lane :)
Alempana toinen vastajulkaistu postaus, käykää lukemassa myös se! :)

4 kommenttia:

  1. Ihania hevosia, kaipaan ratsastusta kamalasti ja sun blogi piristää aina päivää kun saa lueskella hevosmaailman kuulumisista :)) Millä tallilla ratsastat?

    VastaaPoista
  2. Miun äitillä on oma talli, kantelesärkän talli. Just päivitin noita sivuja, sieltä voit lukea tallista ja hepoista lisää :) kiitos palautteesta :) !

    VastaaPoista
  3. onko sinulla suunnitteilla tehdä yksityishevos esittely milloin? :) Olisin kiinnostunut tietämään muistakin hevosista.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu