12.5.2013

165. Hyvä treeni - parempi mieli

Perjantain koulutreenin jälkeen lauantai jatkui tekniikan hiomisella. Alkuun otettiin samallatavoin siirtymisiä eri askellajien välillä. Penny tuntui aika herkältä ja vaihteli taas laukkoja kokoajan, mitä se tekee jos on jännittynyt. Vaihtaa jopa ympyrällä vastalaukkaan ym. Yhteisen verryttelyn jälkeen alettiin hyppäämään ja Penny oli taas vähän omituinen, se kielsi kerran verryttelyesteelle, jota tultiin ympyrällä, silloin sillä olisi ollut ihan hyvät edellytykset hypätä, vaikkakin ehkä vähän liian hidas rytmi. Asia oli kuitenkin ok taas kun saatiin uudet vauhdit.

Sitten lähdettiin tulemaan tehtävää:

Tultiin kavaletti, 6 laukkaa, pysty, 5 laukkaa kavaletti, siitä kulman kautta vino lähestyminen okserille, josta vinolla linjalla kuvan mukaisesti 4 laukkaa pystylle ja sama toiseensuuntaan.

Ekalla kerralla kaikki oli okei, tuli hyvät paikat mutta toisella kerralla, kun punainen okseri nostettiin, Penny ei halunnutkaan enää hypätä ollenkaan sen yli. Oli lähellä etten tippunut, sillä kielto oli taas kerran niin nopea -monesti. Dominique sitten hyppäsi itse Pennyllä muutamat esteet ja sai sen toimimaan hyvin, mutta sanoi sen tuntuvan hieman normaalia hermostuneemmalta ja vähän pelokkaalta ratsastajan ja esteiden suhteen. No hyppäsin tehtävän läpi vielä kerran D:n jälkeen ja se meni hyvin. Juteltiin valkan jälkeen ja käsky kävi laittaa satulan alle geeliä, tarkistaa kaikki jalat huolella ja katsoa että hevonen on muuten fyysisesti ok. Se oli ok kaikin puolin ja sovittiin että tänään tsekkaillaan sitten tarkemmin. Kylmäsin jalat huolella ja laitoin lämppärit joka jalkaan kuten aina rankempien hyppyjen jälkeen. Fiilis oli kyllä aika maassa vielä tänäaamunakin, ei siksi että menee paskemmin vaan siksi, kun en tiedä syytä tähän Pennyn käytökseen.

Sunnuntaina treenit sitten alkoi uudella varustuksella, ilman rintaremmiä ja satulanalla tuplageelit estämässä eteenliukumista. Ja pakko sanoa että pienen alkusäikähdyksen jälkeen valmennus meni ihan täydellisesti! Alkuun katsottiin siis, että Pennyn takaosan liike ei ole ihan puhdasta, mutta päätettiin kuitenkin katsoa vielä kunnon verryttelyn jälkeen. Se oli onneksi sitten vain todellista jäykkyyttä, siitä myöhemmin lisää. Tässä on linkki muutamiin videoihin tältä päivältä, siellä seikkailee myös Iita ja Kawaponi!

Tästä videoihin!

Dominique siis epäili, että epäpuhtaus (joka oli siis hyvin pientä) johtuisi ristiselän lihasjännityksestä. Nyt pitää huolehtia, että Pennyllä on aina loimi päällä ulkoillessa, sekä pari tuntia aina treenin jälkeen. Alku ja loppukäynneille pitää oottaa viltti ristiselälle ihan säästä riippumatta ja myös n½h ennen treeniä olisi hyvä pitää vilttiä ristiselässä. Linimentit ja muut on ok kohtuullisesti ja kokeilemalla nyt lähdetään katselemaan. Hieroja jo viimeksi sanoikin, että Pennyn kiimat kipeyttää selkää lannerangan vasemmalta puolelta. D. paineli selkää tänään ja sieltähän se sitä arkoi. Vilttiä siis niskaan vain!

Ja tässä on se varsinainen tämän päivän onnenuutinen PÄÄSEN LOHJALLE TREENAAMAAN JEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
Heinäkuussa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu