9.5.2013

162. Kauneutta

Mätsäreistä selvitty! Meillä oli tänään Match show:t eli leikkimieliset näyttelyt kaikille hevosille rotuun ja sukupuoleen katsomatta. Lähdettiin sitten Pennyn kanssa testailemaan ja hyvät arvostelut sieltä tuli punaisen ruusukkeen kera! Punaisen ruusukkeen sai siis keskenään arvosteltavista se tuomarin mielestä parempi, Pennyä vastassa oli 16 v. puoliveritamma Remember II.

 
Arvostelu:
 
Hyvätyyppinen, lihaksikas tamma.
Kuivat jalat.
Väljät liikkeet käynnissä.
Hyvät kaviot.
Raviliikkeet ahtaat.
Hevonen esitetty erittäin hyvin.
 
Haluatte varmaan, että selvennän arvostelua. Hyvätyyppinen ja lihaksikas lienee selviä kaikille? Hyvä tyyppi = hyvä rakenne, eli rakenne on ihanteellinen ja sopusuhtainen, tamman ollessa kyseessä pitkästä rungosta ei ole haittaa, sillä varsa mahtu hyvin tarvittaessa kasvamaan ja elämään pitkärunkoisen tamman sisällä.
 
Kuivat jalat tarkoittaa hyväkuntoisia jalkoja, joissa ei ole nestettä tai turvotuksia, ylimääräisiä patteja tai muuta huomioon otettavaa. Se on hyvä asia, että jalat on kuivat.
 
Liikkeiden tulisi aina olla tilavia ja väljiä, rentoja, ilmavia ja kevyitä. Pennyn käynti on väljää ja liikeradat suorat, ravi on ahdasta, eli jalat liikkuvat liian lähellä toisiaan katsottuna edestä- ja takaapäin. Pennyllä on ravissa hyvin omintakeinen liikerata takajalkojen osalta, vaikka ei se huonokaan ole.
 
Hyvät kaviot on aina tarpeeksi isot hevosen kokoon nähden, liian pienet kaviot rasittavat jalkoja, niveliä ja jänteitä paljon ja pienelle alueelle paine tulee kovempana. Estehevoselle ihanteellisimmat kaviot olisi kovat, pyöreät ja hiukan suuret, sillä esteiden jälkeen varsinkin etukavioille kohdistuu paljon painetta. Myös kavioiden kengitys vaikuttaa, palkatkaa aina osaava ammattilainen kengittämään hevosia! Pienikin kengitysvirhe voi aiheuttaa valtavaa vauriota hevosen jalkoihin.
 
Esitys oli hyvä, eli osasin esittää hevosen niinkuin pitää.
 
Mätsäreistä kuvia myöhemmin, kunhan kuvat tulevat nettiin. Tallin hevosilla meni muutenkin loistavasti, kaikki, Siiri, Valo, Iida ja Penny nappasivat punaiset ruusukkeet, lisäksi Iida oli koko näyttelyn toisiksi paras! Ei siis pöllömpiä hevosia meillä tuntareina vai? :)
 
Sitten vielä kuvia Vilivilperi hypyistä eiliseltä:
 






Suokeilla miun istunta aina vähän on huonompi, koska istun kuten Pennyllä ja sillä on puolet pidempi kaula. Koitetaan parantaa, koittakaa te kestää. :)
 

4 kommenttia:

  1. Myötäät esteellä aika vähän...

    Mutta penny on kyllä hienon näkönen ainakin täältä ruudun takaa, ja on ruusukkeen ainsainnut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, myötäämiseen ei ole kukaan valmentaja tai opettaja puuttunut koskaan sen vähyyden takia, vaan yleensä olen saanut kehuja siitä, että hevonen pysyy paketissa myös esteen päällä. Joillain ratsastuskoulun tunneilla harjoitellaan pidempää myötäämistä, jolloin ohja on löysempi ja käsi edempänä kaulalla, mutta kuumalla ja esteen jälkeen innostuvalla hevosella, kuten Vili, tämä olisi mahdotonta.

      En sano näkemystäsi huonoksi, mutta en koe myötäämiseni olevan yhtään huono, enemmänkin kiinnittäisin huomiota yleisesti omaan vartalon asentoon esteen päällä. Olen hypyissä aina rennolla kädellä ja myötään juuri sen verran kuin hevosen niska liikkuu, en enempää. Jos en myötäisi tarpeeksi, niin jäisin jälkeen hypyssä, mitä käy välillä.

      Poista
  2. Eikös vili ollut jossainvaiheessa sellainen ettei halua ylittää yhtään estettä, edes puomia? kun menin sillä kerran koulutunnilla eikä se suostunut puomiakaan ylitse menemään.
    Hyvin ne mätsärit ainakin meni!:)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Vili on sellainen edelleen, hypyissä pitää olla tarkka ja laittaa juuri sopívasti painetta ennen estettä ja pitää hevonen hyvin käsissä esteen jälkeen. Kyllä se siitä varmuus kasvaa kun päästään nyt viikoittain esteisiin tutustumaan. Kaksi hyppykertaa jo täysin kielloitta! :) Kiitos, Penny onkin ihan huippis ♥

      Poista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu