4.4.2012

83. Mieli tekisi kisaamaan

Voi kun pääsisi kisaamaan ja olisi kesä, lämmin ja aurinko. Huomatkaa muuten, että tein uuden sivun "kisatulokset" sinne alan laittamaan kisatuloksia tältä vuodelta, kunhan nyt pääsisi niihin oikeisiinkin kisoihin kisailemaan.

Meillä on tapahtumaa vaikka muille jakaa ja nyt ei päästä sinne Kajaaniinkaan kyytien takia (miulla ei ole vielä BE:tä) ja toiseksi meillä on nyt perjantaina ne Wintercupit taas. En kehtaa jättää välistä kun olen kymmenen parhaan joukossa, tän Wintercupin idea on siis, että jokaisesta osakilpailusta jaetaan pisteitä ratsukolle 0-5p. Puhdas rata= 5p. 1 pudotus= 3p, 1 kielto= 1p. Jos pudotuksia/kieltoja enemmän, pisteitä ei tule. Kymmenen eniten pisteitä kerännyttä ratsastavat finaalissa omantasoisen radan, jonne pisteet nollataan. Silloin arvostelu on tyyliarvostelu, eli siisteimmin ratsastanut ratsukko voittaa isoimman rahasumman, kolme ensimmäistä voittaa rahaa. Muita palkintoja ei jaeta. Wintercuppeja on ollut koko talven ja yhteensä niitä tulee olemaan seitsemän, seuraavat on toisiksi viimeiset, eli jos onnistun pysymään kymmenen kärjessä (nyt olen 5. tai 6.) niin pääsen sinne tyyliarvosteluun Pennyn kanssa ja sillon hypätään 100 cm rata.

Ilmoittauduin nyt siihen 90 cm ja 100 cm koska en halua että liian kiirehtimisen takia tulee sitten takapakkia. Me ollaan Pennyn kanssa edetty tosi hyvin tähän asti, ihan rauhallisella tahdilla niin mitä sitä sitten muuttamaan, meillä on koko kevät ja kesä aikaa treenata 110 cm ratoja ja sitten syksyllä mennä enemmän niitä.

Haluan olla 100 % varma siitä mitä teen ja mitä hyppään hevosen kanssa. Kamalin tilanne olisi se, että oman kiirehtimisen takia tapahtuisi jotain joka saisi sekä hevosen ja ratsastajan varmuuden ja luottamuksen järkkymään. Haluan, että Penny pystyy luottamaan minuun täysillä, koska vain silloin minä pystyn luottamaan siihen. Penny on valmis 110 -radoille, mutta jos mie ite kramppaan siellä selässä niin se siirtyy Pennyyn ja ei me niin voida tehdä hyvää rataa. Siksi hyppään nyt niin kauan ysikymppiä ja metriä kun tunnen olevani täysin valmis ja olen tehnyt monta hyvää ja sujuvaa metrin rataa.

Oon kattonu vähän tota kisakalenteria ja siellä olisi vaikka kuinka kisoja, mutta meillä on vaikka kuinka valmennuksia. Jossain vaiheessa tässä keväällä alan sitten laittamaan niitä kisoja etusijalle ja käyn valmennuksissa yhden päivän, tai en ollenkaan. Meillä on kuukaudessa keskimäärin 2 estevalmennusta ja yhdet kisat, mutta kun alan käymään aluekisoja niin valmennuksia on pakko vähentää. Seuraavat Henkat ja Dominikit käyn ainakin, Riikan päivämäärästä ei ollut vielä tietoa. Sitten kisailemaan menen ainakin Savonlinnaan 17.5, Kajaaniin 27.5, Kuvansiin 15.6, Pieksämäelle 15.7 Muitakin kisoja katsellaan ja suhteutellaan kyytien kanssa, mutta viimeistään kesäkuussa miun pitää se BE ajaa.

Monesti ihmiset on kysyny miulta, että miks en käy aluevalmennuksissa. Olishan se ihan kiva käydä, mutta varmaan jokainen blogin lukija on huomannut, että meillä on valmennuksia melkein joka viikonloppu, jos ei ole kisoja tai muuta happeninkia. Kuten olen monesti sanonut että hyvä kun kisoihin kerkee kun meidän tallilla kokoajan treenataan. Tallin valmennustarjonta on siis todella hyvällä mallilla, meillä käy suomen maajoukkuevalmentaja Henrik Ehrnrooth, Keski-Suomen aluevalmentaja Riikka Lehtonen ja muuten todella kokenut ja hyvä valmentaja Dominique Barthelaix - toisinsanoen lisävalmennuksille ei ole ollut minkäänlaista tarvetta. Lisäksi on aina äitin estetunnit jonne voin mennä tilan salliessa hyppäämään valvovan silmän alle. Miksi siis lähteä merta edemmäs kalaan?

Tällä kaudella haluan ja aijon kisata enenmmän kun viimekausina, jolloin minulla ei joko ole ollut kyytiä tai tarpeeksi taitoa ja rohkeutta mennä isompia aluekisoja. Haluan myös saavuttaa tavoitteeni kisata aluetasolla kymppiä, enkä vain räpiköiden vaan tehden siistit radat ja tykätä siitä mitä teen. :)

PS: Varsinainen kisakausi alkaa 22.4 P-Kurin järjestämillä Itä-Suomen Alueen estehallimestaruuskisoilla, jotka on meillä kotona. Ja varmasti osallistun! ;)

Sitten niitä eilisiä videoita ja pari kuvaa tältä päivältä:






Tässä oli nyt pari videota, kolme ylintä verkkahyppyjä ja alin
oli toinen radoista. Muutama kielto tuli
tuolle ekalle mokkulalle mutta
 muuten selvittiin kuten videosta näkyy :)

Enempää en taida nyt videoita laittaa kun tämä
kone lataa niitä puol tuntia.

Vielä on lunta ja kesään aikaa...


Me levitettiin tänään lunta maneesin pohjaan että saataisiin vähän
kosteutta siihen. Vettä ei voi viedä, koska se jäätyy. Lumet
oli sulanu jo parissa tunnissa melkein kokonaan ja nyt on
sopiva pohja! :)

5 kommenttia:

  1. nuo videot ei näy mulla :--(

    VastaaPoista
  2. Nuo videot ei näy mulle lukee vaan et this video is currently noy available. pleace try again later.

    VastaaPoista
  3. Jep huomasin itsekkin ja illalla laitan youtuben kautta :) Käykää sitten katsomassa uudestaan! :))

    VastaaPoista
  4. mistä tilasit nuo jin stirrup jalustimet ittelles

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra Heikkisen kautta, Sanna Backlundin tallilla, Hattel Horsesilla on joku henkilö joka maahantuo Jinejä. Hänen kauttansa sitten ostettiin. :)

      Poista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu