23.1.2012

40. Pöperöpostausta

Pennyn kanssa on pienoisia ruokintaongelmia, kun ruuasta yli 50 % on kauraa, se prinsessa ei voi syödä ruokiaan. Jos siinä on jotain mysliä - ei syö, jos siinä on seassa herkkuja (porkkanaa, omenaa) syö vaan ne. Heinä kyllä maistuu vallan mainiosti ja toinen mikä on todettu toimivaksi on peacemaker ja Criollo Full. Melassi-Pellavaseos uppoaa paljaaltaan hyvin, kauran kanssa jotenkuten. Kuitenkin kauraa pitäisi syödä, että saa tarpeeksi tarvittavaa energiaa lihomiseen ja lihasten rakennusaineeksi; liikunnan lisäksi. Builder Mixiä* ei syö, se on liian myslimäistä -.-! Tammat sentään! *Rehua, joka on hyvä syöttää jos toivomuksena on lihasten kasvattaminen tai lihominen; ylipäänsä massan kasvattaminen.

Nyt siis se on syönyt näin:

1½L Kauraa
4dl Criollo TOP (Eri kuin Full, josta kerroin aijemmin)
2dl Pellava
2dl Melassi
Pellava ja melassi erikseen turvotettuna muista ruoka-aineista

Aamulla muuten sama mutta pellava ja melassi pois.

Tämä ruokinta ei nyt oikeen ole toiminut kun aamuisin jättää syömättä melkein kaiken. Ja jollain kumman keinolla se osaa nälviä ne topit sieltä ja pupeltaa vaan ne ja jättää kaurat syömättä. Ennen se söi 1L kauraa ja 1L peacemaker, mutta peacemaker on täysrehua ja sitä pitäisi syöttää ilman kauraa.... On se vaikeeta. Mutta sitä se söi ja tykkäs.

Nyt tänään tein ruokintamuutoksia ja alotetaan varovasti vaihtamaan ruokintaa melkein kokonaan Criollo Fulliin, joka on Peacemakeria vastaavaa täysrehua. Sitä sen pitäs ainakin syödä. Kaikki herkut maistuu kyllä neitille vallan mainiosti joten tässä ei ole kyse mistään muusta kun pahanlaatuisesta nirsoilusta.

Uusi ruokinta on sitten:

1½L Criollo Full
½L Kaura
2dl Pellava
2dl Melassi


Tässä vielä pieni tiiviste näiden Pennylle syötettävien ruokien ominaisuuksista:

Criollo Top = kivennäinen, kauran lisäksi syötettävää
Criollo Full = Täysrehu, joka sisältää kaiken tarvittavan
Peacemaker = Täysrehu, joka sisältää kaiken tarvittavan, eri valmistajalta
Pellava = vatsan ja suoliston toimintaa tukevaa turvotettavaa rehua, auttaa myös karvan hyvinvointiin
Melassi = Energiarehua, runsaasti sokeria. Auttaa energiansaannissa ja lihotuksessa.
Kaura = suomessa yleisin hevoselle syötettävä väkirehu, paljon energiaa antavaa ja ei sovi kaikille hevosille

Kauraongelmien lisäksi kirjotan sunnuntaista ja maanantaista pikaisesti. Oon koulun koneella niin en valitettavasti voi lisätä minkäänlaisia kuvia lukuunottamatta paria varustehankinta-aikomuskuvaa.

Sunnuntaina vietettiin pitkästä aikaa rentoa päivää ilman valmennuksia, kisoja tai muutakaan tapahtumaa. Tehtiin aamutalli vasta kaheksalta ja sen jälkeen tein jotain omia juttuja ja laiskottelin ja söin paljon ruokaa. Kolmen jälkeen mentiin ottamaan kaikki hepat sisälle ja menin laittamaan Pennyä ratsastuskuntoon. Laitoin kaikki perusvermeet päälle ja uudet suitset, joissa on full cheek kuolain. Menin aika tehokkaasti koulua, samalla oli ratsastamassa Heidi Kikullaan ja Nenna ja Jenna Zipollansa. Menin vähän istuntaharjoituksia yksinäni, osa kesän istuntakurssilta otettuja, osa pennejä taivaasta -istuntaharjoituskirjasta ja pari keksin ihan omasta päästä, niiden tehokkuudesta en mene takuuseen!
Otin puolessa välissa satulasta kokonaan jalustimet irti, että menisin oikeasti välillä kunnolla perusistunnassa. Tein pituushalkaisijan aikana laukanvaihtoja, sitten ravi- ja käyntiväistöjä sekä avoja ja käyntisulusta laukannostoja. Penny oli tosikiva. Ratsastuksen jälkeen hoitelin Pennyn kunnolla ja vaihdoin paksumman tallitoppiksen, koska pakkanen alkaa selvästi kiristymään. Ennen oli 250 g loimi, nykyinen on 400 g. Sit on vielä vähän paksumpi oikeesti koville pakkasille. Tein lopuks iltatallin ja menin kotiin ja nukkumaan.

Maanantaina koulun jälkeen söin nopeasti ja menin ottamaan yksäreitä sisälle, Penny olikin jo sisällä, koska se aloittaa ramppaamisen heti kun on liian pitkään ulkona ja kun se alkaa, se otetaan sisään. Sen jälkeen hain Kawan maneesille ja nypin sen harjan, trimmailin korvakarvat ja vuohiset Anni (hoitaja) harjaili Kawaa samalla. Toin samalla maneesille Pennyn huopia, jotka jostain syystä oli viety vanhalle, Kawan suitset puhdistettavaksi ja perusmahavyön. Tähän asti miulla on ollu käytössä vaan panssari. Anni vei Kawan takas vanhalle ja mie laitoin Pennyn ite valmiiks estetuntia varten. Maneesissa oli varmaan joku -14 astetta pakkasta, joten otin tavan kävelyviltin lisäks vielä kisaloimen, jonka kanssa menin alkuravit.
Me mentiin tunnilla melko paljon jumppaa, ravilähestymistä useammilla puomeilla, sarjaa ja kaikkea tekniikka - ja kontrollitehtäviä. Ne sopi meille paremmin kun hyvin ja tuntikin meni tosi kivasti! Lopussa okserit oli varmaan 100-110, mutta helposti hypättävissä, kun olivat jumpilla tai sarjoilla. Tunnin jälkeen pesin P:n jalat, koska maneesiin oli tänään ajettu suolaa (ettei pölise tai jäädy pakkasilla) ja se ei ole kovin hyväksi jaloille. Laitoin kaikki tavarat paikoilleen ja raahailin ruokasäkkejä ja kirjoittelin taas ruokintaohjeet uusiksi maneesille työntekijöiden iloksi. Sitten jäin  juttelemaan Tellan kanssa niitä ja näitä, mutta se on ihan hyödyllistä sillä sovittiin, että melko varmasti mennään sinne Kajaanin alue-estekisoihin maaliskuussa. Tai en tiiä onko ne kansallis-alue vai alue, mutta kuitenkin. Meen nyt ekoissa aluekisoissa 90 ja 100. Katsellaan sen jälkeen mitkä on fiiliset.

Vielä noista varustehankinnoista, eli miulla on vähän aikomuksia tilata netin kautta rintaremmimartingaali ja pari muuta juttua, Nennan kanssa tehtäs tuplatilaus. Mutta mikään ei ole varmaa. :D Jos jollakin tarvetta tilata niin ilmoita, voidaan jakaa postituskuluja! :)

Jos tilaan Börjesiltä (http://borjes.webkaupat.info/) tilaan ainakin nämä:

Joustorintaremmi-martingaali. Näyttää ihan kivalta ja tarvettakin olisi.

Paksut ja isot pintelipatjat kuljetukseen ja lämpöpinteleille.
Jos tilaan Hööksiltä (http://www.hooks.fi/) Tilaan jommankumman näistä:

Pelkkä rintaremmi, joka on mahdollista yhdistää martingaaliin.
Nämä kaksi on samaa, mutta miusta ainakin tosi nätti koristelu.


Hööksillä on jotenki nyt parin kuukauden sisällä valikoima pienentyny tosi paljon, ainakin satulahuopien osalta. En tiedä myyvätkö sitten nykyiset pois ja sitten uutta mallistoa vai mistä on kyse.

Mutta kuitenkin nyt taidan painua nukkumaan! Hyvää yötä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu