14.7.2012

100. Leirit ohi!

Video lisätty!!!

Nyt on tämän kesän leirit pidetty, hyvin niistä selvittiinkin! Yhteensä meillä oli tänä kesänä 6 leiriä, itse olin kaikilla järkkärinä ja sitten oli tietenkin joka leirillä avustajia. Teen blogiin videon leireistä ja kesän jutuista, kunhan saan kaikki videot kasaan. ;) Eli jos teillä on videoita miusta tai ihan leireistä niin laittakaa niitä miun sähköpostiin (jasmin.sundvall@windowslive.com).

Ensi viikolla on vielä kursseja ja sitten olisinkin tämän kesän erikoisemmat tapahtumat pidetty. Sen jälkeen on tuntihepoilla viikon loma ja me itse lähdetään sinne Tampereelle pariksi päivää. Tapahtumasivu on vielä päivittämättä, mutta ensi viikonloppuna (21.-22.7) on Dominiquen valmennukset ja sitten viikon päästä (30.-31.) Hencan valmennukset.

PS: Olin eilen estetunnilla Örkillä ♥






Penny voi hyvin ja sille kuuluu hyvää. Kengittäjä kävi laittamassa sen kaviot kuntoon ja sen jälkeen se oli vähän jumissa, mutta nyt se on jo ihan normaali. Kengitysväli pääsi liian pitkäksi kengittäjän loman takia ja sitten kun pitkät kaviot lyhennettiin niin tottakai se tuntuu oudolta. Mutta kaikki ok, onneksi ei kerinnyt tulla lohkeamia tai kenkiä ei irronnut. Kävin muuten Opiston iltakisoissa torstaina ja kisat sujui ihan yli odotusten! Tuli nimittäin kaksi voittoa kotiin! :) Eihän ne kovin kovatasoiset kisat ole, ihan seurakisat, mutta kuitenkin tuntui tosi kivalta tälläisten ongelmien jälkeen välillä onnistuakin! Penny oli hienosti, ei tullut kieltoja. 100 cm radalla tuli toisessa vaiheessa yksi pudotus, mutta kun kukaan muu kilpailijoista ei toiseen vaiheeseen päässyt niin sitten voitettiin sekin luokka. Olen ihan tyytyväinen ratoihin, vaikkakin joka kerralla jotain negatiivista sieltä löydän. Nyt esimerkiksi sen, että melkein unohdin molemmilla radoilla kääntää 11 - 12 niin kuin pitäisi, tuli kunnon "säkki" ja sitten roikuin taas vähän suussa kiinni ja tuli pari huonoa paikkaa.... No mutta reeniä ja reeniä lissäää! Ja pudotuksen arvelen johtuvan tuosta huonosta tiestä 12. esteelle, jolloin hevonen oli todella pitkässä laukassa 13. estettä lähestyttäessä ja tuli pohjaan. Mutta Penny oli rohkea ja kiltti ja reipas, se riittää! :) Blogger ei poiminu sitä youtubesta, joten pakko laittaa linkillä. Tosi ärsyttävää!!!!


Linkki vie Youtube -kanavalleni!


Tänään meillä kävi Hirnuva Hammas tmi. -raspaaja ja Penny oli yksi potilaista. Se ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan kun tämä neiti päätti, että hänen hampaisiinsa ei kajota millään raspeilla. Sieltä kerittiin kuitenkin löytää melkoinen löydös. Se ongelma, jonka uskottiin olevan selässä tai lihaksistossa, ei olekaan siellä, vaan aivan taaimmaisten hampaiden kohdalla. Siis Pennyn ratsastettavuudellinen ongelma, jonka takia se ei kykene menemään peräänantoon tai kokoamaan itseään. Siellä on iso koukku (piikki) joka ottaa vastaan ylähampaisiin hevosen pyrkiessä peräänantoon ja oikeaan muotoon, se sattuu hevosta ja ei anna leuan liikkua normaalisti, joten hevonen pakenee kipua nostamalla päätä, pitämällä sitä ylhäällä tai avaamalla suuta. En tiedä, onko tämä ainut ongelma joka tätä on aiheuttanut, mutta tiistaina Penny raspataan rauhoituksen ja sähköraspin kera, sitten hitaasti treenaamalla nähdään, millainen tulos on. Raspaaja oli hetken tutkinut suuta ja sanoi että "tämä hevonen ei kulje peräänannossa ja vastustaa kuolaintukea" totesin vain että "juu" ja sitten hän selitti minulle siitä koukusta. Kertoi että sen poistamisen jälkeen Penny on kuin eri hevonen. Pelottavaa, mutta kivaa, että ei sitten ainakaan sinne koske ja päästään sitten treenaamaan vähän eri tavalla. Mutta aika näyttää onko tässä nyt mistä kyse. Tiistaina raspauksen jälkeen palaillaan. ;) Mutta miehän tykkään Pennystä ihan millaisena vain, niinkuin tähänkin asti! ♥

Vielä tuli mieleen, että meillä oli se valokuvaus, mistä kerroin joskus keväällä. Se oli torstaina aamupäivällä ja otettiin varmaan lähemmäs kolmesataa kuvaa eri paikoissa. Miulla oli mekot ja korut ja korkkarit sun muut päällä ja tarvoin mm. hevosten tarhoissa ja lammen rannalla ja vaikka missä :) Se oli kivaa ja kivempaa olisi voinut olla jos Penny -neiti olisi käyttäytynyt vähän paremmin, hän nimittäin hermostui paikallaan olemiseen, ötököihin, poseeraamiseen, ääniin, kuvauslaitteisiin ja kaikkeen mahdolliseen. Penny karkas kahdesti ja tökki ja tuuppi ja söi ja reuhto ja kuopi koko ajan ja ehkä 1 sekunti kerrallaan oli kiltisti paikoillaan. Kyllä siellä oli tosi kivoja kuvia, mutta oli niitä huonojakin. No mutta kuvaaja sanoikin, että siksi niitä otetaan ihan urakalla! :) Laittelen kuvia sitten tännekkin kunhan ne saan.


8 kommenttia:

  1. siellä jonssin.kuvat.fi on ainaki yks video siusta ja pennystä koulutunnilta ja sitte niitä iltasekoiluja XD jos siihe videoo haluut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kaikki vaan mukaan!!! :D Käyn ottamassa niitä sieltä sitten kun on aikaa hyvin :)

      Poista
  2. mullaki on niitä videoita toosi paljo, laitan ne tonne sivulle kuha tää rokki ois ohi nii kerkeis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JEE! ilmota sitten miulle niin saan blogiin kunnon videot! :D

      Poista
  3. You sit very well on the horse - great style coming up there.

    VastaaPoista
  4. Eli siis jos ymmärsin oikein ja varmaan ymmärsinkin, eli Penny ei ole voinut hakeutua peräänantoon sen hammaspiikin takia?
    Hyvin on menny kisat teillä, ootte tosi hyvä parivaljakko Pennyn kanssa! Kaikkea hyvää tulevaisuuteen siulle ja Pennylle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ymmärsit juuri oikein. Eli se hammaskoukku siellä takana alaleuassa estää leukojen liikkumisen (mikä on välttämätöntä, jotta hevonen voi myödätä niskasta pyöreäksi) painamalla yläleuan ikeneen. Nyt kun piikit ja koukut on poissa niin ei tule kipuja. Ratsastuksen ei kuitenkaan tarvitse muuttua millään tavalla :)

      Poista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu