3.3.2013

140. Valmennukset

Nyt on valmennusten jälkeen hyvä fiilis startata tähän toiminnantäyteiseen kuukauteen. Tässä kuussa meillä on siis tiukat treeniaikataulut, sillä olen varannut kolmelle viikonlopulle estekisoja. Viikolta jätän hypyt kokonaan pois ja viikkotreenit pitääkin suunnitella sitten palauttaviksi ja sen rinnalla myös niin, että hevonen pysyy toimivana. Paljon koulua ja toisen viikottaisen hyppytreenin tilalle vaikkapa maastoilua.

Suunnitelmat:

10.3 Wintercup 100 ja 110 cm
17.3. Kuvansi alue-este 90 ja 100 cm
24.3. Koti alue-este 100 ja 110 cm
Viikko 14 hyppyvapaata
5.-7.4 Dominiquen valmennukset´

Toivottavasti nyt ei tule suunnitelmiin muutoksia, viimekuussa meidän piti kans mennä Kimmolle kuvansiin kisoihin, mutta olin sillon juuri kipeänä joten kisat jäi välistä.

 
 
Valmennuksista tulee videota kunhan saan ne Ainolta. Mutta perjantaina meillä oli sileän päivä, eli kouluratsastusta. Menin Pennyllä kuolaimettomilla suitsilla, joilla viimeiakoina olen jonkunverran ratsastanut. Niillä se on ollut oikein mukava ja pehmeä, myös rento. Mentiin avoja ja pohkeenväistöjä kaikissa askellajeissa, välillä suoralla uralla ja sitten myös ympyrällä. Yli puolet tunnista ilman jalustimia. Sitten tehtiin myös etuosakäännöksiä, mutta ei ihan. Vaikea selittää tätä tehtävää, mutta tarkoitus oli siis saada hevosen takaosa astumaan ristiin ja väistämään pohjetta, käännös oli 180 asteinen, eli ei ihan ympäri ja jokatoinen kerta tultiin oikeaan ja jokatoinen vasempaan. Suurinosa tehtävistä sujui ihan hyvällä menestyksellä, laukkaväistöissä pari aiheetonta turhaa vaihtoa lennossa, mutta positiivista oli se, että vaihdot oli ainakin tyylipuhtaita. Ei, ei niitä olisi saanut oikeasti tulla ollenkaan, ulkopohkeen tuki tulee olla parempi.
 
Lauantaina mentiin perinteisesti kavalettitehtävää ja koitin alkutunnista mennä taas kuolaimettomalla, mutta se ei ollut niin hyvä idea, koska Penny tuli tosi vahvaksi kädelle. Vaihdettiin sitten takaisin normaalit suitset D-kuolaimella ja loppuun alkoikin sujua paremmin, vaikkakin Penny edelleen oli vahva kädelle. Se ei siis paina kädelle, mutta ei oikein ota tosissaan pidätteitä tai pieniä merkkejä joita sille koitan antaa. Tehtiin sitten valmennuksen lopuksi niin, että Dominique ratsasti hetken Pennyllä, jotta tietäisi miten sen saisi kuuntelemaan apuja ja samalla saisi ongelman paremmin selville. Ei hypännyt kuitenkaan. Pennyä pitää vain ratsastaa ja ratsastaa ihan niinkuin tähänkin asti, tämä vahvuus johtui varmaan tuosta kuolaimettomalla menemisestä ja siitä, että se on vain jäänyt vähän "päälle". Kokonaisuudessaan varmaankin alisuoriuduin aikas melkoisesti tämän valmennuksen suhteen, mutta onneksi Dominique on nähnyt meitä niin monella päällä, että huomaa itsekin kun hevonen tai ratsastaja ei ole ihan oma itsensä. 
Lauantain tehtävä:
Kavaletit 3 kpl 12 m välissä, molempiin väleihin kolme laukkaa, keskimmäiseltä kavaletilta n.15m voltti oikealle kohti uraa. suorat linjat oli tärkeitä ennen jokaista kavalettia ja myös ympyrän jälkeinen kavaletti piti tulla suoraan, joten ympyrästä piti tehdä vähän isompi, että hevonen otti viimeisen askeleen ennen kavalettia suoraan, ei oikealta vasemmalle. Sitten oli yksittäinen pysty, jota tultiin alkuverkassa. Sitten okseri-okseri linja jollain määrittelemättömällä välillä, johon tuli n. 6 laukkaa.


Sunnuntain tehtävä:
Mustat kavaletteja, punaiset esteitä
RATA: kolme kavalettia S-kiemuralla, molempiin väleihin kuusi laukkaa. Sieltä päädyn kautta kavaletti-pysty sarjalle josta neljä laukkaa kavaletille. Päädyn kautta jumppasarjalle, jossa oli kavaletti-6m-pysty-6,5m-pysty-7m-okseri-14m-pysty. Sieltä tultiin S-kiemura takaisinpäin jolta jatkettiin vielä pysty-okseri-pysty linjalle. Molemmat välit oli 17 metriä ja ratsastettiin ratatempoisessa laukassa neljällä laukalla.

Sunnuntaina Penny tuntui jo alkuverryttelyssä hyvältä ja miellyttävältä, vaikkakin keksi tammamaisuuksia, esim jumittamista ja pomppimista. Se kuitenkin väheni kun päästiin hyppäämään. Me saatiin alkuverryttelyssä käyttää kaikkia maneesissa olevia kavalettaja oman halun mukaan, tarkoitus siis olisi ollut tulla mahdollisimman monipuolisesti verrytellen niille kavaleteille monesta suunnasta ja monella tavalla. Tämä saatiin tietää jälkeenpäin. Mutta tulin ympyrällä ja suoralla linjalla kavaletteja. Toiseksi mentiin S-kiemuraa useamman kerran molemmista suunnista ja se oli aikas vaikeaa. Tuntuu, että Penny ei oikein jaksa keskittyä kavaleteilla ja vain tahtoisi roiskauttaa menemään. Sainkin tästä kommenttia, mutta esteillä homma sujuu ihan eritavoin. Sen kyllä itsekin tiedän. Mutta treeniä vain ja kavaletteja. Alkuverkkojen jälkeen tultiin muutaman kerran rata niinkuin yllä olen selittänyt. Esteet oli viimeisellä radalla n. 110 tasoa. Tehtävä oli kyllä haastava ja antoi paljon.

 
 
Olin molempina estepäivinä auttamassa puomien kanssa ja samalla olin tulkkina tytöille, jotka ei vielä englantia tarpeeksi ymmärrä. Opin jo siinä ihan valtavasti, varsinkin kun D aina kertoi miten tämän ja tämän asian tekisin Pennyn kanssa, kertoi minulle monta vinkkiä kisoissa verryttelyyn ja radan kävelyyn ym. välillä kun oli aikaa. Mutta siis idea on se, että olen edelleen sitä mieltä, että kenenkään muun valmentajan kanssa ei voisi saada näin hyvää opettaja-oppilas suhdetta, sillä Dominique:ta oikeasti kiinnostaa auttaa minua ja kaikkia ketä apu kiinnostaa. Hän jopa ehotti että menisin lohjalle pariksi viikkoa valmennettavaksi ja kilpailemaan Pennyn kanssa. En ensin ihan ymmärtänyt, tai siis luulin etten ymmärtänyt kun olin niin yllättynyt, mutta sitten D sanoi äitille samaa ja totta se vissiin olikin. Ei nyt ole sovittu mitään eikä se ehkä tule toteutumaan mutta olisihan se hienoa. Pääsisi valmentautumaan ainakin kunnolla ja kisaamaan etelä-suomessa! :)
 
Näihin tunnelmiin ja haaveisiin ♥
Jasu ja Penny


 

8 kommenttia:

  1. Oikeesti vähän siitii jos meette Pennyn kanssa Lohvalle. (: Oliks toi yks heppa Lara? Te ootte TOSI HYVÄ pari Pennyn kanssa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On Lara, kuvat on vähän vanhempia :) Olishan se tosi siistiä! :)

      Poista
  2. meni vähä ohi mitä tuolla Lohjalla sitten olisi tai kenen luokse menisitte sinne ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiiä itekkään :D siis valmentautumaan ja kisaamaan, en tiedä muuta. Mutta siis Dominique asuu Lohjalla.

      Poista
  3. mie otin tänää (sunnutaina) siustakin kuvia, laitan ne ens viikon alussa viim. tänne sivulle :)

    http://zippo-jensku.blogspot.fi/p/kuvia.html

    VastaaPoista
  4. Tein tylsyyttäni sunkin blogiin bannerin, sen löydät täältä: ainojalane.blogspot.fi (:

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu