14.4.2013

156. Et ole koskaan liian vanha tekemään sitä, mikä tekee sinut onnelliseksi.

You are never too old to do that what makes you happy.

 
Tajusin sen tänään. Miksi pitäisi olla tekemättä jotain jos se jonkun mielestä on lapsellista? Miksi en voi olla heittelemässä lumipalloja pitkin poikin tai hyppimässä heppaesteitä tallityttöjen kanssa jos se kuitenkin on kivaa? Pesee yksinäiset juoksulenkit 6-0 ja baari-illat 10-0, ainakin on terveellistä ja naurattaa. Nauru pidentää ikää. Siispä heittelin lumipalloja tarkasti, ohi ja päin muita, tallityttöjä ja ihanaa raivostuttavaa veljeäni Oskaria. Sehän on ihan rikkautta osata pitää monista asioista eiks jee. En kaipaa muitten hyväksyntää kunhan itse olen onnellinen ja voin hyvin, sekä rakkailla on hyvä olla. En ole kyllä koskaan ennenkään välittänyt oikeastaan minkään suhteen mitä muut sanoo tai ajattelee minusta tai tekemisistäni, mutta jotenkin nuo sanat nimenomaan englanniksi muotoutuivat mielessäni, tee siis sitä, mistä tulet onnelliseksi.

Tälläviikolla olen ollut onnellinen, tämä viikko on ollut hyvä. Se alkoi jo viimeviikonloppuna valmennuksista. Penny ei kieltänyt kuin kerran ja onneksi se kerta riitti, Dominique näki heti syyn kieltelyyn (ihmemies). Se olen minä. Aina ja aamen. Noh mitäpäs siinä muuta kuin uutta treeniä päälle, rentoutta ja käsijarrua pois. Penny on kyllä nyt herkillä ja siksi reagoi minipieneenkin ärsykkeeseen hyvin voimakkaasti ja siitä kieltelyt ovat johtuneet. Ei kivuista. Huh!! D myös ratsasti ja hyppäsi Pennyllä. Se auttaa aina, nyt kuukausi harjoitellaan omaa rentoutta, ilman jalustimia koulua ja hyppäämistä -sekä freejumpin collierin käyttöä taas. (se apuohja.)

Viikko sitten on treenailtu kaikenlaista hyvin tuloksin, torstaina kävin shoppailemassa isin kanssa torstaina, Veeran ja Nennan kanssa perjantaina ja Nennan ja Jennan kanssa lauantaina. Hupsis. Noh kivoja kevätvaatteitahan sieltä löytyi ja rahaakin jäi mukavasti jäljelle, toimin nimittäin viikonloppuna yksityisenä taksikuskina, ajokkina hopeinen Mercedes benz! Käytiin myös torilla ja kahvilla ym. Ja tänään tallissa valittelinkin olevani rakastunut, mutta en tiedä kehen... Ehkä se vielä selviää jos niin on tarkoitettu.

Kivaa kevättä, energiaa on enemmän kuin tarpeeksi, mutta aamut on edelleen pahimmat. Aamutorkuista pitäisi päästä eroon, monellako sama ongelma?

!Haaste!
Ohjeet:

Tämän pienen haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.

Sama haaste on tehty ennenkin, mutta teen sen nyt uudestaan upouusilla tiedoilla varustettuna. Kiitos Miia : http://miiajajymy.blogspot.fi/2013/04/haaste.html

11 faktaa minusta:

1. Olen luopunut alkoholin käytöstä ainakin toistaiseksi kokonaan. En ole sitä koskaan paljon käyttänyt, mutta esitin itselleni pari kuukautta sitten kysymyksen: "Mitä hyvää alkoholi on tuonut elämääni?" En keksinyt yhtään yhtään vastausta kysymykseeni. En tiedä onko tämä lopullista, mutta toivon pysyväni aina harkintakykyisenä. Eikä se tarkoita, että jään jostain paitsi, päinvastoin! Osaan bilettää parhaiten vailla promilleja veressä, samalla kun säästyy pahoinvoinnilta ja morkkikselta.
2. En polta, enkä koskaan tule polttamaan. Se on viimeinen asia mitä tekisin. Olen kokeillut.
3.  Tykkään vaatteista, koruista, kengistä ja ylipäänsä muodista, vaikka ei varmaankaan koskaan siltä näytä. Olen aina tallilla. Mutta koen todellisen muodonmuutoksen kun lähden jonnekkin, vaikka en käytäkään paljon meikkiä.
4. Jos pääsen haluamaani kouluun, tulen kahden vuoden päästä olemaan kokki.
5. Rakastan avokadoja, ennen en pitänyt niistä ollenkaan, mutta pakotin itseni syömään muutaman. Sitten pidinkin niistä. Tykkään myös sienistä ja niiden keräämisestä. Samalla tavalla pakotin itseni syömään kananmunan keltuaisia ja nykyään ne on ihan hyviä. Vielä on muutamia ruokia, joita en suostu edes itse pakottamaan itseäni syömään, niitä ovat veriruuat ja maksaruuat, paitsi maksalaatikko, jota voin pakkotilanteessa syödä. Ja nakkikastike, jota kohtaan minulla on ikuinen vihasuhde.
6. En ole koskaan saanut sakkoja, eikä poliisi ole kertaakaan minua pysäyttänyt ollesani auton ratissa. En ole kolaroinut tai törmännyt mihinkään ym. Tunnustan kerran ajaneeni päin punaisia, mutta muuten olen ollut mallikas kuski ainakin tähän päivään asti. Sain myös kerralla läpi kaikki teoriakokeet ja inssit.
7. Olen monesti syönyt hevosenlihaa, myös 100% pihviä. En ole oppinut tykkäämään sen mausta, enkä myöskään hirvenlihasta. Se on liian verisen makuista. Häränliha myös. Ylipäänsä en kauheasti pidä lihasta, mutta sitä on melkein pakko syödä tässä ammatissa ja tällä fyysisellä rasituksella, että jaksaa. Kananliha on lihoista lemppari. Ja lohi.
8. Monia se kiinnostaa, minulla on ollut poikaystäviä, mutta ei koskaan mitään vakavaa. En ole koskaan ollut oikeasti rakastunut kehenkään, en ole löytänyt sitä oikeaa koskaan. Tuskin se täällä tallilla tulee vastaan, mutta olen hyvin tyytyväinen tilanteeseeni sinkkuna.
9. Haluan ehdottomasti joskus matkustaa Iso-Britanniaan tai Italiaan!
10. Olin lukiossa varsin surkea kielissä, mutta reaalit ja matikka oli tosi vahvoja, reaaleissa monta 9 ja matikan yksi kurssi oli 10! Matikan ka 8.
11. Välillä menee vähän yli oman energianpurkautumisen kanssa. Tunnustan. Silloin olen aika hullu ja olo on monesti sellainen, että voisin hyppiä pitkin seiniä tai juosta päin sellaista. Nyt on vähän sellanen olo 8)


Haastajan 11 kysymystä:
1. Tilaatko mitään lehtiä? Mitä?
- En tilaa, mutta ostan aina välillä. Kannattavampaahan se olisi varmasti tilata, mutta se menee aina vähän fiiliksen mukaan, että minkä lehden haluan.
2. Mikä on suosikki tv-ohjelmasi?
- Salkkarit ja asunto 23!
3. Panostatko mieluummin ulkonäköön vai käytännöllisyyteen ratsastusvarusteissa?
- Tasapeli! No käytännöllisyys tulee kyllä ensin, mutta pitää sen silmän kestävä olla. Usein toimiva varuste on myös nätti. Ei tarvitse olla viimeistä muotia, kunhan on siisti.
4. Luetko ahkerasti blogeja?
- Jos on aikaa.
5. Radio vai spotify?
- Radio.
6. Kuka on suosikkiheppasi?
- Penny
7. Milloin viimeksi näit parasta ystävääsi?
- Liian kauan sitten, riippuu ketä
8. Ostatko/Saatko usein uusia ratsastusvarusteita?
- Tarpeen mukaan, mutta en jos ei ole oikeasti tarvetta. Tai sitten ostan itse omilla rahoilla.
9. Käytkö kirpputoreilla?
- En oikeen kerkeä, vaikka haluaisinkin. Tai sitten pitää yksin lähteä ajelemaan.
10. Mitä ilman et voisi elää?
- Monta asiaa, fyysisesti vai niinkuin henkisesti? No fyysisesti ihmisen peruselintarpeiden täyttöä vaativia tarpeita mm. ruokaa ym. Henkisesti olisi vaikea elää ilman rakkaita ihmisiä ja eläimiä.
11. Mitä toivot tulevaisuudelta?
- Että olen onnellinen. Onnellinen olen kun kaikki menee hyvin ja kaikki voi hyvin. Että tiedän ketä rakastan ja kehityn mahdollisimman hyväksi kaikessa, mitä teen.
Taas olen fiksu, vastasin edelliselle tarkotettuihin kysymyksiin. Nyt saatte sitten 22. kysymykseen vastaukset.
 
 
1. Käytätkö paljon aikaa laittautumiseen?
- Talliaamuina 10 min riittää pukemiseen, hiusten harjaamiseen ja kiinnittämiseen sekä hampaiden pesuun. Jos menen kaupungille ym. niin yleensä 30- 60 min riippuen miten laitan hiukset. Muuten meikkaan & vaihdan ja sovittelen vaatteita.
2. Mitä harrastat/ olet harrastanut?
- Ratsastusta. Olen harrastanut/harrastan myös pilatesta. Ennen olen harrastanut untia ja sukellusta seurassa ohjatuilla tunneilla, heppakerhoja ja askartelua.
3.Minkälaista musiikkia kuuntelet?
- Aika pitkälti peruspoppia, lemppareita on hurtsin ja funin tyyliset.
4. Mitä ohjelmaa/ohjelmia käytät jos muokkaat kuvia?
- En mitään, en osaa eikä ole aikaa.
5.Syötkö paljon herkkuja?
- Liikaa :)
6. Kuinka paljon harrastat liikuntaa?
- Paljon, koska tallitöiden ja oman treenin lisäksi varsinkin kesäisin olen paljon ulkona ja liikenteessä.
7. Mitä koulua käyt?
- En mitään juuri nyt.
8. Missä näet itsesi 10vuoden päästä?
- Se on vielä todellinen mysteeri minulle itsellenikin, ehkä osaan vastata tuohon puolen vuoden päästä.
9. Mikä puhelin sinulla on?
- Nokia N96 peruspuhelin
10. Kuinka paljon käytät aikaa koulu hommiin?
- Käytin aika vähän, liian vähän. Olin aina tallilla
11. Millä kuljet paikasta toiseen? (kouluun, harrastuksiin, kaverille jne)
- Ajan itse. Ennen sitä sain kyydin vanhemmilta ym. tai menin bussilla tai pyörällä.







11 kommenttia:

  1. Tosi hyvin kirjoitit tai sillee jännästi tai mukavasti, mutta tykkään kuitenkin siitä vaikka siinä ei ole varmaan muitten mielestä mitään erikoista ja varmaan kirjoitit ihan normaalisti. :D Oliko joku sanonut sinulle, että heitteletkö sä lumipalloja tai jotain? :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En ihan tajunnut tuota kysymystä, mutta siis pelataan aina välillä tallityttöjen kanssa lumisotaa ym. :)

      Poista
  2. Onks kesällä la tunteja ja karsitaanko hyppytunteja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, että on viikonloppuna tunteja kesällä. Voi olla, että jonkun verran joutuu hyppytunteja ottamaan pois, tai sitten esteleirien ajan kokonaan pois.

      Poista
  3. Jos on teijän leiril niin saako herätä aamu talliin vaan pitääkö sit vasta herätä ku käsketään? :D

    VastaaPoista
  4. Ketkä on ollut Kantsussa pisimpään hoitajana? Onko jotkut Kantsun tallitytöt käyny teidän mukana jossain tallin ulkopuolisissa kisoissa esim. hoitajana, ja jos on niin ketkä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa vastata, aika paljon vaihtuu hoitajat aina. Monesti yläasteikäisenä tallilla käyminen vähenee. On äitin ja minun hevosten hoitajat. Veera, Ana, Meri, Nenna, Jenna ym.

      Poista
  5. Milloin teet jatko-osan kysymyspostaukseen? Tuleeko yksityisistä hevosista postausta? :)

    VastaaPoista
  6. Tosi hieno banneri! Toi kaari tai toi on tosi kiva.:))

    VastaaPoista
  7. Menit hyvin mätsäreissä ;)

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu