28.10.2011

7. Iloisia uutisia tänään!

Tänään oli kiva ja hyvä päivä. Se alkoikin loistavasti, sillä aamulla ollut Nennan hepan, Zipon, eläinlääkärin tarkistus meni puhtaasti läpi! Loistavaa, nyt Nennalla ja Jennalla on oma heppa! Onnea! :)

Menin äitin kanssa kuudelta aamulla tallille, ja taas kerran, en mennyt kouluun. Hevoset pihalle ja karsinan siivousta, tänään oli "kusipäivä" eli karsinoista otettiin pissat pois. (Otetaan kerran viikkoon noilla olkipellettialusilla.) Nenna tuli tallille jo heti 7 jälkeen ja ELL tuli puoli kahdeksan aikoihin. Myö jäätiin siivoomaan tallia, ja myöhemmin äitikin lähti äestämään kentän ja ajamaan pari säilöpaalia talleille. Siivosin tallin loppuun ja ajoin uusia pellettejä karsinoihin, sekä heiniä. Tein iltaruuat valmiiksi ja lakaisin ylätallin. Siirin psylliumit piti laittaa jo aamulla turpoamaan, koska ne imee vettä ihan valtavasti! 40 mg (n.puoli desiä) imee vettä kaksi litraa! Eli sen "tapettiliisterin" turpoamiseen tarvitsee piitkäään aikaa. Lusmusin alatallin siivoamisesta ja kävin syömässä välillä, kun tulin myöhemmin talliin, Satu oli kerinnyt jo siivota kolme karsinaa, miulle jäi - maailman kamalin - ponien karsina. Sitten alatalliin samat hommat kun ylöskin.

Kävin Satun kanssa syömässä maneesin kahviolla ja kateltiin samalla kun muut ratsasti. Äiti oli viemässä Dominique'ta Varkauteen. (huomenna on valkat jee!) Sitten otettiin tuntihepat sisälle ja laiteltiin niitä, pienen säätämisen ohella, sillä hevosten rokottamisen takia tuntuu että hepat loppuu kesken!

Kaikilla poneilla ja Lanella oli siis tunteja niin en ratsastanut niillä tänään ollenkaan. Pesin Pennyn kuraamat päitset ja harjasin sen valmiiksi ratsastusta varten, harja kaipaa nyppimistä mahdollisimman pian. Laitoin estevermeet vaikka koulua mentiinkin. Saa hieman tuntumaa huomiseen istuntaan ja muuhun. Ratsastin muitten yksäreitten kanssa, meitä taisi olla kuusi maneesissa, ja yksi orikin seassa, mutta kaikki sujui mainiosti. Vähän vääntöä ja kääntöä. Lyhennyksiä ja pidennyksiä, sellaista avuilleratsastamista. Tamma meni jälleen kerran hyvin, hieno tyttö!

Hoidin tallilla vielä Pennyn jalat, tällä kertaa kokeillaan Aloe Vera -geeliä, joka on ennen vastaavissa tapauksissa toiminut todella hyvin! Toisen jalan ruvet on irronnut jo melkein kokonaan, toisessa on vielä jäljellä, mutta toivotaan, että kyllä se siitä. Putsailin harjoja, jotka oli menny Satun iltatallin aikaan ihan heiniin ja harjasin suojat. Sitten annoin iltarehut ja lähdin kotiin kahden karvapallon kanssa. Myylle muuten pitää varata leikkaus lähiaikoina.

Sain koirista jonkunlaiset kuvat, paremmat tulossa sitten ajallaan, kun saan sen kameran laturin :)

Peppi teräsmummo! :)
Ihana, puhdas Teuvo, jonka olet aina valmis
 ottamaan viereesi nukkumaan, eikö?


Vielä Pennyn kesäterveisiä kaikille :)

Missä kaverit?




Enkö olekkin kaunis?:)
Huomenna luvassa piiiiiiiiitkä päivä, ratsastuskoulutuntien lisäksi illalla estevalkat :) Ja kyselyn tulokset näyttäisi siltä, että tulossa on tallipostaus ja sitten varustepostaus, molempiin tarvitaan kuitenkin kameraa, joten ne tulee valitettavasti vasta kun saan sen laturin. :)

3 kommenttia:

  1. ihanat noi kuvat ! :) mulla on muute sulle semmonen blogitunnustus, käy kattoo se mun blogista. Siun pitää siis vastata noihin kysymyksiin mihi mä oon vastannu. :D ( jos siis haluut tehä tai jaksat ei oo pakko )

    VastaaPoista
  2. todella nätti heppa toi penny ! :)

    VastaaPoista
  3. Anni; joo mie käyn kattomassa :) Emma; nii miustaki :) Eiks se siun kawa oo vähän samanmallinen?

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu