31.10.2011

8. Lauantai 29.10

Anteeksi, Anteeksi pahasti myöhässä olen! Mutta kuitenkin ;)

Aamulla taas talliin seittemänreikäleipä, kuitenkin oli kiva nousta, alkaa unirytmi menemään tasaiseksi noiden aamutalliherätysten kanssa. Perusjutut hommailtiin, tänään on lauantai, joten tunnit alko taas 11. Kaikki neljä suokkia (kuukaus sitten vielä 6!*) meni ekalla tunnilla ja laitoin ne valmiiksi. Sain muuten taas aamulla sähköiskun aidasta, oli niin pimeää ettei näe minne kätensä survoo, mutta pian se selvisikin.


*Tässä nämä eläkkeelle lähteneet kaksi vanhusta, Ransu ja Poju;

Ransu suokki. Lähti tähän lähelle eläkekotiin maastoiluhepaksi,
 sekä 11v. tytön ekahepaksi. Ja minähän se siellä selässä killun, vaikken muista
kuvan ottotilanteesta yhtään mitään! Kuva; Juliana Vehviläinen



Poju lähti jakokoskelle eräälle asiakkaalle ihan sellaiseen
 maastoilukäyttöön viime viikolla.
Reipas heppa oli ja on, aina kiltti.
 Taas pitkin päivää aina pari heppaa kävin laittamassa, aika pitkälti heppojen hoitajat tai ratsastajat itse tänään laittoivat heppojaan. Kolmen jälkeen otettiin yksärit sisälle, koska valkkojen aikana tai jälkeen olisi turhan kiire tai liian myöhä. Moona -pikkusuokki oli tosi pörhäkällä tuulella, hyppi pystyyn ja yritti jyrätä, mutta sain pidettyä käsissä, käänsin sen ympäri ja peruutettiin kaikki hurjat 30 metriä talliin, jonka jälkeen oli taas ihan normaali. Talutustunnit oli maneesissa samalla ja kaikki ponit kiltisti meni pikkutytöt ja -pojat selässään :). Satu piti kaikki tunnit, koska äiti oli hakemassa D'tä varkaudesta ja käyttämässä yhdellä toisella tallilla satulansovituksessa.


Tuntien jälkeen laitoin Pennyä valmiiksi valmennusta varten. Menin tänään ja viimekerralla ja tulevillakin kerroilla sellaisella Free Jump -systeemillä, jonka tarkoituksena on ohjata painetta pois kuolaimelta, siirtämällä se hevosen kaulalle ja auttaa täten ratsastajaa ratsastamaan enemmän istunnalla ja pohkeella, ja olemaan häiritsemättä hevosta. Samalla se antaa tukea ja jos jää jälkeen niin ei ainakaan jää suuhun kiinni, siis kaikinpuolin loistava väline! Ja ei ole apuohja, ei vaikuta hevoseen mitenkään! Täältä kuvia ja tietoa kiinnostuneille, tosin ranskan kielen taidosta voi olla hyötyä... :) Ostetaan varmaan pari tuollaista laitetta, kunhan saavat ne patentit läpi suomessa tai jotain...


Mentiin siis valkassa pitkää ja teknistä tehtävää. Melko haastava tehtävä olikin. Selkä kipeytyi alkutunnista sen härvelin ansiosta, mutta sitten sekin meni ohi. Penny toimi hyvin ja kuulema sen laukka on parantunut huomattavasti ja yhteistyö on paljon parempaa viimekertaiseen verrattuna, mutta esteiden välillä pitää keskittyä tasaiseen laukanrytmiin ja syvemmälle istumiseen. Penny kiihtyy, ja oma istunta pitäisi olla tiiviimpi ja rauhoittavampi. Itse kyllä tunnen sen että laukassa istuminen on vaikeaa välillä ja tuntu alkutunnista että hartiat taas jännittyi. Sitten käskin itseäni rentoutumaan, ja samalla Penny rentoutui, valkka meni hyvin! Heppa oli reipas, välillä tuntuu että se kuumenee enemmän puomeilla ja pikkuesteillä kun isommalla radalla, mutta siinä on hyvä harjoitella kontrolleja.


Tehtävä meni siis näin:
Paint suherrus jälleen, esteiden paikat ei välttämättä täsmää :)

Alkutunnista verkattiin itsenäisesti, menin ravia, pohkeenväistöjä ja laukassa temponmuutoksia ja pari vaihtoa. Sitten mentiin yhdessä ravilla ensin noita vasemmalla pitkälläsivulla olevia puomeja, jotka oli siis innariväleillä (3m). Jokaiseen väliin kaksi rauhallista ja tasaista askelta, se onnistui hyvin, suoruuteen pitää kiinnittää todella paljon huomiota! Sitten otettiin niiden väliin käyntiinsiirtymisiä mahd. vähillä avuilla, sekin sujui hyvin, siirtymisissä peppu vain helposti poikitti toiseen suuntaan, suoristetaan sitä parilla kertaa. Mentiin näitä siis molempiin suuntiin.

Seuraavaksi vasemmassa laukassa 1. ja 2. puomin yli putkeen. Väliin piti saada kuusi tasaista ja hyvää laukka-askelta, ja se parin sähläkerran jälkeen onnistuikin, juurikin sen jälkeen kun itse rentouduin ja aloin laukkaamaan samassa tahdissa Pennyn kanssa. Tätäkin molempiin suuntiin, niin pitkään että saatiin useampi onnistunut putkeen. Ei helppoa, mutta opettavaa ja tehokasta! :) Sitten lisättiin tehtävään vielä innarit (3.) ja mentiin näin pari kertaa, 1.-2. kuusi laukkaa ja 2.-3. viisi laukkaa.

Sitten otettiin koko tehtävä, alku siis sama, siitä 4. innareille, joissa oli kapeampi väli ja korkeammat esteet. Tosi lyhyttä laukkaa sai tulla siihen, että tuo iso Pennyponi mahtui väliin, mutta mahtui hyvin! Siitä ns. vastakaarella hypättiin 5. okseri ja linja takaisin 6. innareille, sama kuin 4. mutta eri suunnasta, tässä välissä ei siis saanut hanatella. Sitten 7.-8. innarilinjat väliin kuusi askelta ja tempon piti olla kokoajan sama. Pari kertaa siirryttiin raviinkin välissä, mutta se ei kuulema haitannut, mielummin niin kun kaahaamalla. Siitä 9. ja 10. linjalla, olivat siis pystyjä. Koko tehtävän läpi sama, rauhallinen, melko koottu laukka. Mentiin kahdesti tähän suuntaan ja sitten peilikuvana 10.-1. Mielestäni valmennus sujui osaltani lauantaina tosi hyvin ja valkkukin sanoi että hyvää työtä, mutta kuten aijemmin sanoin, on paljon parantamisen varaa! Ja siltä se tuntuukin. ;)

Valkan jälkeen hoidin Pennyn pois ja hoidin sen jalat. Menin tekemään maneesin tallille iltatallia, samalla katselin vähän toista ryhmää. Kun olin tehnyt iltatallin, menin auttamaan puomien kanssa. Kaikilla meni hyvin valkka. Juttelin sitten D'n kanssa kahviossa vähän Pennystä omalla loistavalla englannin kielitaidollani, ja selvisi, että joskus kun olen lähettäny ns. raporttia treeneistä ja kisoista, olen sanonut että Penny on ollut tosi hankala, vaikka minun on pitänyt sanoa että se on ollut tosi hyvä. No äitin kanssa sitä seliteltiin ja katsottiin se viesti. Olin kirjottanut ihan oikein, mutta tarkoittanut ponia sanoessani että se oli hankala kisoissa, en Pennyä. Mutta se ponin kanssa tullut ongelma oli jo selvitetty joten ei siitä enempää. Ja Penny ei ole ollut hankala, vaan tosi hyvä, välillä ei kaikki suju mutta ei kenelläkään mene aina loistavasti. Suurin osa hypyistä on mennyt todella hyvin! ;)

Tein vielä vanhalle iltatallin. Meni tosi myöhään ja oli pitkä päivä ja väsytti koko viikonlopun, joten en kerinnyt aijemmin kirjoittamaan lauantaista. Tai kirjoitin joo, mutta en julkaissut tekstiä vielä. Kuvia valkasta on, mutta ne on Ellulla käsiteltävänä, kun meidän kone ei avaa niitä tiedostoja. Ja Sunnuntaista kirjoitan erikseen postauksen. :) Tein pari muutosta noihin nappuloihin, jotta mielipiteet teiltä lukijoilta tulisi paremmin esille. :)

Ja viitaten niihin kommentteihin joita olen saanut siitä että olisin siirtymässä kansallisiin, en ole, ennen kun siihen tarvittavat tulokset on saatu, eihän se olisi edes mahdollista! :) Ja hevosena toimii Penny niin pitkään kun mahdollista ja kapasiteetti riittää. Aluekisoissa olen ollut aika vähän, kyytien puutteen takia. Ensi vuonna kuitenkin asia muuttuu ja aijon kisata paljon, koska saan oman ajokortin ja pystyn itse ajamaan kisoihin. Ja hyväksyttyjä suorituksiakin on tosivähän, koska ponin kanssa se on ollut säätämistä, mutta se ei haittaa, kuten aijemmassa postauksessa kirjoitin, Kawa on ollut ihan paras poni ja opettavainen, vaikka sen kanssa ei ole aina sujunut, mutta sitten kun on niin onnistuminen tuntuu entistä paremmalta. Ja jos miulla on haaveena siirtyä kansallisiin niin se ei tarkoita että sinne tarvitsisi nyt ja heti päästä. En haluakkaan päästä ennen kuin hevonen toimii sillä tasolla ja on sellainen hevonen ja itse osaan tarpeeksi, haaveita saa kuitenkin olla, ilman että kukaan tulee niihin puuttumaan. Toivottavasti selvensi, tätä en tarkoittanut kenellekkään muulle henk. koht. kuin niiden kommenttien anonyymille kirjoittajalle. =D

P.S: vielä pieni kiva uutinen; mie saan Jin Stirrupit! :)) 
Tällaisista ihanista jalkkareista on kyse.
En vain yhtään tiedä minkä väriset! ;)
Ja väreja taitaa olla muitakin kuin vaan nämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu