29.8.2012

113. tadaa tein sen!

Pidin lupaukseni, onnistuin tekemään postauksen kolmesta viime päivästä ja teinpä vielä videonkin Iidan ja Pennyn ratsastuksista! Laitan videon heti tähän alkuun, joten voitte katsoa sen ja keskittyä sitten tekstiin. Analysointia ja mielipiteitä videoiden ratsastuksista löydät tästä postauksesta. Postauksessa on uusia kuvia, mutta laatu on surkeaakin surkeampi, sillä kaikki kuvat on otettu kännykkäkameralla. Kuitenkin, koittakaa kestäää ;)


Maanantai 27.8.2012

Tein aamutallin vanhalle normaalisti. Aamutallin jälkeen lähdettiin äitin kanssa ruoka- ja lamppuostoksille. Meillähän on koko koti remontissa niin sitten käytiin ostamassa uudet lamput keittiöön, ruokailu- ja olohuoneeseen. Ostin samalla peilin mukaan Ypäjälle kun omasta huoneesta en halua seinäpeiliä pois. Käytiin myös Buffassa syömässä pizzaa ja jäätelöä. Kotona sitten oltiin aika myöhään, meillä tais vähän venähtää, joten tuli kiire tuntiheppojen hakemisessa ja laittamisessa. Vieläpä ihanat pv:t oli kaikkein kauimmaisessa laitumen nurkassa ja eihän sieltä voi tulla vastaan ei...

Selviydyin kuitenkin! Iidan ratsastaja perui tunnin ja se oli liikuntaa vailla, joten kävin ratsastamassa sillä n. 1½ tuntia. Alkuun Iida oli todella raskas ja etupainoinen (video on juuri alusta) mutta n. tunnin ratsastuksen jälkeen keveni huomattavasti ja oli oikein mukava. Tein sillä sitten voltit joka kulmaan ja pitkille sivuille kunnon lisäyksiä päästämättä tätä neitiä räjähtämään (mitä tämä neiti kovin olisi halunnut...). Iidan selässä tuo miun pienikokoisuus oikeen korostuu, kun alla on tuollainen iso hevonen. Iidan jälkeen tein iltatallin lopun, mitä Ana ei ollut kerinnyt tehdä, sitten menin vielä Pennyllä itsenäisesti koulua. (videon pätkät on tiistailta) Sovelsin vähän Pennyn kanssa sitä, mitä tein Iidan kanssa ja kappas kun Pennykin meni oikein kivasti. Menin paljon avoja ja sulkuja laukassa ja sitten myös samaa kuin Iidalla, eli voltit + lisäykset. Illalla kylmäsin jalat ja laitoin taas arnikat + lämppärit. Kun menin kotiin niin kello oli 22:17 siihen vielä suihkut ja syömiset niin ei oikeen jääny kirjoitteluaikaa.

Kylmäys letkulla, joka kylmää jokaisen jalan samalla kertaa. n. 10 min.
Anteeksi kuvan hieno tausta - ja paskakasa - mutta siis sitten arnikaa
ja lämpöpintelit + patjat. Nää on päällä 3h-12h.


Tiistai 28.8.2012

Tein taas aamutallin vanhalle, äiti lähti ostamaan häihin vaatteita, mie en lähteny mukaan, koska miun oli pakko pakata, että kerkeän pakkaamaan kaiken ennen perjantaita ja muistan kaiken mukaan. Pakkasin monta tuntia ja nyt mukana on jo Pennyn tavarat (paitsi satulat, suitset, loimet jne. vielä tarvittavat), kaikki astiat, osa vaatteista, kaikki asunto- ja koulutarvikkeet. Onkohan miulla liikaa tavaraa? Paljonko siellä on tilaa? :-D Nukahinkin sitten siinä muutamaksi minuutiksi, kunnes Satu ilmotti, että Rommi pitää viedä kengityksestä laitsalle. Sen jälkeen pakkasin taas ja pesin pyykkiä, mm. päiväpeiton ja tallitakkeja. Jossain vaiheessa menin ottamaan hevosia sisälle ja laitoin niitä tunnille. Menin ite poikkeuksellisesti ekalle estevalmennustunnille, koska jälkimmäinen ja ensimmäinen oli yhdistetty tällä kertaa. Video on siis tältä tunnilta, joka meni ihan kivasti, mitä nyt muutamia huonoja paikkoja tuli. Eka rata mentiin ihan minipienenä, mutta toka oli reilun 90 pintaan. Ypäjältä pitäs sitten ihan ensitoimikseni hankkia meille sopiva estevalmentaja, ettei pääse tulemaan liian pitkää taukoa hyppäämiseen.
Illalla tein vielä iltatallin ja olin taas ihan zombiväsynyt kun tulin kotiin ja kun avasin bloggerin niin sain ulkoasun IHAN sekaisin, joten luovutin ja lähdin nukkumaan. Ilmeisesti olette kuitenkin pitäny tästä, koska huonoakaan palautetta ei ole tullut.

Tärähtänyt maastoponi loppukäynneillä ♥

Aamulla kuuden aikaan. 

Penny ja Lara

Myy ♥

Keskiviikko 29.8.2012

Tehtiin äitin kanssa vanhalle aamutalli jonka jälkeen lähdettiin taas kaupunkiin nyt oikeasti ostamaan ne häävaatteet. Ite ostin uuden hammasharjan ja tahnan Ypäjälle mukaan, suuret ostokset. Seikkailtiin taas vaikka mitkä kaupat läpi, piti ostaa baarijakkaroita ja ovenkahvoja, rehusäkkejä, kenkiä, paitoja farkkuja, karkkia... Mutta kivaahan se oli ;). Kotona oli vihdoin ihan oikeasti pari tuntia - ei tarvitse tehdä mitään - aikaa, joten tietenkin Oskari keksi tekemistä ja pelattiin sitten PS3. Tarjouduin taas ratsastamaan Iidaa, jotta kokeilisin saanko sen nopeammin toimimaan kunnolla. Menin Millan puomi/kavaletti tunnille ja Iida tuntui heti alkuun paljon paremmalta.
Kun me alotettiin tekemään tehtäviä (takaosakäännöksiä ja pieniä voltteja) Iida pääs taas vähän karkuun tuntumalta ja valui etupainoiseksi. Laukkatehtävässä sain sen kuitenkin hyvin ylös ja sitten tultiin jo puomeja ja kavaletteja. Tehtävä oli TOSI kiva ja tehokas! Milla oli laittanu 4 puomia linjalle n. 5 m etäisyydellä vinottain ja tultiin niitä suoraan, sekä sellaisella kiemurauralla. (kts hieno paintversio)

tultiin siis suoraan (vaal.punanen) sitten vikalta käännettiin tuollaisia
"voltteja" niin, että palattin kiemurrellen alkutehtävälle. 

Iidan jälkeen menin taas Pennyllä. Laitoin sen valmiiksi yhdessä Anan kanssa, joka hoitaa sitä sitten viikonloppuna kun olen häissä. Ana myös menee Pennyllä tunnille lauantaina, jotta se ei seisoisi liikaa ennen muuttoa, joka lisää tämän stressiherkän eläimen stressiä... Ratsastin Pennyllä alkuverkan, jonka jälkeen Ana meni sillä, ihan kokeili vaan, että miltä se tuntuu ja annoin samalla vähän neuvoja. Menin Pennyllä vielä koulua ja muutaman kerran nuo kavaletit kuten Iidallakin menin. Tehtävä sopi myös Pennylle, vaikka se tahtoikin innostua vähän turhan paljon 20 cm kavaleteista. Hoidin sitten Pennyn pois ja tänään jäi jopa aikaa vähäsen kirjoitella, huomenna olis viimeinen kokonainen päivä kotona ennen muuttoa ja hyppään Vilillä!

Siitä sitten huomenna. Nyt toivoisin palautetta uudesta ulkoasusta: Kiva vai karmea? :D

10 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :) Miten toi Iida heppa, onko se siis äitilläs kisakäytössä, vai kulkeeko tunneilla, vai onko vähän niinkuin molempia? :) Millainen se on luonteeltaan/käytökseltään/ratsastettavuudeltaan(kirjoitetaanks se noin?!?:o:D)? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Iida käy jonkun verran tunteja, mutta vaan koulu B-A, koulu A ja kouluvalmennus. Esteillä vain estevalmennustunneilla. Se on tullut äitille ykköshepaksi Pariisin rinnalle, mutta nyt meillä on ollut tosi kiireinen kesä, joten kisoja ei ole keritty oikeen käymään. Eli on vähän molempia. Iida on tosi kiltti luonteeltaan, rauhallinen ja seesteinen tamma. Ratsastettavuudeltaan se ei ole helppo, sillä se on todella raskas kädelle ja haluaisi mennä tosi kiivaasti. Se näyttää helpommalta kuin onkaan! Ja kirjoitetaan se noin ;)

      Poista
  2. Tää ulkoasu on ihan kiva,ehkä vähän turhan vaalea näin syksyllä?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITOS PALAUTTEESTA :) en oo yleensäkään tehny ulkoasuja vuodenaikojen mukaan, mutta hyvä idea ;)

      Poista
  3. Kiva postaus!!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitää tehdä samanlaisia useammin kun niin moni tykkää :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos! Miustakin tää on ihan kivan keveä sen viimeisimmän jälkeen :)

      Poista
  5. Kaikkea hyvää tulevaan ja menestystä Ypäjälle niin koulun kuin Pennynkin kanssa! Niin ja blogin ulkoasu on hieno, seesteinen... se edellinen oli jotenkin... vaaleanpunainen. ;) Mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja samoin mukavaa syksyä itsellesi!

      Poista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu