25.10.2011

4. Hirvihevosia ja tapahtumaa parin päivän edestä

Kiva juttu, uusia lukijoita, kiitos! :)  Koitan olla tuottamatta pettymystä!

Melkoisen vauhdikas päivä oli tänään;

Tänään siis jo eilisestä kirjoittelin, sen jälkeen lähdin tallille. Bellellä oli talutustunti kolmen maissa. Antti oli jo kengittämässä Petteriä, ja sanoi ettei kerkiä ottamaan Belleä, no ei sillä niin kamala kiire ollutkaan. Laitoin Belleä valmiiksi, kun talliin tulee sellainen hirvikoira, jolla on antenni kaulapannassa, siis sellainen jäljityslaite. Koitetaan saada sitä kiinni, mutta ei anna. Tien varella kuulema metsästäjä etsii koiraa, joten sehän se on. Satu käy sanomassa hänelle koirasta.

Hirvi?
Tällävälin koiruli on kuitenkin keksinyt hyvää tekemistä, se on löytänyt "hirven", nimittäin KAWAN. Ponini on siis hirvi. Koira pyörii Kawan tarhassa ympäri ponia ja haukkuu. Kawa on ihan ihmeissään. Sitten se koira äkkää muutkin hirvihevoset ja haukkuu niitä ja jahtailee tarhoissa. Omistaja tulee paikalle ja yrittää saada koiraansa kiinni, tuloksetta. Se on niin viettiensä vallassa. No äiti alkaa ottamaan hevosia sisälle, että koira saataisiin kiinni, itse otan Kawan ja lähden hakemaan Laraa ja Pariisia tarhasta. Lara saa jonkun sinkoamiskohtauksen, nousee pystyyn ja kääntyy ympäri - siis karkaa. Pariis pimpoaa vieressä, mutta onneksi on vielä tarhan sisällä. Pariis sitten jääkin sinne toistaiseksi. Laran otan kiinni ja se tekee vielä samat. Aijai. Sitten tuuleekin kiire, koska Bellen ratsastaja on tullut. Ja se koira on vieläkin hevosia haukkumassa. Ja Lara on irti. JES! No äiti ottaa Laran kiinni ja vie talliin (Lara ei siis missään vaiheessa ole lähtenyt 20 m kauemmas) Itse lähden taluttamaan Belleä. 

Puolentunnin talutuksen jälkeen koira on vieläkin irti. Kuitenkaan se ei hauku enää niin paljon, hevoset on rauhoittuneet, mutta Teuvo -tallikoira on paikalla ja ihan raivona vieraasta haukkujasta. Vähän ajan päästä koiranomistaja saa koiransa kiinni ja pahoittelee tapahtunutta. Ei koirasta ollut mitään haittaa, onneksi ei syntynyt vaaratilanteita, Laran karkailukin johtui ihan muista syistä, koska ylälaitumet on kaukana sieltä missä koira oli. Ja metsästyskoira kun oli niin tottakai hevonen on sen mielestä hirvi.

Kun tästä oli selvitty, rupesin laittamaan tuntihevosia tunneille. Nenna tulee vähän ajan päästä ja mennään ottamaan yksäreitä sisälle. Hilma -tamma sai kunnon sähköiskun, oli niin pöljä että meni työntämään turpansa aitaan kiinni. Onneksi teki sen ennen kun sain ulos, ei siis karannut. Kun hain sen sieltä tarhan perälta, tuli ihan kiltisti eikä hötkyillyt portilla ollenkaan.
Sitten vielä lisää tuntihevosten laittoa. Äitillä oli kouluvalmennus, joten laitoin Pariisin valmiiksi, menin sillä myös alkukäynnit. Pariis on äitin kisaheppa, enemmän estehevonen, mutta osaa koulua Vaativaan B:hen asti. Karsinassa se on kunnon höseltäja mutta silti kiltti ja kiva hoitaa. Ratsastaessa vahva ja varsinkin esteillä tosi kuuma.
Pariis ja äiti
Kuva: Marika T.
Sitten teen iltatallin Janinan kanssa ja alan laittamaan Pennyä omaa ratsastusta varten, ja taas menee myöhään. Menin kentällä ihan peruskoulua, kevyesti ja palauttavasti. Taivutteluita ja temponmuutoksia. Laukassa vaihtoja ja kokoamista ja pidentämistä. Polle toimi hyvin. Vein Pennyn talliin jo hoidin kintut, ruokin ja loimitin ja annoin iltahalit. Kiltti heppa teki ahkerasti töitä viikon, huomenna ansaittu vapaapäivä!

Lisäsin tuonne alas muuten tuollaiset napit, joista painamalla voit esiintuoda mielipiteesi postauksista.
:D :) :| :(

Ensi kerralla vuorossa on Daalia rist. tamma, kun kerron noista menneistä hevosista :) Ja huomenna koulutunti Väiskillä ja Nennan kanssa lupauduin maastoon, varmaan Kawalla tai Lanella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu