25.1.2013

131. Hammaslääkärissä





Nyt on puolivuosittainen hevosen kiusaus hammasraspien, suunavaajan ja neularuiskujen osalta tehty. Eläinlääkäri Satu Rönkkö kävi alkuviikosta raspaamassa tallimme heppojen hampaita ja samalla hoiti Pennyn hampaat. Kesällä se Hirnuva Hammas -tyyppi kävi, mutta nyt hän on ilmeisesti lähtenyt Puolaan opiskelemaan eläinlääkäriksi.

Tälläkertaa päätettiin pistää Penny suoraan unten maille, koska viimeksi siitä saatiin melkoinen tahtojen taistelu aikaan. Tällä kertaa selvittiin kahdella annoksella rauhoittavaa suoraan suoneen. Penny sitten aika nopeasti rauhottuikin ja laski pään ruokakuppiin, unohtaen samalla, että jalkoja on kuitenkin pidettävä alla. Siinä se hetken hoiperteli ja sitten alettiin hommin.

Alkaa jo nukuttamaan

Kuva: hirnuvahammas.fi
Tässä siis havainnollisesti että millainen koukku siellä hevosen suussa voikaan olla,
Pennyllä jotakuinkin tälläiset oli kesällä molempien alaleukojen viimeisessä poskihampaassa.
Nyt oli onneksi pienemmät.

Suusta löytyi edelleen ne samat piikit, tai hammaskoukut, mitkä kesälläkin. Tai ne oli uudestaan muotoutuneet, että poisto kyllä silloinkin onnistui. Sen lisäksi ei ollut mitään järkyttävää, muutamat piikit yläleuan ulkoreunoilla. Ypäjällä muuten suunkin terveyttä kerkesin opiskelemaan eläinlääkinnässä, jonka tentistä sain kolmosen!

Suosittelen kaikille hevosenhoitajille hevosen hampaista huolehtimisien ammattilaisen avustuksella, niin välttyy monilta ongelmilta, Pennyllä nuo hammaspiikit on aiheuttanu esimerkiksi syömis, - ruuansulatus ja ratsastusogelmia. Ja kun tuota ylläolevaa kuvaa katsoo niin kyllä vaikea uskoa että tuollainen täysin kivuton olisi. Auts. Heinäkuussa taas!
Kohta pääsee kisaamaan! :) 

6 kommenttia:

  1. Nyt on hampaat puhtaat neidillä!

    VastaaPoista
  2. Tosi mahtavaa Jasu kun sie taas pidät tätä blogia, tai no oothan sie jo aika kauan mutta ihan sama !;D Sun postaukset piristää mun päiviä varsinkin kun ei pääse talleilemaan (:♥ T: Aino

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aino :)) Olipas kiva lukea tälläinen kommentti <3

      Poista
  3. Onko sulla Aino blogia? jos on niin mikäs sen nimi on. :D

    VastaaPoista
  4. Ihanan kesänen banneri! :D tuli kesää heti ikävä ;)

    Inka

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu