27.12.2011

26. Myrsky(i)sää luvassa...

Niin nätti kisu<3
Tänään tosiaan oli kamalan kova tuuli ja myrsky illalla, jo ennen kolmea tuuli niin että lentoon meinasi lähteä, mutta sitten neljän jälkeen alkoi ihan kunnolla myräköimään!! Ratsastuskoulun tunnitkin peruttiin, koska 2/3 tunneista olisi ollut lastentunteja, hepat ollu lomalla 5 päivää ja lisäksi kamala tuuli ja paukutus= ei niin hyvä yhdistelmä. Toivottavasti huomenna paremman sään merkeissä! No kuitenkin ite tein vaikka mitä, sää ei paljon haitannut.


Tehtiin aamulla tallia, Noora (Työkkärityöntekijä!) laitto tuntarit pihalle ja myö äitin kans mentiin 9 jälkeen siivoomaan talli. Siinä meni johonki 11 et kaikki oli täysin valmista, sit menin syömään kotiin. Kävin laittamassa ylälaitumille päiväheinät ja otin Väiskin mukaan sieltä. Väiski ja Lane vähän riehui tarhassa, mutta heti kun menin ottamaan Väpää niin se tuli kiltisti vastaan, kuten videosta näkyy, kiltti poni! Laitoin Väiskin käytävällä, että heinät jää sitten ratsastuksen jälkeen, lisäks on tuhat kertaa helpompaa puhistaa jalat ja kaviot, kun ei oo kuivikkeet tiellä!


Kunnon turaukko talvikarvassaan, mutta söpö! :)
Menin Väiskillä yhtäaikaa äitin ja Pariisin kanssa, Väiski oli yllättävän rauhallinen loman jälkeen ja paukkuminen oli suht. kovaa jo 13 aikaan! Kuitenkin kun äiti lähti niin Väpä sekos ja alko pukittelemaan. Pari kertaa oli lähellä että oisin tippunu, mutta en tippunu! :) En oo muuten koskaan tippunu Väiskiltä vaikka se aika pöpi onkin! Menin loppuun vielä yhtä 30 cm kavalettia ja kahta puomia, poni oli kiva. Ratsastuskuvia en saanu, vaikka kamerakin oli mukana, kuvaaja puuttui. Jaana otti yhen kuvan loppukäyntien jälkeen.
Älkää välittäkö ilmeestä, mulla jalkkarit ihan lyhyinä, koska
pohkeet menis muuten liian alas :)


Ratsastuksen jälkeen Väiski sai talliloimen niskaan ja päiväruuat. Annoin sille myös ½ dl pellavaa ja ½ rkl suolaa turvottettuna, koska hikosi vähän reenissä. Väiski on vähän huono syömään suolakiveä niin annetaan sitten muutakautta. 

¨
Pellava-suolaseos maistuu pikkymyyllekkin, en tajua tuota
kissaa, se syö muitakin hevosten ruokia, ihan höpö! :)


Sitten kun Väiski oli purettu ja hoidettu, menin ottamaan Bellen ja Kawan sisälle. Penny jäi sinne tarhaan riekkumaan joten vein sen maneesille, tullessa otin muut matkalla olevat tuntihepat sisälle ja kävin kaikki muutkin. Petteri järjesti hieman toimintaa... Sai kaikki muut sekoamaan ja niin edespäin. Sitten alkoikin jo se KAMALA myrsky ja tunnit peruttiin. Lähin maneesille ratsastamaan Pennyllä.


Olin kerinny ottamaan loimen pois kun valot sammu, kaikkialla oli TODELLA TODELLA PIMEETÄ, mitään ei nähny. Hepat oli vähän ihmeissään, pari yksäriä oli ratsastamassa maneesissa ja Nenna ja Jenna meni kattomaan et kaikki on ok, tai siis kuuntelemaan, koska edelleenkään tallissa ja maneesissa ei nähnyt mitään. Pelotti että sähkökatkos on pidempikin, koska siinä tapauksessa vesipumppu ei toimisi ja hevoset pitäs juottaa joko lampivedellä tai sulatetulla lumella.. JES! No joku 15 min. meni ja valot tuli takas, laitoin Pennyn megavauhtia valmiiksi ja menin maneesiin. Penny oli tosi rauhallinen tilanteeseen nähden. Menin 3 min käyntiä  5 min ravia ja pari kierrosta laukkaa ja sitten kävelin ja menin talliin, koska koko maneesi jytisi ja paukkui. Purin Pennyn ja laitoin kaikki tavarat paikoilleen ja menin kotiin. Yksärit oli jo aijemmin otettu sisälle, onneks!




Tein illalla vielä viimesenä iltatallin, lastasin kärryn niin täyteen heinää, että sitä ei enää näkynyt. Ne riittikin sitten koko tallinväelle.

Aloitan nyt tekemään tuntihevospostausta, julkaisen sen heti kun se on valmis! :) Muutin kyselyn loppumispäivää vuoden päähän, saan varmaan vielä 'muutaman' vastauksen ennen kun se loppuu. Kivaa huomistapäivää kaikille! :) P.S: päivitin tapahtumia -sivua, huomenna DB valkat!! JEE!! :)

Siellä se kärry on, heinien alla jossain DD:







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu