27.10.2011

5. Kaaokseni on hallinnassa, toistaiseksi + ponikuvia





Tekstit kirjoitin jo eilen, mutta julkaisen vasta tänään, koska halusin lisätä vielä kuvia :)

Eli kuten otsikko kertoo, siivosin huonettani tänään. En mennyt kouluun, siihen ei mitään kummempaa syytä ole, en vain mennyt, ei olisi kyllä ollut yhtä tuntia enempää koulua. Huomenna on jopa kolme tuntia! Nukuin pidempään ja sitten siivoilin aamupäivän huonettani. Kolmelta menin tallille ja siivosin ponien varustehuonetta ja Pennyn tavara-arkkua. Kaaos oli sielläkin. Sitten hain tuntihevoset äidin kanssa sisälle ja aloin laittamaan niitä. Osa hevosista oli jo mennyt päivätunnilla, joten kaikkia ei onneksi tarvinnut siinä kiireessä ruveta laittamaan.


Menin Väiskillä koulutunnille, se oli alkuun aika hankala, mutta tunnin mittaa alkoi kuuntelemaan ja saatiin kaikki tehtävät tehtyä. Mentiin ympyrällä istuntaharjoituksia ja huomasin miten paljon oma istunta vaikuttaa Väiskin kanssa, jos oma selkä on yhtään notkolla tai hartiat jännittyneenä niin ponikin jännittyy heti. Istunnan muuttaminen kokonaan yhden tunnin aikana on vain helpommin sanottu kuin tehty! Sitten pohkeenväistöjä ja sulkuja ravissa, välissä voltteja.


Tunnin jälkeen laitoin vielä ne hepat valmiiksi joita en ollut kerinnyt aijemmin laittaa. Sitten laitoin Kawan ja mentiin kentälle maaston sijaan, koska oli tullut jo pimeää. Kawa oli ihan höpsö. Jollain kentän ohi kulkevalla lapsella oli mukana lamppu, ja kawaa pelotti se aivan kamalan paljon. Meinasin tippua selästä ratsastuksen aikana varmaan seitsemän kertaa, kun poni lähtee laukassa sinkoilemaan joka ilmansuuntaan. No Kawa on silti huippu, ja kaikki hommat hoitui kunnialla. Nenna oli Zipolla kentällä myös ja kysyi että haluaisinko kokeilla, no mie kokeilin ja rakastuin Zipon askeleisiin, ihanan kevyt ravi, vaikkakin aika vaikea istua ja tosikiva laukka! Muutenkin kiva heppa! Nenna meni Kawalla sillävälin. Miulla on jo kamalan pitkät jalat Kawalle ja pohje on ihan liian alhaalla ja nilkkoja en saa kiinni kylkiin ollenkaan, jos jalat on suorana. Onneksi kuitenkin olen niin kevyt että voin ponilla mennä.


Vietiin hepat talliin ja hoidettiin, sitten mie aloin tekemään iltatallia ja Nenna rupesi hoitamaan Zipon masussa olevia lyöttymiä, raukalle on tullut siellä Virossa likaisesta mahavyöstä lyöttymiä. :(
(Ne ei ole voinut tulla suomessaoloaikana, koska se on ollut täällä kaksi viikkoa.)  No iltatallin jälkeen mie harjasin vielä Pennyn ja hoidin ne sen ruvet. Sillähän olikin vapaapäivä, en tiedä nauttiko se siitä kamalasti, tuntuu vaan että höyryä kerääntyy. Huomenna se nähdään kun koulua väkerretään. Tai en tiedä menenkö maastoon vai koulua, jos saan kaverin niin voisin mennä maastoon. :)


Laitan lopuksi kuvia, ettei tule ihan tylsä postaus :) vaikkapa ponien näyttelykuvat teemana :) Kuvat on ottanut Paula Martiskainen, ja olen kysynyt ihan kasvotusten luvan kuvien käyttämiseen. 



2006 tamma- ja varsanäyttelyt, yleisön suosikkipari :) Minun mielestä ihana
ja iloinen kuva, tulee hyviä muistoja mieleen

Samoista näyttelyistäm, Belle kantakirjattiin niin ratsastus kuului osaltaan näyttelyyn.
Ja maastakäsin esitettynä, kuva otettu kentällä, ei siis kehästä :) Belle on
nykyään aika läski tuohon verrattuna :D
Palkintojen jakoa.
Match show't 2008, Kawa bis II
Samat mätsärit



2009 Mätsärit, Kawa paras isoponi, minä junior handler.


Ja vielä 2008 rakennekuvaa, mie näytän tosipieneltä! :)

Vertailun vuoksi 2009, rakennekuva: masu on vähän isompi, mutta karva huomattavasti paremmassa kiillossa,
ja takaosa on pyöristynyt. Ja mie en ihan niin pieneltä näytä :)


Väiskistä on näyttelykuvía, mutta ne ei lataudu tälle koulun koneelle. Lisäilen niitä sitten toiste :)


Laitan vielä muitakin ponikuvia nyt kun innostuin, vuosilta 2002-2011
Koulukisat Bellellä, taas pikkuminä. :) 2004

Seurakisat opistolla 2010 80 cm.
Tosi hyvin onnistunut kuva miun mielestä.
Elisa M.
<> </>

Väiski esteradalla töissä. 2010

Habahaba :) 2010 trippeliä DB valkassa.
Koulukisasäätöä, v.2008. Ilmeet on hyvät molemmilla :D
Tarhakuvaa, kankussa naarmuja seurauksena Valon kanssa yhteenotosta. V. 2008

Anteeksi, suurinosa kuvista ennennähtyjä. Kameran saan käyttöön viikonlopun aikana, toivottavasti.

Poniajat on kyllä ollut ja on edelleen ihan huippuja ja ponit on opettanut vaikka minkälaisia asioita :) Lisääkin kuvia on ja vaikka kuinkapaljon mutta niitä sitten myöhemmin! 


Tulipa pitkä postaus! No paina :D -jos tykkäsit niin tiedän minkälaisia tehdä lisää!

7 kommenttia:

  1. Ja en tiedä miksi tuo väiskin ja miun kuva survoutuu tuohon väliin isona, koitin saada sitä pois mutta ei onnistunut... Älkää välittäkö :) //Jasu

    VastaaPoista
  2. Hyviä kuvia ja mikä pikku neiti oot! ihana kuva siusta ja bellestä tuo ensimmäinen! :) Ira

    VastaaPoista
  3. en saa kirjauduttua tunnuksillani tänne :(

    VastaaPoista
  4. Kiitti Ira :) En miekään saa lähetettyä kommenttia omilla tunnuksillani.... Vammanen Blogger! no onnistuu se näinkin :D

    VastaaPoista
  5. mie en vaan pääse kirjautuu! :/ noo laitan aina oman nimen perään :D

    VastaaPoista
  6. Laita tossa on toi nimi/url niin laita siihen nimi ja sit osotteeks vaikka google xD mie laitan aina oman nimen ja sit tän blogin osotteen :) Se vaan et kaikkiin blogeihin ei voi kommentoida niin, mut miun blogiin voit :)

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu