31.10.2011

Sunnuntai 30.10

Perus aamutallia, herätys kuudelta, (seitsemältä) vai miten se nyt meni, siis nykystä aikaa kuudelta. Just saatiin melkeen kaikki karsinat siivottuu, kun piti mennä rakentaa tehtävää. Se näytti melko yksinkertaiselta, mutta aika pahasti erehdyin, koska sitä se ei ainakaan meille ollut:
5. a,b,c ei ole sarja, mutta en jaksanut laittaa jokaiseen erikseen numeroita
jokaiseen väliin tuli kolme laukkaa, ja väli oli 13m.



Tänään oli valmennuspäivä II, ensin ajatuksena oli, että mentiin rataa, mutta ei menty varsinaista rataa, vaan tekniikkaa edelleen, kuitenkin haastavampaa ja korkeampaa kun eilen. Penny toimi alkutunnista tosi hyvin, sitten tapahtui pieni virhe ja Jasu lensi hepan kaulan kautta jaloilleen maahan. Mutta selkään vain takaisin ja jatkamaan.

Alkutunnista mentiin ravissa puomeja 1. ja 2. molemmista suunnista. Suoruutta taas. Sitten myös laukassa, todella lyhyessä sellaisessa, kuusi laukkaa väliin. Molempiin suuntiin. Sitten laukassa puomit 2. puomin jälkeen vasemmalle ja vihreän okserin ympäri, raviinsiirtyminen ja  lähestyminen ravipuomeille, jotka oli 3. esteeen tilalla. Siitä takaisin 2. ja 1. viidellä laukalla, edelleen todella lyhyessä laukassa. Lopulta kokoajan laukaten ja kolmoseste nostettiin pystyksi.

Kun aikansa oli tätä fiksailtu, siirryttiin varsinaiseen tehtävään. Sama alku, kolmoselta käännettiin tiukasti 4. pystylle, väliin vain kolme laukkaa, ja oli siis kaareva väli. Laukkaa ei ollut tarpeeksi ja tuli huono paikka, lensin kaulalle ja Penny hermostui ja heitti komeassa kaaressa alas, mutta jaloilleni jälleen! :) Sitten nousin selkään ja jatkettiin tehtävää, joka välissä melko koottua laukkaa, joka on tosi vaikeaa Pennylle vielä ainakin hypätessä. Pari kieltoa tuli ahdistuksen tai jonkun vastaavan ja kuskin vaatimattomuuden takia, mutta tehtävä selvittiin loppuun saakka ja vieläpä ihan oikeilla askelilla. Sitten esteitä nostettiin, oikeanpuoleinen linja oli reilussa metrissä ja muut pienempiä. Tällä tehtävällä tuli pari kieltoa ja kaasuttelua, mutta kuten Dominique sanoi valkan lopuksi, että on vielä vaikeaa koota laukkaa niin paljon että pystyisi kunnolla hyppäämään siitä ja minun kuuluu olla vaativampi Pennylle, eikä antaa sen vain päättää. Sama mitä Riikka aina sanoo. Mutta kuitenkin kaikki esteet ylitettiin niillä korkeuksillaan ja tehtävä suoriuduttiin loppuun, vaikkakin askeleita väheni.... =D
Valkan jälkeen hoidin Pennyn pois ja jälleen sadannen kerran ne jalat myös. Annoin sille päiväruuat ja heinät. Jätin sen kuitenkin sisälle, sillä se hermostuu ja ramppailee tarhassa tosi herkästi ilman kaveria, nyt kun on siihen tottunut.



Sitten menin katsomaan viimeistä ryhmää, heillä oli muuten sama tehtävä kuin meillä, mutta se este, jolla putosin, jätettiin välistä. Autoin nostelemaan puomeja ja keräilemään kakkoja pohjasta. Valkkojen jälkeen juteltiin vielä harjoituksista ja muuta, äiti oli onneksi tälläkertaa apuna. Takajalkoja enemmän alle ja tarkat etäisyydet esteelle, sekä ei vielä liian kootussa laukassa isompia esteitä, vaan silloin pitää olla jo lähempänä ratatempoa. Korkeus ei kuitenkaan ole ongelma. Olen itse ihan samaa mieltä siitä, että en vielä vaadi siltä tarpeeksi, mutta minkäs teet, kun olet koko ikäsi ratsastanut poneilla :D. Mutta treenillä se paranee, antaapahan harjoittelun  aihetta ja lisämotivaatiota! :))

Laatu 10, mutta valkan jälkeen otettu kuva puhelimella,
hieno heppa oli, kuski vain törttöili ;)
Hieman parempilaatuinen kuva, otettu syyskuun alussa.
Samalla kännykällä, vain valoisassa. :)


Sitten menin laittamaan Valoa (tuntisuokki) valmiiksi äitin kouluvalkkaa varten.  Laitettiin pikkuMillan kanssa valo hienoksi, selvitettiin harja ja häntä, sekä laitettiin valkeat pintelit joka jalkaan. Alkukävelin Valon kanssa ja sitten äiti otti sen itse. Katselin valkkoja ja kävin välillä kotona, sitten otin melkein kaikki hevoset sisälle ja aloin tekemään iltatallia vanhalle. Päivä tuntui tosi pitkältä ja raskaalta, joten en kirjoittanut vielä eilen, kuitenkin nyt. :D


Valo suokki, tuota selvitettävää harjaa kyllä riittää!
 Kuvia tulee kunhan saan ne Ellulta! :) Huomenna tästä päivästä. Ja saan sen kameran käyttöön keskiviikkona, JES! :)) Kommenttia siitä, mistä haluatte kuvia tänne!

Ja vielä, olen saanut Annin, ponien hoitajan, blogista tunnustuksen, siitä lisää huomenna! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu