4.4.2013

151. Tärkeää!

Heippa kaikki meidän tallilla kävijät!! Tiedättehän, että hevosen herpesviirusta on liikkeellä? Eli älä tule tallille samoissa vaatteissa missä käyt toisilla talleilla! Vaihda kaikki vaatteet!

Myös kengät, kypärä ja turvaliivit, tai muussa tapauksessa ne on desinfioitava asiaan tarkoitetuilla aineilla, joista voit kysyä lisää esim. apteekeista tai eläinlääkäreiltä, itselläni ei ole tietoa, että toimiiko esim. Virkon S tässä tapauksessa.

Herpesviirusta on ollut jo monella tallilla ympäri suomen ja se on hyvin kohtalokas hevoselle. Emme halua sitä tallillemme ja tuskin sinäkään haluat lemppariheppaasi sairastuttaa, saati ketään muutakaan?

- Kiitos kaikille jotka toimivat ohjeiden mukaan -

Jos haluat lukea lisää:

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/elainten_terveys_ja_elaintaudit/elaintaudit/hevoset/ehv_1_ja_4

6 kommenttia:

  1. Onko teidän hepoissa tuota herpestä?! Jos on niin keissä, tiedän vain että siirillä oli vähän aikaa sitten... :( Ja onko se herpes vaarallista??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole meidän tallilla, siirillä oli MÄRKÄRUPEA joka on kuin verrattaisiin eleffanttia hiirulaiseen, eli täysin eri asia. Ei tästä mitään joukkohysteriaa tarvitse vetää, muistatte vain vaihtaa vaatteita aina kun käytte eri talleilla.

      Poista
  2. Onko siirillä ollut herpes?

    VastaaPoista
  3. Onko herpesvirus hevoselle vaarallinen tauti ja onko se yksi pahimmista flunnista tai taisaurauksista, voiko siihen hevonen muuten kuolla ja voiko se tulla ihmisellekkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herpesviiruksia on hevosille useampaa eri lajia, nyt liikkeellä oleva voi olla myös hengenvaarallinen. Se lamaannutta keskushermostoa, pahimmillaan aiheuttaa halvauksen. En osaa pahuudesta sanoa mitään. Ihmiselle ei hevosen herpes tartu, mutta ihmisillähän on omat herpesviiruksensa...

      Poista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu