27.3.2013

148. Hyppellystä

 
Maailman ihanin tamma ei tahdo enää hypätä. Noh ei auta itku vaan on otettava ajan kanssa ja palattava perusasioiden ääreen, kuten viime keväänä. Kai muistatte?
 
Pennylle ilmeisesti kevät on vaikeaa aikaa, kenties kiimojen suhteen, tai sitten sillä on jotain huonoja kokemuksia esteiltä jotka takautuvat aina keväällä. Sitä ei auta arvailla. Mietittiin jo, että viedään Penny klinikalle tutkimuksiin ja taivuteltaisiin sekä kuvattaisiin jalat, mutta päädyttiinkin odottamaan vielä ainakin DB seuraavia valmennuksia. Jos D on sitä mieltä, että ongelma on jaloissa niin sitten viedään tutkittavaksi.
 
Kerrompa miksi uskon Pennyn olevan ihan ehjäjalkainen:
 
- Ei turvotuksia
- Ei kuumotuksia
- Ei ontumista tai epäpuhtautta
- Säännölliset liikkeet
- Haluaa tehdä töitä hyvällä mielellä muulloin, paitsi nyt esteillä ongelmaa. On toooosi herkkä kieltämään. Pienet pystyt vielä ok, mutta okserit jo vaikeampia ja varsinkin sarjat.
- 1 kk sitten miltei täydellinen 110 cm suoritus ja monta muuta mahtavaa elämystä esteratsastuksen parissa.
- Ravaa ja laukkaa puhtaasti myös hyvin tamppautuneella, kovalla tiellä. Kovassakin vauhdissa. Ja innokkaasti.
 
+ Eläinlääkäri on myös sitä mieltä, että hevonen ei ole ollenkaan kipeän oloinen. Todennäköisesti johtuu jostain ihan muusta, kuten vaikkapa siitä kiimailusta. Hieroja kävi viimeviikolla ja ristiselkä oli vasemmalta puolelta jumissa, mikä on kuulema hyvin yleistä tammoille kiimojen aikaan. Eläinlääkäri antoi ehdotuksen ensi kevään kiimojen varalle: Kuula kohtuun. Hevosen keho luulee olevansa kantavana ja hevonen ei tee kiimoja. Elää tyytyväisempänä. Ennen se ei ollut sallittu kilpahevosille, mutta nykyään kuulema on. Se voisi helpottaa Pennynkin elämää paljon.
 
Noh kuitenkin nyt ensisijaisena ratkaisuna jätetään kilpailut ja isommat hyppelöt väliin kunnes saadaan tamma taas innostumaan, pidän nyt ainakin kahden viikon totaalin hypyttömyyden - katsotaan josko motivaatio ja into palaisi. Alla vielä pari kuvaa kisojen parista onnistuneesta hypystä. :)
 
Kisathan meni siis niin, että kävin 90 cm hyppäämässä sarjalle asti ja kiellettiin siihen ulos. Jätin sitten siihen, sillä kun hevonen ei ole normaali niin en kehtaa kiellättämäänkään sitä mennä. Nyt sitten koulua ja Pennyn lempparia -maastoilua lumihankilaukkoineen. :)
 
 






3 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia!

    VastaaPoista
  2. Sulla on oikeesti TOSI HYVÄ asenne, että itkut ei auta. :)) Mä tykkään tuon tyyppisistä ihmisistä jotka ei jää natisemaan eikä kitisemään vaan jatkaa eteenpäin.:XDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Kyllähän se itku aika lähellä kävi kisojen jälkeen, mutta ei suinkaan siitä syystä, että kisat meni huonosti, vaan siksi, että en ollenkaan tiennyt että mitä olisin enää voinut tehdä toisin ja jos Pennyyn vaan koskee. Mut suuntahan tästä on eteenpäin. :)

      Poista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu