1.11.2011

10. Kivoja heppoja ja opiskelua

Maanantai 31.10.


Kymmenes postaus on täällä! Ajattelin tehdä jotain erikoisempaa päivän kuulumisten lisäksi, ja otin mukaan tähän myös sen Annilta saamani haasteen. Tallipostaus tulossa piakkoin, kunhan saan tarvittavat kuvat:) Tämä postaus käsittelee siis maanantaita.


Tänään minulla oli vain yksi tunti koulua, äiti tuli hakemaan kotiin. Käytiin kontiolahden Rosalindassa syömässä aurajuustopiiraat ja kaupan kautta kotiin. Kotona tulee puhelu, että minun kännykkä on löytynyt Rosiksen pöydästä. Ou jee! No haen sen huomenna.


Menin tallille ja laitoin Pennyn valmiiksi, koulusatulalla koulua tänään. Menin pitkät alkukäynnit maastossa, varmaankin 2 km lenkin. Penny tykkäsi todella paljon vaikka tuulikin niin kovaa, meillä olikin viltti pepulla. Se olisi halunnut ravailla ja laukkailla, pitää mennä joku päivä maastoon! Sitten maneesiin ja alettiin vääntämään ja kääntämään sitä koulua. Penny oli hyvä, ei yhtään jumissa tai mitään eilisen jälkeen. Menin aika palauttavasti kaikkia taivutuksia ja vähän väistöja, laukassa kääntelin kiemuroita ja sen semmoisia. Pitkien loppuravien jälkeen menin melkein yhtäpitkän lenkin maastossa loppukäyntejä, mutta pyrin pysymään metsässä tuulelta suojassa, koska Pennylle tuli hiki ratsastaessa. Hoidin sen jalat tallilla ja annoin päiväruuat ja heinät olikin karsinassa valmiina. Sitten laitoin Satun kanssa hepat, tai oikeastaan kerkesin harjaamaan vain Petterin. Kävin syömässä ja vaihtamassa vaatteet ja lähdin autokoulun teoriatunnille Lehmoon.

Kun tulin kotiin, menin takaisin tallille ja nyt laitoin Väiskin valmiiksi yhdessä Nennan pikkusiskon Jennan kanssa. Väiskillä oli tarkoitus hypätä Millan kanssa, koska olin missannut äitin estevalkkatunnin autokoulun takia. Menin maneesille ja Milla sanoi, että suunnitelmissa oli pieni muutos ja Milla ei hypännyt. Itse menin alkuverkkailun jälkeen kuitenkin pitkää puomisarjaa, jossa 4.9 m välein puomeja, kootussa laukassa niihin väleihin. Sitten lävistäjällä olevaa ristikkoa muutaman kerran ja vielä sellaista ristikkosarjaa. En hypännyt sen isompia, koska inhoan hyppäämistä ilman opettajaa tai jotakuta kuka neuvoo. Menin vielä Väiskillä koulua ja se alkoi toimia tosi hyvin, superponi! Sitten loppuverkan ja tosipitkien loppukäyntien jälkeen vein Väiskin talliin ja annoin ruuat ja loimitin sellaisella punaisella fleecellä, kunnon tonttuponi. :D



Aika huono kuva, mutta kuitenkin, otettu kesällä 2011
Ja kuvassahan esiintyy Jasu ja Väiski. Taaempana Satu M-G ja Allu. :)
kuvan otti Sanni H.

Vähän parempi kuva, koivukummun kisat kesällä 2011,
eka 80 cm kisoissa Väiskillä.
Kuvaajana Maria Purmonen "Marpu" olen kysynyt luvan :)
Juup eli sellainen päivä etten kamalasti kerennyt tekemään muuta kuin ratsastelemaan hepat, joilla tarvitsi mennä. Onneksi Satu oli iltavuorossa. Ensi kisoihin ilmoittauduin itse Pennyllä 90 ja 100 cm. Molemmat ponipojat sai myös kuskin kisoihin, Jenna menee Kawalla 60 ja 70 cm. Anni Väiskillä 60 cm.


Sitten siihen haasteeseen:


1. Kiitä tunnustuksen antajaa : Kiitos Annille! Annin, ponien hoitajan blogiin klikkaamalla tätä.
2. Anna tunnustus viidelle bloggaajalle :  Tella, Alisa, Ella, Emma ja Camilla.
3. Ilmoita näille viidelle tunnustuksesta.
4. kerro 8 satunnaista asiaa itsestäsi.


1. En käy koulua kovin ahkerasti, mutta silti olen ihmeen hyvin selvinnyt. Keskiarvo yläasteen jälkeen oli 7 ja nyt se on 8. Kielet ei mene hyvin, reaalit menee hyvin. Matikka ja äikkä jää siihen välille. En ole koskaan osannut aloittaa kokeisiin lukemista ajoissa, en myöskään YO-kokeisiin. Ajatus ja aikomus kyllä oli lukea, mutta se jäi. Kuitenkin molemmat kirjoittamani aineet (Biologia ja Terveystieto) lähtivät M'nä eli keskimäärin 8 arvosanalla.


2. Aijon ihan oikeasti jäädä ensivuonna kotiin treenaamaan ja kilpailemaan, sekä tekemään töitä. Kirjoitan vielä ensi syksynä pari YO ainetta, joten koulua kuitenkin vähän käyn. Muista tulevaisuuden suunnitelmista minulla ei ole hajuakaan ja se alkaa pikkuhiljaa kammottamaan. Kuitenkin varmaan hevosalaa, tai sitten ihan jotain muuta. Kuitenkaan ei missään nimessä istuma- tai sisätyötä. Paitsi kokin ammatti olisi ihan kiva. :)


3. Olen välillä tositosi tarkka satuloimisesta, enkä luota edes itseeni että se satula olisi paikoillaan. Tämä on todella rasittavaa, joskus saatan satuloida hevosta 5 minuuttia, kuitenkin pyrin pääsemään tästä eroon :D


4. Parasta motivaatiota minulle ratsastuksen suhteen on se, että treenissä joko onnistuu todella hyvin tai sitten kaikki menee mönkään. Keskitason - ihan jees - fiilikset ei motivoi niin paljon. Iloinen hevonen ja ratsastaja on ihanaa katseltavaa ja koettavaa!:) Myös taitavien ja kauniisti ratsastavien ratsukoiden suorituksia katsomalla motivaatio kohoaa. Siksi haluankin päästä katsomaan HIHS'iä ensi vuonna!




Klik, kuva täältä.


5. Lempivärini on.... En tiedä sitä. Koitan juuri pähkäillä niitten uusien jalustimien väriä, kuitenkin olen miettinyt punaista, kultaista ja sinistä. Punainen olisi ihana väri, satulahuopia ja korvahuppuja saa jonkun verran ja punainen sopii monen värisille hevosille. Sininenkin olisi íhana, melkein kaikissa satulahuovissa ja malleissa on tummansininen väri, siihen siis löytyisi sävysävyyn -tavaroita. Mutta siniset on niin monella ratsastajalla. Myös meidän tallilla Tellalla on siniset jalkkarit :) Ja kultaiset olisi niin ihanat ja kivat, mutta kaikkien solkien ja kuolaimien tulisi olla myös kultaiset, Muutenhan kultainen sopii mihin tahansa väriin. Eikö olekin suuri ongelma minulla ;) Älkää ottako liian vakavasti, ei se ole minunkaan elämän suurin ongelma että minkä väriset jalkkarit ostan, mutta en tiedä silti. Auttakkee! ;)

6. Koulun kirjoilla olen kasvissyöjä, mutta oikeasti voin syödä ihan mitä tahansa ruokaa. Koulussa en halua syödä kaikkia liharuokia, ja katsoin helpoimmaksi olla kokonaan kasvissyöjä, koska siihen pääseminen sisälsi vain terveydenhoitajan kanssa keskustelua ja vanhempien allekirjoituksen. Tämän päätin jo ylä-asteella kahdeksannella luokalla. En siis kuitenkaan ole kasvissyöjä.

7. Olen aina ollut tosi pieni, nyt en tiedä minkä pituinen, mutta kuitenkin pieni. Melkein kukaan uusi ihminen ei koskaan usko minua ikäisekseni, mutta ihan oikeasti olen syntynyt v. 1993. Olen kokenut pienikokoisuuteni eduksi, jos en kamalasti enää kasva, voin ratsastaa aina poneilla :)

8. Viimeistä viedään... Minulla on maailman paras (ja samalla ärsyttävin) pikkuveli Oskari. Oskari on minua kymmenen vuotta nuorempi, mutta vain päätä lyhyempi. Oskari osaa olla ihana ja huippu, mutta myös saa minut raivostumaan välillä. Oskari ratsastaa vain harvoin, mutta silloin aina Belleponilla.

+. Miulla oli vielä jotain mielessä, mutta nyt en keksi että mitä :D Lisään sen sitten muokkaamalla tänne, ja se liittyi johonkin kolmesta viimeisestä kohdasta.


Daalia rist. ponitamma.

Eli vihdoin ja viimein jatkan tätä "menneet hevoset" -teemaa. Aikaisemman postauksen aikaisemmista hevosista voit lukea, kun selaat sen jostain tuolta alempaa. :)


Muistikuvat Daaliasta ei ole vahvimpia, siispä kerron melko "hataraa" tietoa. Daalia oli meillä melko monta vuotta, se oli puoliksi äitin ja puoliksi Saara Myllerin omistuksessa. Kuitenkin se oli niin kiltti ja ihana, että minä menin sillä välillä tunneilla. Daalialla menin samoihin aikoihin kun Hemmaus oli meillä, kuitenkin kun sain "oman" hepan, niin en käynyt enää Daalian kanssa niin paljon tunneilla. Daalia oli aika laiska, mutta tarpeeksi vaativa ratsastaja sai sen kyllä liikkumaan ihan hyvin. Hyppäsin Daalialla elämäni ensimmäisiä esteitä (Huom, Hemmauksella hyppäsin ekan esteen, Daalialla sen jälkeen.) tunneilla ja se oli kivaa. Paperivalokuvia on paljon siltä ajalta kun menin Daalialla, niitä pitäisi saada lisättyä tänne vaikkapa skannerin avulla... Kerran tunnilla Daalia pysähtyi ja hyppäsi minun mielestä oudon hypyn, melkein paikoiltaan, taisin tippua sen selästä. Sen jälkeen en uskaltanut hypätä esteitä ollenkaan puoleen vuoteen, ja seuraavat esteet hyppäsinkin Belleponin kanssa. Daalia lähti meiltä korkean ikänsa ja Saaran kasvamisen vuoksi, sen jälkeen se on ollut kisaponina, ainakin sukupostissa on kuvia aluekisoista. Muuta en ponin nykyisestä elämästä tiedä, toivottavasti Dallu voi hyvin! :) Daalia kuitenkin oli myöskin rakas ja jäi mieleen kivana ponina, vaikken sillä mennytkään niin paljon kuin esim. Bellellä. Minulla on ukin kuvaama VHS-video jossa ratsastan Daalialla, laittaisin sen tänne jos se vain olisi mahdollista. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu