9.4.2012

86. Vastauksia kysymyksiin!


Tässä tämä nyt olisi, pitkän kirjoitusurakan jälkeen.  Toivottavasti joku jaksaa lukea loppuun asti! :) 




1. Voiko Kantsussa käyttää kannuksia?

Vähän riippuu, kannuksia annetaan käyttöön vain, jos ratsastaja hallitsee pohkeensa hyvin ja käyttää jalkaa oikein. Usein monen vuoden kokemuksen omaava ratsastaja saa käyttää kannuksia, mutta kaikille ei kannuksia suositella. Tietenkin on myös erilaisia kannuksia, esim. mitään monen sentin tappokannuksia ei saa käyttää.

2. Onko kenellekkään tallin hepoista käynyt mitään "onnettomuutta"?

Luonnollisesti on, eniten tapaturmia on sattunut laitumilla normaaleissa tappelunujakoissa ja sitten on muutama ratsastustapaturma sekä kaatumistapaukset ym. Kokoaikana ollaan selvitty suhteellisen vähillä onnettomuustapauksilla *koputtaa puuta*.

3. Kellä kaikilla tallin hevosilla on vetopaniikki?

Rommilla, Laralla ja Lanella. Laraa ei voi sitoa missään tilanteessa kiinni, kun taas Rommin ja Lanen voi karsinassa laittaa huoletta kiinni, mutta käytävälle tai puomiin kytkeminen ei onnistu. Kaikilla näillä on ollut vetopaniikki jo ennen meille tulemista.

4. Jossain kirjoitit, että olet liian iso jo Bellelle. Muistan kuitenkin, kun itse joskus kävin Kantelesärkässä, että Lennu kutsui sinnuu kirpuks ja olit muutenkin tosi pikkuinen. Miten pitkä siis nyt olet?

162 cm pitkä olen, painon puolesta pystyn menemään Bellellä hyvin, mutta jalat on liian alhaalla. Lisäksi Bellellä ratsastamisesta ei oikeastaan ole hyötyä kummallekkaan, minulle tai Bellelle, muuten kun mielenvirkistyksenä tai liikunnanpuutteessa. Ja kutsuu äiti vieläkin minua kirpuks :)

5. Edellistä kysymystä sivuten, millaiset välit teillä yleensäkin on Lennun kanssa?

Tosi hyvät, vaikka onhan meilläkin erimielisyyksiä, mutta silti perhe on tärkein ja rakastan kaikkia perheenjäseniä paljon.

6. Saatko erityisvapauksia, kun olet kuitenkin tallin omistajan tytär, vai oletko tallilla samanveroinen työntekijä kuin muutkin?

En tiedä miten määrittelet nämä erityisvapaudet, mutta ei miun esimerkiks tarvii noudattaa mitään työaikoja, kunhan kaikki työt tulee tehtyä. Kuitenkin jos töissä olen niin kaikki työt pitää tehdä, eli siinä mielessä olen kuin kukatahansa muu. Ja tietenkin aamutallit ja iltatallit sekä ruokinnat tehdään ajallaan, mutta miun ei tarvii olla tallilla esim. 06:00-14:00 vaan voin lähteä kotiin kun hommat on tehty ja palata taas kun on hommia. Ja tietenkin voin sanoa jos en ehdi/pysty tehdä töitä niin ei tarvitse, mutta yleensä teen kaikki tarvittavat työt ja tuuraan puuttuvat työntekijät. Eniten töitä on aina viikonloppuisin.

7. Onko tallilla mitä alkuperäisiä heppoja esim. vuodelta 2000?

Nyt ainut taitaa olla Belle, kun Pojukin lähti eläkkeelle.

8. Oletteko tekemisissä entisten hevosten uusien omistajien kanssa, lähettelevätkö entiset omistajat kuulumisia ja kuvia sähköpostilla tai kirjeillä? Oletteko käyneet katsomassa entisiä hevosia? Itselleni tulee ainakin mieleen Eemeli, Suru, Muffe, Daalia, Tirpu (vaikka ei ollutkaan oma, muistaakseni) ...

Aika vähän, enimmäkseen kyseisten hevosten hoitajat on käyneet katsomassa. Poju lähti syksyllä eläkkeelle ja sen uuden omistajan kanssa ollaan oltu yhteyksissä. Ja Surun omistajat ovat käyneet meillä kisoissa toisen hevosensa kanssa, samalla on tullut kyseltyä kuulumisia.

9. Tämäkään nyt ei ole ihan hevoskysymys, mutta tallista kuitenkin. Vieläkö teillä käy vanhoja "tallityttöjä" siellä vierailemassa? Muistan, nimittäin kun olin joskus ikuisuus sitten siellä leirillä, niin ohjaajia oli ainakin Mari (Varonen), Mirka, Outi, Satu (siellä nytkin) ja Petra (Heikkinen). Vai ovatko he "hylänneet" kokonaan tallin?

Osa käy, Satuhan on meillä töissä, Mirka ja Outi kävivät viimeksi Lauantaina ratsastamassa ja etenkin Outi käy meillä tunneilla. Petra asuu nykyään hevostensa kanssa Hämeenlinnassa ja kilpailee ja valmentautuu ahkerasti. Petra käy kuitenkin välillä meilläkin katsomassa miten menee ja moikkaamassa vanhoja tuttuja. Myös Saara käy meillä ja Saaralla on myös heppa meillä nykyäänkin, silloin Saaralla taisi olla Daalia ja Piitu. Myös muita vanhoja tyttöjä käy, mutta niitä en nyt taida alkaa listaamaan. ;)

10. Uitatteko hevosia miten paljon kesäisin itse, vai onko se vain leiriläisten "huvia"?

Kaikkien harmiksi meillä ei enää voi uittaa hevosia, koska lammen pohja sekoittuu veteen ja tapaa kirjolohet kasvatusaltaissa.

11. Mikä on pahin putoamisesi?

Varmasti se 2008 halloweenkisoissa tapahtunut kaatuminen Kawan kanssa. Ainut kerta, kun on tarvinnut lähteä sairaalaan. Ihan vain putoamisissa ei onneksi koskaan mitään vakavaa ole sattunut ja putoamisista varmaan pahin on ollut sellainen, jossa on tullut aivotärähdys tai pikkuruhjeita.

12. Onko tallilla sattunut kellekkään asiakkaalle mitään vakavaa, esimerkiksi pudotessa?

On muutamia kertoja, luunmurtumia ja aivotärähdyksiä, mutta ei onneksi *jälleen koputan puuta* mitään hengenvaaraan johtanutta.

13. Onko teillä ikinä ollut mitään "ongelmahevosta", joka olisi oikesti ollut "vaarallinen", esimerkiksi pukittelun takia, eikä sopiva asiakaskäyttöön edes kokeneilla?

Ei tule nyt mieleen yhtään hevosta, jota ei saataisi kokeineillekkaan laitettua. On ollut hevosia, jotka eivät osaa tuskin edes kääntyä ratsastajan ohjeista, mutta nekin ovat olleet lainahevosia, eli vain muutaman viikon ajan tuntikäytössä. Kyseinen hevonen oli kyllä vain kaksi tuntia tuntikäytössä ja sitten vain laidunpollena.

14. Tämäkin menee ohi, mutta oot varmaan aika paljon saanut syötyä lohta elämäsi aikana, niin joko kyllästyttää? :-)

Moni luulee, että meillä syödään lohta usein, mutta ei edes syödä. Yleensä lohta syödään n. kerran kahdessa viikossa, joskus useammin. Lohta useammin meillä syödään pippuripihvejä :D Eli ei kyllästytä.

15. Päättääkö Lennu suurimmaksi osaksi millainen ja mistä uusi tuntihevonen tulee? Onko siulla esimerkiksi päätäntävaltaa vai teettekö päätökset yhdessä?

Kyllähän se niin menee, että äiti pääsääntöisesti päättää. Monesti tuntihevoseksi sopiva hevonen tulee myös ihan sattumalta vastaan, esimerkiksi kun joku yksityinen haluaa myydä hevosensa. Tälläisiä hevosia on mm. Valo ja Siiri. Me käydään yleensä kokeilemassa tuntiheppaehdokkaita porukalla ja mietitään onko se sopiva tuntikäyttöön ja minkälaisille ratsastajille.

16. Millainen "prosessi" uuden tuntihepan osto tallille yleensäkin on? Mitä otatte huomioon erityisesti?


No yleensä me ollaan ostettu tuntihepat Oivalta. Se on lähellä ja Oiva pystyy tuomaan asiakkaan toiveiden mukaisia hevosia liettuasta, latviasta ja virosta. Ensin katsotaan tietenkin budjetti ja monta hevosta aikoo ostaa. Ostetaanko vaikka kaksi halvempaa ja vähän osaamattomampaa hevosta, vai yksi kalliimpi ja osaava hevonen. Hevoset kuitenkin oppii uusia juttuja niin perusjutut osaavakin hevonen on ihan hyvä. Yleensä tuntihevosen pitää osata hypätä, mennä koulua ainakin helppo B:n juttuja ja olla hyvä käsitellä ja hoitaa. Budjetin ja hevossuunnitelman jälkeen katsotaan mistä löytyisi hevosia ja käydään kokeilemassa niitä, ja kuten edellisessä vastauksessa sanoin, pohditaan sopiiko se tarkoitukseen. Sitten tietenkin on vielä katsottava kaikki eläinlääkärijutut, vakuutukset ja onko tilaa, mihin laitumelle hevoset laitetaan ja millä tunneilla ja asiakkailla se alkaa käymään... Ja vaikka mitä muuta, mutta tässä perusjuttuja. :)

17. Tulen ekaa kertaa teidän tallille ja haluaisintietää tulenko talliin vai maneesiin?

Jos olet varannut tunnin etukäteen puhelimella niin tule vanhalle tallille, eli kauemmas maneesista. Siellä asuu tuntihepat ja sieltä saat tietää kenellä menet, sekä maksut otetaan vanhalla yleensä ennen tuntia. Vanhalta sitten ohjeistetaan joko maneesille (jos heppasi on edellisellä tunnilla, tai asuu maneesilla [Wallu]) tai annetaan heppa sinulle valmiina. Mikäli tulet ajoissa niin voit itse sen  laittaa.

18. Ärsyttääkö ikinä kun "omalla" tallilla ei saa olla rauhassa, kun siellä on koko ajan asiakkaita?

Ei miulla ole koskaan tullut sellaista tunnetta, ettei saisi olla rauhassa. Toki on sellaisia päiviä, että tallilla on paljon porukkaa, mutta on myös rauhallisia hetkiä, kuten arkipäivät ennen kello 15:00 ja sunnuntait. 

19. Otetaanko tai onko teillä ollut oreja yksityisenä?

On tällähetkellä Alvari -ori maneesilla. Periaatteessa meillä voisi pitää kahta oria yhtäaikaa, koska on kaksi oritarhaa (korkeammat ja kovempi sähkö), mutta orit otetaan vain sillä perusteella, että ne on suhteellisen helppoja käsitellä, eivätkä aiheuta vaaratilanteita. (Karkaile, riko paikkoja, yritä käydä toisten kimppuun...)

20. Millon pete myydään?

Peten myynnistä ei ole vielä kenelläkään tietoa, mutta sellaisen käsityksen olen saanut, että varmaan kesän jälkeen tai ensitalven aikana Pete lähtisi jonnekkin eläkekotiin. 


21. Tuleeko peten tilalle uus heppa?

Varmasti tulee, joko tuntiheppa tai yksityinen. Tallipaikat pyritään pitämään täynnä.


22. Onko belle kantelesärässä kuolemaansa asti?

Toivottavasti, ei siitä ole mitään tarvetta luopua, koska se on loistava talutusratsastusponi ja ainoa kärryjä vetävä poni. Lisäksi se syö niin vähän verrattuna esim. isoon hevoseen, että siitä aiheutuvat kulutkin ovat senverran pienet, ettei sitä tarvitse myydä. 

23. Kuka on suosikki tuntsarisi?

Hmmm.. Jos ei poneja lasketa niin varmaankin Lane tai Lara. Jos niitäkään ei saa ottaa niin sitten Rommi ja Valo. 

24. Ootko ratsastanu kaikilla tunti hepoilla?

Oon tainnut ratsastaa kaikilla tämänhetkisillä hepoilla. Paitsi Siirillä.

25. Jos et nii keillä oot?

Taitaa olla helpompi sanoa, että Siiri on ainut jolla en ole ratsastanut. Valolla olen mennyt vain kahdesti ja toisella kerralla maastossa, joten tosissaan en ole silläkään koskaan mennyt, mutta se oli kyllä tosi kiva heppa. 

26. Mikä on energisin/vaiken hevonen jolla olet mennyt?

Energisimmästä tuli heti mieleen Pariis ja se kyllä käy tuohon vaikeimpaankin. Vaikeita poneja on ollut myös Roope ja Iinan Tankki -poni, joka hyppi vähän pystyyn. Hypätessä myös Lane on vaikea ja vauhdikas. Muita ei nyt tule mieleen, ei ole koskaan ollut tarvetta hankkia "lisäjännitystä" elämään. 


27. Minkälainen henki kantelesärkässä on? Eli puhutaanko pahaa seläntakana ym?

Miun mielestä meidän tallilla on hyvä ilmapiiri ja tallihenki. On toki tapauksia, joissa on ollut riitaa ja pahanpuhumista kavereiden välillä, mutta yleisestiottaen toisille annetaan mahdollisuuksia ja tuetaan toisia. Molemmilla talleilla (maneesilla ja vanhalla) käy omat porukkansa, joten ilmapiiri on vähän erilaisempi. Vanhalla talliporukka on suurinpiirtein iältä 6-16 ja maneesilla suurimmaksi osaksi aikuisia yksityishevosten omistajia. Vanhan asiakaskunta on paljon laajempi-ikäistä, mutta tallilla aikaansaviettävät "tallitytöt" ovat suunnilleen tuon ikäisiä. Jokaisessa tietoon tulleessa riitatapauksessa asiat selvitetään yhdessä aikuisten kanssa. Yleensä äiti on ottanut yhteyttä asianomaisten vanhempiin. Enemmän riitaa tulee lasten ja nuorten keskuudessa, mutta kaikista tapauksista on selvitty ja tallihenki on rento. Kisoissa kaikki kannustavat aina toisiaan ja hoitsut on aina onnistuttu jakamaan ilman suurempia konflikteja.

28. Kuka on suosikki tuntihevosesi?


Katso kysymys 23. 


29. Kuka tuntsareista ei ole yhtään siun tyyppinen?

Kaikissa on jotain kivaa, mutta kovin laiskoista ja raskaasti liikkuvista hevosista en pidä. Schumi on yksi sellainen, mutta en kyllä sanoisi etten sillä haluaisi mennä. Kivoja heppoja on kaikki. :)

30. Meinaatko alkaa pitämään Kantelesärkässä tunteja?

Talutustunteja olen jo pitänyt ja Jennalle, Kawan hoitajalle hyppytunnin Kawalla sekä olen vetänyt maastoja useamman kerran. Enemmän tunteja pidän sitten kun, ja jos olen hankkinut alan koulutuksen. Periaatteessahan voisin pitää tunteja, koska olen 18 vuotias.


31. Kellä kaikilla tuntihevosilla olet kisannut? mitä?

Bellellä pienempänä koulua Helppoa C:tä sekä esteillä 50-70cm ratoja. Kävin myös matkaratsastuskisoissa ja näyttelyissä Bellen kanssa. 
Kawalla koulua Helppo C ja B seuratasolla sekä esteitä 70-90 cm  aluetasolla. Kawankin kanssa olen käynyt näyttelyissä.
Väiskillä muutamat estekisat harjoitus- seuratasolla 70-80 cm. 
Laralla muutamat estekisat aluetasolla 80-90 cm


Tämänhetkisillä tuntihepoilla näistä olen kisannut. 

32. Liikutatko koskaan yksityisiä hevosia?

Olen liikuttanut muutamia kertoja eri ihmisten hevosia heidän pyynnöstään, mutta en säännöllisesti. Monella on vuokraaja tai joku tuuraaja kiireisille päiville tai he käyvät itse ratsastamassa päivittäin.

33. Käytkö paljon tunneilla?

Yritän käydä tunneilla mahdollisimman paljon, mutta asiakkaat menevät aina edelle. Jos ryhmäkoko on täynnä (6 ratsukkoa) niin en mahdu tunnille. Jos olen varannut tunnin ja joku ilmoittautuu vielä sille niin annan paikkani pois. Käyn koulutunneilla n. 1-4 kertaa viikossa ja estetunneilla 1-3 kertaa viikossa eri hevosilla. 


34. Liikutatko tuntihevosia usein?

Aika vähän tarvitsee liikuttaa. Äiti katsoo aina, että kaikilla hevosilla on tasapuolisesti liikuntaa. Tallitytöt vuokraavat usein hevosia, jotka eivät ole sinä päivänä liikkuneet. Eniten tuntihepoista liikutan Väiskiä, Kawaa ja Lanea sekä Laraa. 


35. Joudutko osallistumaan tallitöihin? miten?

Teen joitain töitä jokapäivä, viikonloppuisin aamu- ja iltatallit, itseasiassa viikonloppuisin hoidan vanhan tallin yleensä kokonaan, koko päivän ajalta. Arkena hevosten tunneillelaittoa ja sisällehakua ja ruokintaa. Viikonloppuisin töitä riittää koko päivälle, kun taas arkena työt painottuvat iltapäivälle.

36. Aiotteko joskus hankkia uusia tuntsareita?

Tottakai, "kalustoa" pitää uusia jatkuvasti. Kuten kysymyksestä 16. voit päätellä, se ei ole helppo homma löytää uusia tuntihevosia.  

37. Millä perustella valitsette mm. hoitajat hevosille ? tai leirille avustajia ?

Molemmissa tapauksissa motivaatio ja työinto pitävät olla kohdallaan. Seuraavaksi ratkaisee asioiden osaaminen. Hoitajana pitää osata perusjutut: Satulointi, suitsinta, suojitus, pintelöinti, varuteiden ja hevosen puhdistus sekä ruokinnan alkeet. Hoitohevosen ottaminen on hyvä tapa oppia uusia juttuja. Leiriavustajan pitää osata ylläolevien lisäksi tehdä perustallitöitä (siivousta, ruokintaa...) ja olla sosiaalinen ja innokas auttamaan lapsia ja nuoria. Leiriavustajalla on hyvä mielikuvitus ja hyvä fyysinen kunto (leiriviikot on raskaita!) Lapsille ei saa näyttää ärsyyntymistä tai suuttumista huononakaan päivänä, joten hyvä itsehillintä on plussaa. Leiriavustajat valitaan ainakin tänävuonna tarkemmin kuin aijempina vuosina.

38. Paljonko yksihevonen / poni on maksanut noin?

Hevosten hintaluokat on niin suuria, ettei mitään tarkkaa hintaa voi antaa. Hyvä, perusjutut osaava, terve hevonen maksaa lähes poikkeuksetta yli 5000 euroa.


39. Miksi Bellellä ei enää hypätä?

Belle on sen verran vanha, että sillä on jo vasemmassa takasessa kulumaa, joka ei haittaa peruskäytössä, mutta hypätä ei saa. Lisäksi Bellen kanssa estetunnit on vähän haastavia, koska se ei veny normaaleihin väleihin ja esteiden muuttaminen useasti vie paljon aikaa, estetunneilla on myös harvoja Bellelle sopivankokoisia ratsastajia.

40. Aiotteko astuttaa Belleä tai jotakuta muuta?

Olisihan se haaveena astuttaa Belle, mutta mietityttää miten muiden töiden lisäksi riittäisi aikaa varsalle. Muita tammoja meillä on Siiri ja Lara, niitä ei ainakaan vielä ole ajateltu, mutta voihan se olla jos jompikumpi pitäisi ottaa pysyvästi pois liikutuksesta. 

41. Paljonko yksitunti maksaa?

Tunti 22 e
Yksityistunti 40 e 
Talutus, puolituntia 15 e 
Talutus, tunti 30 e
Vuokraus 10 e
Kortit 100-360 e (5krt. 10 krt. 20 krt.) Isommat kortit 30 krt. ja 50 krt. maksavat enemmän. 


42. Peritkö sinä kantelesärkäntallin sittenkun äitisi ei sitä enää pidä?

Siitä en tiedä, enkä ole sitä oikeastaan miettinytkään. En edes itse tiedä, mitä tulevaisuudessa haluan tehdä.

43. Pennyn koulutus koulupuolella ja esteillä (eli miten korkeita menee yms. )

Penny on mennyt rataesteita 130 cm tasolla ja koulussa se osaa ainakin helppo A:n temput, mutta kouluun se ei oikeastaan sovellu, koska sen rakenne ei anna periksi mennä peräänannossa.


44. Ketkä on 5 parasta tunti hevosta?

Suosituimmat tunneilla:
Rommi, Schumi, Valo, Vili, Siiri


Miun mielestä tietenkin parhaita on ponit sekä Lara ja Lane.

45. Ketkä on 5 parasta yksäriä?

Kivoimpia minun mielestä on Aada, Zippo, Jakke, Mara ja Onkkeli. 

46. Ketkä on 5 parasta hevostasi jotka olet tuntenut tai tunnet.?

Penny, Kawa, Belle, Kukkis, Hemmaus ja Väiski. Mihinkään järjestykseen niitä en voi laittaa, mutta nämä kuusi on niin tärkeitä, etten voinut ketään jättää pois.

47. Minkä tasoinen sinä olet?

Hmmm... Tässäpä vaikea kysymys. Olen mennyt Pennyn kanssa nyt metrin ratoja ja olen siirtymässä 110 ratoihin, koulussa osaan Helppo A;n jutut ja joitain Vaativan juttuja, mutta kisoissa olen mennyt Helppoa B:tä. Sehän riippuu hevosesta, mutta mielestäni osaan ratsastaa erilaisia hevosia ihan hyvin. 


48. Mitä luokkia aiot kilpailla tänävuonna ja kellä?

Pennyllä 90-110 cm luokkia aluetasolla ja Väiskillä Helppo C-B luokkia seuratasolla. Kawalla jatkan entisen vuoden malliin 70-90 cm seura-aluetasolla. Poneilla kisaamista aijon kuitenkin vähentää reilusti, mutta Väiskillä haluan ainakin yhdet koulukisat käydä.

49. Aiotko kilpailla joskus kansallisella tasolla?

Toivottavasti ensi kaudella, tämän kauden aikana olisi tavoite saada kvaalitulokset kansallisia lupia varten (muutama 2-3 hyväksyttyä 110cm rataa aluetasolta.) ja ensikaudella kisata kansallisia luokkia, toivotaan, treenataan. 


50. Tallityöntekijät? esittelesitkö heitä?

Tässä tälläiset lyhyet esittelyt, voin tehdä paremman postauksen heistä sitten kun olen saanut kuvat ja luvat :) 


Satu, 26 v. Ratsastuksenohjaaja. Satu tekee aamutalleja ja iltatalleja, sekä pitää tunteja joko ma-ke tai to-pe. Joskus myös lauantaisin. Satu on kiva, iloinen ja positiivinen. Satulla on oma Bonita -tamma meillä yksärinä ja sillä Satu kisailee koulua. 


Kaisa, ikä? Hevostenhoitaja. Kaisa tekee vain aamutalleja joka arkipäivä. Yleensä Kaisa on maneesilla, mutta välillä myös vanhalla tallilla. Kaisalla on aina mukana kaksi pikkukoiraa, Veera ja Viivi. Kaisa on kiva ja ahkera. 


Sitten väliaikaisia työntekijöitä:


Noora, 20 v. Ratsastuksenohjaaja. Noora on työharjoittelussa kesäkuun alkuun asti työvoimatoimiston puolesta. Noora ei pidä tunteja, vaikka onkin ratsastuksenohjaaja. Enimmäkseen Noora on aamutalleissa. Noora on kiva, hauska ja reipas. 


Ellinoora 19 v. Eläintenhoitaja-opiskelija. Ellinoora on meillä työssäoppimassa toukokuuhun asti. Ellinoora opiskelee eläintenhoitajaksi kiteellä, Pohjois-Karjalan ammattiopistolla. Ellinoora on myös   reipas ja mukava. 


Sitten vielä Chrisse, joka tekee viikonloppu-aamutalleja maneesilla. Chrisse on kiva "terästäti". 

51. Milloin viimeeksi olet vielä pystynyt hyppäämään Bellellä?

Viimeisin kerta taisi olla v. 2010 seurakisoissa kun hyppäsin Bellellä. Jos olen sen jälkeen hypännyt niin ihan muutamia kertoja vain. Belle lopetti estetunnit vasta syksyllä 2011.

52.Haluaisitko Pennyn ihan omaksi?

Tottakai se on haaveena, se on niin ihana hevonen ja meidän yhteistyö on mukavaa. Se tuntuu juuri "siltä oikealta" hevoselta. ♥

53. Mikä on korkein hyppäämäsi este?

Pennyllä ja Laralla molemmilla 120 cm 


54. Kuka on Kantsun eka hevonen?

Belle! :) Se tuli v. 1999 

55. Ketä hevosta et haluaisi koskaaan menettää?

Pennyä, Belleä, Kawaa tai ketään kuka on rakas hevonen. Luopuminen on vain osa rakastamista ja jos on pakkotilanne luopua jostain hevosesta, haluan pitää huolen siitä, että se tapahtuu kivuttomasti tai että heppa saa hyvän ja rakastavan kodin, eikä joudu kiertoon.

56. Kellä tallin hevosista menet vähiten?

Valo, Siiri, Pete, Allu, Schumi, Örkki. Vilin omistaja pyysi minua alkamaan hyppäämään Vilillä, kunhan sen jalka paranee 8)

57. Keillä menet eniten?


Poneilla, Pennyllä ja Lanella.

2 kommenttia:

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu