4.1.2012

32. Kammottava kisakuume!

Anteeksi, että en oo kirjoitellut nyt tällä viikolla. Tämä postaus on sellainen erikoisempi, eli ei käsittele mitään päivää, kirjoitan ma-to vähän myöhemmin. Elkää välittäkö jos tää on vähän hajanainen, tein tätä kahtena eri päivänä! :)

Kamala kammottava kisakuume!!!

Haluisin niin kovasti kisaamaan jo nyt! Kahen viikon päästä on kyllä kisat, mutta ne on harkkakisat. Keväällä vasta alkaa olemaan oikeita kisoja, mutta toisaalta hyvä että sinne on aikaa, koska miun pitää saada se BE kortti eka ja Pennyn paperit on vielä Hippoksessa. Mutta kuitenkin! Voisin kertoa vähän ensi kauden tavoitteista ja tulevaisuuden suunnitelmista tähän postaukseen.

Meillä on näitä harkkakisoja toukokuuhun asti joka kuussa, aina toinen sunnuntai. Sitten Riikka ja Dominick käy molemmat kerran kuussa, eli vapaata jää vain yks viikonloppu, välillä pitää jostain tinkiä. Mutta toisaalta sitten kun se kisakausi alkaa niin kyllä valmennuksetkin vähenee.

Pieni hehkutus tähän väliin:D  Meille on tulossa tammikuun vikana viikonloppuna Henrik Ehrnrooth
valmentamaan!!!!!!!!!! Hencca on suomen maajoukkuevalmentaja esteillä ja Milla on saanut Riikan kanssa järkättyä hänet meidän tallille kolmeksi viikonlopuksi nyt kevään aikana. Vähänkö myö odotetaan sitä!! Ilmoittautumisetkin on jo hoidettu, toivottavasti saadaan paljon opiskeltavaa ja palautetta! :)

No sit vähän näitä suunnitelmia:

Meen Pennyllä metriä niin kauan, kun tunnen itteni siinä sataprosenttisen varmaksi ja saan Pennyn pysymään hyvässä kontrollissa ratojen läpi. Ja otan aina sen 90 verryttelyluokaks, koska sen oon huomannu että sitä tämä polle kaipaa! Sitten kun tunnen itteni valmiiks ja Penny pelaa niin hyvin, siirryn 110cm luokkiin. Vähän hankala juttu kun valmentajat sanoo vähän eri tavalla, toinen sanoo et voin jo nyt mennä korkeampia ja toinen sanoo että pysy vielä omalla tasolla. Mut äitin kans juttelin ja päätin että meen ihan oikeesti sitten kun itestä siltä tuntuu, en tosiaankaan halua mitään takapakkia, nyt kun Pennylläkin oon vasta puol vuotta päässy hyppäämään. (Sillä ei siis ole ennen miun hyppyjä hypätty kuin viimeksi 2008! Eka kerralla se ei hypänny edes 30cm kavalettia.)

No kuitenkin niihin tavoitteisiin. Meillä on Alue- ja Kansalliset estekilpailut huhtikuussa, niihin mennessä voisin pyrkiä menemään ne 100cm ja 110cm, mutta pienellä varauksella. Jos en tunne sillon olevani valmis tai jotain muuta vastaavaa, niin menen ne perus 90 ja 100cm.

Ensi kauden tavoite jokatapauksessa on 110cm ratoja viimeistään kesän aikana, paljon aluekisoja, varmaankin avoimia. Eihän minnuu ennää hyväksytä junnujen joukkoon :(!!! Ja sennut ne hyppää 120, että tässä sais aika nopeesti edetä! :) Sitten sellainen haave, kun taidot riittää ja kisoja on tarpeeksi alla ja sijoituksia, että siirtyisin kisaamaan kansallisia.... :D

Sitten perustyöskentelyssä tietenkin on tavoitteita, sujuvuutta ja kuuliaisuutta. Mutta ei mitään kummempia, mitä paremmaks perustyö ja koulu saadaan sitä paremmin pääsen etenemään esteillä. Tellan kans just juteltiin, kun kansalliset alkaa noista 110 luokista niin sitten viimestään enskaudella kansallisten lupien anomista. (Niitä anotaan siis omalta seuralta.) Nyt miulla on pohjalla kaks puhdasta metriä ja yks muuten puhdas, mitä nyt satuin tippumaan. Eli nyt kovasti kisoja alle ja metriä vaan ja sitten kun siltä tuntuu niin nostellaan puomeja kymmenen senttiä. :)

Vähän kisakalenteria jo suunnittelin ja parasta tässä on se, että voin järkätä sitä ilman jatkuvaa kyytien etsimistä<3 se onkin ollut suurin este miun kisaamiselle, kyydit nimittäin. Nyt on auto, traileri, hevonen ja kohta korttikin!!! Ekat tän kauden kisat on luultavasti Kajaanissa 90 ja 100cm, en tiiä millanen toi Miss on jossain vierailla, joten varmaan eka lähempänä käydään kisoissa, tai ainakin treenissä. Esim. opistolla ym.

Nyt kun kisateemassa ollaan ja pysytään, kohtaan yhden melko suuren ongelman; miun kisavaatteet. Takki ja housut on armottoman pienet ja lyhyet, eli miun on pakko saada ens kaudelle uudet kisavaatetukset. Pitää alkaa keräämään kolehtia;) Tässä ois pari haavetta ja sit sellasia realistisiakin kisavaatetoiveita:

Ah, kingsland jessica - kisahousut. Housuissa ja takeissa
en haluaisi ruveta pihistelemään, koska kuitenkin kisavaatteilla voi
mennä useamman vuoden, ja miulla on tähänasti ollu tasan yhdet housut!
Näissä on sitäpaitsi oikeen värinen toi taskun lippuki ;) Ens kauden väri on puna-valkea-sininen.
n.199e
Equiline Boston, kivat, vähän simppelimmät housut. Varmaan myös hiukan laadukkaammat,
ainakin muuten Equiline tekee vaan laadukkaita tavaroita. Hintaakin löytyy n.219e
Mountain Horse Serena TK, ihan kivat, tykkään tosta vyötäröstä.
MH ei oo sivuilleen hintoja laittanut, mutta veikkaan että on halvempi
kun ylläolevat. Ehkä 70-150e
Mountain Horse Jeanie, ihanat housut ja miulle menee lasten mallit eli
hintakin vaan 85e! Mutta yleensä Mountain Horsen housut on miulle aika isoja!
Nää vaan löytys tosta kotikonnuilta, vois käydä sovittamassa :)

No siinä oli pari housut, toki katellaan kaikenlaisia, mut ihan sellasia peruspöksyjä en halua, niillä oon menny ihan tarpeeks kauan! Sitten takkeja!

Elt kisatakki, ei oo kovin kallis joku +70e. Kiva, sellanen
aika perus, tässä kuvassa aika säkin näkönen, mut oon kokeillu
itelle ja oli kiva.
AA ihana KL:n takki, kaikki nää on vaan
törkeen kalliita +300e, mut noi kauluksetkin on kivan väriset :)
Pikeur Skarlett lyhyempi takki, mutta tosi kiva
enemmän esteratsastajan takki. 199 e, ei paha ;)
Kingsland Pelly, lasten takki, mutta ihan kiva, sitäpaitsi
miulle varmaan löytyy kokoja lastenkin takeista! :) hinta 'vaan' 144e
Kisoissa miulla on varustuksena päästä varpaisiin lueteltuna: (x-perässä jos pitää hankkia!)

Kypärä ()
Kisapaita (x)
Kisatakki (x)
Haskat (x)
Raippa (x)
Housut (x)
Saappaat ()
Kannukset (x)

Joku vaaleenpunanen söpö kisapaita, nyt kun miulla on tammakin!
Miulla on jo vaaleensininen ja valkea, mutta haluisin sellasen jolla
voisin mennä helteellä pelkässä kisapaidassa ja kumpikaan niistä ei oo niin kiva! :)
Tää KL paita on ihana!

Kisahanskoiksi ihan perus 'Rökkelit', ennenki ollu mutta vakavasti puhkikulutetut hanskat!
Mustat :)
Tai sitten tälläset, nää ois ihan vaan kisahanskat.
Että pysys kunnossa ja tallessa ja puhtaana. Ihan
sama millaset, mutta vaan kisahanskat.
Ehdottomat suosikit kesähelteille! Solar -hanskoissa toi
kämmenselkä on sellasta pientä verkkoa niin päästää hyvin ilman kiertämään.
Ei vaan oo niin kauniit tai kivat kädessä muuten.
Globuksen raippa on aika lähellä sitä mitä haen, mutta ei ihan. Katsellaan löytyskö
Se Oikea jostain;)!
Unelmahan ois että ois jalkkareiden kanssa sävysävyyn kannukset,
eli kirkkaanpunaset kannukset. Jinstirrupin kannukset vaan on aika hintavia...
Huomattavasti halvempi vaihtoehto on Hööksin punaiset kannukset, joista
kuitenkin kuulema maalit karisee pois, eli huono laatu kuitenkin.
No mutta näitä saa tuolla jinien hinnalla neljät! :D
Siinä ois vähän tarpeita ja toiveita! Sitten on vielä hepan kisalook päivitettävänä mutta nää omat on nyt ensisijaisena! :) Kirjoittelen ma-to huomenna, koska nyt ois nukkumaanmenoaika! :)

7 kommenttia:

  1. Noi on kans mun haavehousut noi ylimmät ♥ ihan sairaaaan kivat! Mut nehän kato kävis meille molemmille jos päästään kisatiimiin, eikös olis aika ;-) Mulla on noi hööksin kannukset sinisenä, vähän niistä lähtee väri mut ei ne ulkopuolelta kulu, eli kyllä ne ihan värillisiltä näyttää! Ja jos käyttää vaan esim kisoissa:) KIITOS tämän postauksen ansiosta mulla on kanssa nyt hirvee kisakuume!! :D

    VastaaPoista
  2. Haha :D Joo ostetaan kl jessicat niin ihanat housut!!! :) Siulta taisinkin kuulla että värit lähtee :D Ja ole hyvä, nyt tiiät miltä miusta tuntuu kun lasken päiviä kevääseen :D

    VastaaPoista
  3. Kiva tää siun blogi, ja ratsastat tosi hyvin:) Olin joskus n.vuos sitte kattomassa/nostamassa puomeja (Terhin mukana) ja näin sit samalla kun ratsastit, paremmin ei vois ratsastaakkaan :) Osaispa joskus itekki ratsastaa... Mut aina saa olla haaveita...

    Ja sit niitä kysymyksiä...

    monta vuotta olet mennyt alue-luokkia?
    milloin olivat ensimmäiset kisasi?
    monta hevosta sinulla/äidilläsi on ollut?
    ja minkä nimisiä?

    Tässä nyt muutama, jotka tuli nyt mieleen...

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus jälleen, mistä ton kisatakin löytää ton hintasena?

    VastaaPoista
  5. Anonyymi:
    Tarkoitatko Kingsland pelly takkia? Itse löysin sen kirjoittamalla googleen "kisatakki Kingsland", se on joku suomalainen verkkokauppa, josta sen voi tilata. Kokoja on vain yksi, ja sekin on lasten koko. :(
    Kiitos, koitan tehdä kivoja postauksia :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos & juuri se :))

    VastaaPoista
  7. hei tiedätkös mistä noita lasten kokoisia mountain horseja saisi mahd. halvalla sinisenä? (=

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu