13.4.2012

88. Onnenpäiviä

Toivottavasti nämä kaksi onnenpäivää eivät enteile epäonnenpäivää huomenna 13. perjantaina! Onneksi huomiseksi ei ole suunniteltu mitään suurempia. :) Saatan olla pikkuisen taikauskoinen "hömppä" monenkin asian suhteen mutta minusta se on ihan ok kiva juttu.

No niistä onnenpäivistä puheenollen. Eilen, keskiviikkona hyppäsin Pennyllä ekaa kertaa kisojen jälkeen, olin Millan tunnilla. Penny tuntui ihan normaalilta ja omalta itseltään, imi esteille ja oli innokas, jopa pukitteli esteiden jälkeen kun annoin avut laukanvaihtoon. [Tännehän en siis ole kirjoittanut, että kisoissa Penny tuntui aika oudolta, kieltoja tuli heti kun toin lähelle (siitä myös putoaminen) ja oli muutenkin tosi herkillä] Tunnin jälkeen olo oli helpottunut ja onnellinen ettei siinä sitten sen suurempia ongelmia ollut. Me metiin aika perusjuttuja, mutta  kivoja tehtäviä, tarkkuuspuomia, ristikko-oksereita ja pystyjä. Penny oli oikein kiva!

Tänään sitten oli se varsinainen kivapäivä, aamulla me lähdettiin kokeilemaan kisatiimin tiimitakkeja varusteelle äitin ja Tellan kanssa. Takit löyty (vieläpä ihana ja hieno!) ja löytyi paljon muutakin, lisää kuvissa. Sitten vietiin Tella kouluun ja käytiin kotona syömässä. Sitten äiti kuuli joltain tai jostain, että Oiva oli hakenut lastin hevosia Latviasta, no mepä sitten lähdettiin Oivalle. Siellä kentällä meni iso, musta ja kaunisliikkeinen tamma. Äiti sano Oivalle "jos tuo hevonen tuntuu yhtä kivalta, kun näyttää niin mie ostan sen." Siinäpä äiti taisi ravata kaksi kierrosta ja sillä selvä, meillä on nyt uusi tamma tallissa. Se tulikin jo tänään. Ihana tamma! <3 Koeratsastettiin me sitä enemmänkin ja miekin kävin ratsastamassa ja se kyllä tuntui aivan mahtavalta. Tää on nyt sellanen äitin oma heppa, mutta tulee tekemään varmaan jonkunverran tuntejakin.

Oivaltapaluun jälkeen ratsastin Pennyn maneesissa ja maastossa, se oli juuri sopivan reipas ja säpäkkä ja tykkäs taas aivan kauhian paljon mennä maastossa. En ollutkaan käyny pitkään aikaan. Pitäs käydä useammin. Pesin sitten kaikki suojat ja harjat. Sitten uusi heppa, tutummin Iida tulikin jo ja sekin pääsi heti kylpyyn, pesin ja kuurasin sen oikein kunnolla. Toinen oli niin likainen. Sieltä alta kuoriutui kiiltävä, musta ja ISO tamma. Oon niin onnellinen äitin puolesta kun se on ettiny nyt hevosta jo vaikka kuinka kauan ja sitten käy näin mukavasti.

Samalla tässä voin esitellä Iidan, tai sen mitä siitä tiedän. Kuva on kamalan huono, väärin valaistu ja salamalla otettu ja vieläpä märästä, ei-oikein-poseeraavasta hevosesta, mutta josko se nyt kelpaisi paremman puutteessa.



Iidan oikea nimi on Dalida ja se on tuotu suomeen tänään tai eilen, Oivalle viimeyönä kello kolme. Se on latvialainen puoliverinen, eli samanrotuinen kun Rommi ja Schumi. Se on varmaan 180 cm korkea ja sillä on hypätty 130 cm. Koulua se menee varmaan ihan perusjuttuja, osaa vaihtaa ja on herkkä pohkeelle. Tosi kiltti käsitellä, meni talliin kiltisti ja seisoi pesupaikalla koko pesun ajan. Ja se on nätti, kuvat voisi olla kauniinmpia, mutta otan järkkärillä sitten huomenna parempia. :) Ihana Iida! ♥


Sitten muihin ostoksiin:

Dreamcoat -shiner, mäntysuopa ja pesusieniä. 
Pennylle pehmeän kovanharjan, koska se on
niin herkkis mahan alta ja päästä. Tuo on pehmeä,
mutta jäntevä. 

Sitten Pennylle maailman suloisimmanvärisen kuivatusloimen!
Tämän ostin kyllä Oivalta, mutta se oli niin mielettömän söpö
etten voinut olla ostamatta. Oikeastaan saatiin se Iidan kaupanpäällisiksi :)
Sitten äiti osti Väiskille Horsewaren Amigo vuorettoman
sadeloimen. Hieno punainen loimi ja maksoi hurjat 10 e!


Huomenna aloitan varustepostauksen tekoa, en ole ihan varma teenkö videota, mutta jos en tee niin lupaan ainakin, että siitä tulee perusteellinen ja siisti postaus ja paljon kuvia! :) 

Siivosin Pennyn kaapin, huomenna perehdytän
teidät sen sisältöön. 



Ainiin ja vielä se tiimitakki, Kingsland Kensingston softshell.
Edestä ja...
Takaa

Huomenna me sitten ratsastetaan äitin kanssa aamusta Iidalla ja Pennyllä. :) 

11 kommenttia:

  1. Ihana tämä blogi. :) Kiva löytö muutenkin, olen nimittäin ehkä muuttamassa opiskelujen perässä Joensuuhun, ja olen etsiskellyt jo valmiiksi ratsastustalleja sieltä suunnilta. Tämä teidän talli vaikutti kotisivujen perusteella ihan parhaimmistolta!:) Osaatko sanoa yhtään, että kuinka paljon tunkua teille yleensä on, eli löytyykö ryhmistä usein vapaita paikkoja ensi syksyä ajatellen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyllä alkaa pyörimään uudet tunnit, eli nyt keväällä loppuu tämän kauden vakiotunnit, sitten kesällä on kesätunnit ja syksyllä alkaa ensikauden tunnit.

      Voit varata vakiopaikan johonkin ryhmään tai sitten käydä irtotunneilla. Irtotunnit kannattaa varata hyvissäajoin ennen tuntia. Jos varaat vakiotunnin niin pääset tunnille aina kun itse haluat ja sinun paikkaa ei anneta muille muutenkuin jos perut tunnin.

      Voithan käydä kesällä kokeilemassa ja sitten varata vakiotunnin jos niin haluat :) Irtotunneille pääsee kun varaa ajoissa, eli tilaa kyllä on, mutta ne meneekin aika nopeasti.

      Ja kiitos :)

      Poista
  2. aika ihana tuo Iida :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan ihana! :) Tänään todettiin että se osaa kaikki koulukiemuratkin :)

      Poista
  3. Ihanan näköinen ja kokoinen tuo Iida :)
    T: Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ISO tammaksi :) Ja se on oikeesti tosi kaunis ja kiiltävä, mutta kuvissa salama vähän vääristää. :)

      Poista
  4. oi miten kivalle vaikuttaa teidän uusi heppa ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan unelmakiltti ja reipas! :)

      Poista
  5. jos tuo uusi heppa käy tunteja, niin käypikö minkä tasosia ? =) super kaunis !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, mutta se on tosi reipas niin varmaan koulu B-A ja valmennusryhmä. Äitiltä kannattaa kysyä tarkempia tietoja! :)

      Poista
  6. sulosen näkönen tapaus !

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu