29.12.2011

27. Filosofista pohdintaa!:)

Tässä on ollu kamalasti hommaa eilen ja tänään, joten en ole koneelle pahemmin ehtinyt, saatika tietokoneelle sanaista arkkuani avamaan. Kirjoitan valmennuksista sekä keskiviikon ja torstain touhuista illemmalla, sillä nyt meen käymään vielä tallissa, ja miun pitää ladata pari videota radoista, jotta saatte jotain visuaalistakin katseltavaa :) Siihen asti saatte tyytyä miun pohdintoihin tästä heppabloggailusta ja sensemmoisesta, toivottavasti on 'antoisaa' luettavaa!:)

Tajusin tässä yks päivä että heppablogiahan ei tarvitse tehdä niin, että kun menee hyvin niin hehkutellaan ja kun huonosti niin jätetaan asioita mainitsematta. No, oon aika selvästi kirjottanu kun on menny päin perÄÄ, ja samoin kun fiilis on ollu hyvä. Kuitenkin joissain blogeissa (en nyt tarkota ketään tiettyä!) oon huomannu, että kun menee huonosti, sanotaan vaan että menipä huonosti ja asian annetaan olla. Silloin ainakin minä opin parhaiten kun tiedostan virheitäni, jotka aina on tosiaan miun virheitä, harvemmin hevonen niitä aiheuttaa. Kirjoitan esim. treenipäiväkirjaan jokapäivä, mitä pitää harjoitella; lapojen kontrollia, laukan kokoamista, avotaivutusta, innareita, lähestymistä, istuntaa... Kaikkien pitää kehittää jotain osa-aluetta aina. Ratsastus on laji, jossa ei koskaan olla parhaita, aina voi pyrkiä parempaan olematta valmis.
 Kehitettävien asioiden muistiinmerkitseminen auttaa suunnittelemaan tulevia treenejä, kisoja sekä valmentajalle on hyvä kertoa mikä on mennyt hyvin ja mikä huonosti, valmentaja voi auttaa kehittämään huonosti menneitä osa-alueita. Joskus ei tee pahaa vaikka palattaisiin perusasioihin, kuten viime Riikan valmennuksissa puhuttiin. Riikka kertoi KISS -ajattelutavasta, tai mikä metodi lieneensäkään, jossa ideana on "Keep it simple, stupid!" Kun menee huonosti, palataan perusasioihin. Monesti ongelma löytyy ihan perustasolta, esimerkiksi ulkoapujen vajavuudesta tai vaikkapa kontrollin puutteesta. Jos jollakulla ei koskaan ongelmaa ole, silloin voidaan nostaa tasoa, koska tuskin kukaan voi omalla tasollaan olla täysin ongelmitta. Sehän tarkoittaa vaan, että kyseisen tason asiat handlaa jo tosihyvin.:) Voihan olla myös, että blogiinsa haluaa kirjoittaa enimmäkseen hyvin menneistä treeneistä, koska pelkää että ihmiset ajattelee, että sinussa on jotain vikaa, kun huonosti menee. Mutta todellisuutta lähempänä on se, että jokaiselle tulee joskus takapakkia, mutta myös niitä onnistumisia!

2 kommenttia:

  1. muute jasu, voinko osallistuu väiskillä niihin tammikuussa oleviin esteharjotuskisoihin ? :) piti kysyy täällä kun miulla ei oo siun numeroo ja unohin kysyy kun olin tallilla :)) - Anni

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu