22.10.2011

1. Kiirettä, kiirettä ja onnistumisia

Eli tämä on tämän minun uuden blogini ensimmäinen kirjoitus, minulla oli aikaisemmin samanniminen blogi, jonka kirjoitusta en jatkanut ensimmäisestä kirjoituksesta pidemmälle. En tiedä syytä mutta nyt koitan kirjoittaa päivittäin.

Mutta siis, tänään aamutalliin kello 06.00, hevosille ruuat ja loimet päälle, sitten laitumelle. Tallin siivousta ja heinien laittoa, alusia ei laitettu lisää kun eilen ajettiin. (Meillä on siis olkipellettikuivike, sitä lisätään kerran viikossa n. 15 kg.) Tallin lakaisun ja vesien laiton jälkeen pitikin mennä jo hakemaan ekoja tuntiheppoja sisälle, koska eka tunti - aikuisten alkeet - alko jo 10.00 ja siinä meni 6 hevosta. No niitä harjailin ja varustin valmiiksi. Samanlaista hevosten varustelua periaatteessa koko päivä välillä 09.00-16.00 toki apuna oli reippaita tallityttöjä ja Nenna oli kaverina.

Kun tunnit loppu niin päiväruokin hevosia ja aloin laittamaan Lanea, koska olin menossa Lanella estetunnille. Mentiin ravilähestymisiä, laukkapuomeja ja pystyjä ja linjaa jonne tultiin myös ravilla. Lanen kanssa hypätään aivan pikkupikkuesteitä ja tänään Lane oli Super! Ei pöllöillyt kovinkaan paljon ja toimi hyvin! (Tehtävä kokonaisuudessaan siis: 1. Ravilähestyminen ristikolle, puomi-ristikko, 5 laukkaa kaarevalla 2. puomi-puomi-puomi-pysty, päädyn kautta raviin,  3. ravilähestyminen ristikko-3laukkaa-pysty, 4. takaisin puomipystylle ja siitä 5. yksittäinen pysty)
paintilla tehty kuva tehtävästä :)

Lanen ratsastuksen jälkeen kävin syömässä ja katsoin vähänaikaa HIHS'iä, hienoja hevosia ja ratsastajia! :)

Menin takasin tallille ja otin Pennyn hoidettavaksi, olin jo aikaisemmin päivällä hoitanut sen jalat, sillä on takajaloissa vähän kurarupea, se on kuitenkin hyvin parantunut ja ei ole tehnyt tulehdusta. No siis harjailin sen ja varustin. Lähdin maneesille. Tänään mentiin koulua. Taivuttelua, pohkeenväistöja ja laukannostoja alkuverkaksi, sitten vaihtelin laukkaa lennossa suurella kahdeksikolla, välillä tein ympyröitä myötälaukassa. Sitten tein pohkeenväistö uralle, uraa pitkin pohkeenväistöä, vastalaukan nosto, pääty vastalaukkaa ja raviin. Penny toimi hyvin! Lopuksi meniin keskiravia lävistäjillä ja laukkailin vielä myötälaukkaa. Loppuverkat ja käynnit ja sitten tallille. Pennyn loppuhoito ja karsinaan. Tein iltatallin ja tulin kotiin ja täällä ollaan! :)

Melko pitkä ja kiireinen päivä, huomenna menen myös aamutalliin, mutta tunteja ei ole. Nennan kanssa lupasin mennä maastoon kävelemään, mutta aijon sen lisäksi kouluratsastella.

Ja muuten, tuoreita kuvia tulee valitettavasti vasta sitten kun oman kameran laturi löytyy tai ostetaan uusi. Mutta siihen asti voin laittaa toisten ottamia kuvia ja vanhempia kuvia. :) Ja kun saan sen kameran niin bloggauksiin tulee paljon kuvia! :)

Kommenttia ja toiveita parempaan blogiin. Ja tottakai UUSIA ja aktiivisia lukijoita!

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea tallin kuulumisia täältäkin:)

    VastaaPoista
  2. Kiva juttu! :) jostain syystä tämä ei anna minun kirjoittaa omalla nimellä mutta olen Jasu kumminkin :)
    //Jasu

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu