31.12.2011

29. Valmentautumista ja ponityttöilyä

Video lisätty!!! :)

Keskiviikko

Aamutallia, hevosten ruokkimista, ratsastelua -ihan perusjuttuja. Tein vanhan tallin yksin. Valmennukset alko kahelta, joten menin ottamaan Pennyä sisälle yhden aikoihin. Sen höpsön piti päästä syömään kuusta pusikkoon, joten annoin sen hetken nuuhkia ja syödä sitä. Kuitenkaan ei mikään kiire ollut, sain samalla pari söpöä kuvaa! :)






Valmennukset meni ihan hyvin, vaikka pieniä vaikeuksia oli mm. laukan tasaisuudessa ja paikoissa. Päivän ehdottomana teemana oli, että laukka olisi kokoajan mahdollisimman tasaista ja hyvälaatuista. Laitan viimeiseksi videokoosteen valmennuksista (Miun eka video!) molempien heppojen osalta, ja jätän tätä kirjoittamista vähän vähemmälle tämän postauksen osalta. Kaikenkaikkiaan oon tosi tyytyväinen valkkoihin, koska sain paljon ohjeita ja neuvoja virheiden parantamiseen ja treenausvinkkejä. Opin pari uutta kikkaa ja jotenki jäi tosi mukava fiilis, vaikka pari ongelmakohtaa olikin ja heppa oli välillä kuuma kun hella!

Torstaina menin siis myös Väiskillä. Poni oli hieno debyytissään valmennuksissa! :) Videolla lisää. :)




Videossa alkuun Väiskillä tehtävät ja loppuun Pennyn ratsastus Ke ja To! :) Kommenttia!!

Perjantaina sitten menin Nennan kanssa heti aamusta maastoilemaan. Otin Väiskin, koska Kawalla oli illalla tunteja ja Väpällä ei. No Väiski ei oo ihan paras valinta maastoon, jos pitää mennä etummaisena, koska se jumitti n. 15 ensimmäistä minuuttia, kunnes Nenna kokeili mennä Zipolla ekana. Se onnistu ja sit Väiski kuitenkin halus mennä ekana. huoh. Hepat oli aika rauhallisia verrattuna normaalimaastoiluun. Alkuviikon myrsky oli kaatanu meidän maastoreitin varrelle tosipaljon puita, osa isoja, jotka kierrettiin ja pienemmät hypättiin yli. Maaston jälkeen menin tekemään aamutallin loppuun ja sitten olikin jo iltatöitä piakkoin. Menin Lanella estetunnille, koska sen ratsastaja ei tullut tunnille, Satu piti tunnin. Lane meni kivasti ja hienosti, vaikka alkuun olikin tosi PÖLLÖ, töllötti kaikkea mahdollista ja mahdottomiakin. Sitten laukkasin jonkun kymmenen minuuttia putkeen ja se alko jo rentoutua ja rauhottui, sitten hyppäiltiin. Lane oli ihan villi, mutta tosi kiva, ei kieltänyt ollenkaan.

Tunnin jälkeen tein iltatallin ja Lanen jalkaan Betadine-hauteen, koska siinä oli naarmu, varmaankin tullut tarhassa. Kuitenkin vuoti vähän verta ja nestettä.

Mie teen hauteen aina näin:
Pumpuli(puhdas), Muovinpala (muovipussi,elmuym.) Betadine
ja pinteli. Joissain tapauksissa pintelipatja.
Tai
Animalintex + pinteli
Betadine pumpuliin laimennettuna tai raakana (riippuen tilanteesta)
Pumpuli muovin päälle ja Betadine -kohta suoraan hoidettavalle alueelle
muovi pumpulin ja pintelin väliin (vaikuttava aine ei pääse pois) ja sitten
käärö vaan jalkaan. Joissain tapauksissa pintelipatja alle!
Jos kuitenkin laitat suoraan jalkaan, ole tosi varovainen ettei mene
liian kireälle, sillä jalassa oleva liian kireä pinteli voi aiheuttaa
kuolion.
Otin ton hauteen pois vasta seuraavana aamuna, ja laitoin helosania (antiseptistä) Se näytti tosi hyvältä se naarmu! Menin sitten vielä Pennyllä ihan viimeisenä illalla. Menin Dominickin antamien ohjeiden mukaan ja ainakin miun mielestä Penny toimi kivasti, laukka oli polkevaa ja kuitenkin eteenpäinpyrkivää.

Ne ohjeethan oli pääosin:

-pidemmillä jalustimilla koulua
-paljon siirtymisiä kaikissa askellajeissa
-temponmuutoksia ravissa ja laukassa
-kokeilla erimittaisia ohjia
ja harjoituksissa juuri avotaivutusta, sulkua,
väistöä, ympyrällä ja sitten ihan viivasuorana.
Puomeilla askeleita pois ja lisää, samalla sitä tempoa ja laukan
säätelyä.
Erilaisia välejä puomiharjoituksiin, ravipuomeihin ja laukkapuomeihin

Tässä muutamia ja pari ihan omalla järjellä pääteltyä hyvää harjoitusta! :)



2 kommenttia:

  1. tosi kiva tuo video :)) olis kyllä mukava tulla joskus kattomaa nuita DB:n valmennuksia !

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu