18.3.2013

146. Kuvansi

Heipähei taas, Kuvansissa menikin eilen aivan koko päivä, liikkelle lähdettiin kello seitsemän ja illalla oltiin seitsemän aikaan perillä! Matkoihin meni reilu parituntinen suuntaansa ilman sen suurempia pysähdyksiä, Penny oli oikein mallikas matkaaja mutta Grazi hieman rimpoili takaisintulomatkalla ja siitä tuloksena silputut kuljetussuojat. Videoitakin kenties luvassa, Hennalta jos vain saan. :)

Itse kisat meni ihan okei, vaikka tuloksia katsomalla voisi saada aivan toisenlaisen kuvan. Tai siis enhän nyt tyytyväinen ole - 90cm 8vp ja 100 cm hyl. - MUTTA viimeviikonloppuun verrattuna voin taas olla ihan hyvillä mielin kuitenkin. Ongelma oli tälläkertaa kuten usein ennenkin se, etten pyytänyt Pennyä tarpeeksi eteenpäin. En kyllä jarruttanutkaan, mutta Penny oli tänään sillä moodilla, että olisi pitänyt viimeisetkin askeleet ratsastaa. Kaikki esteet päästiin yli ja ainakin metrin alkurata oli oikein kiva ja sujuva, kunnes tuli extempore kielto kun jäin jo vähän liikaa luottamaan, että Penny menee...

Noh analysoinpas tässä nyt radat kun ei videotakaan ole ainakaan vielä.

90 cm 367.1

Rata alkoi melko alitempoisesti, Penny oli pohkeen takana, mutta hyppäsi kuitenkin ihan hyvin. Sain rytmistä kiinni kolmannelle esteelle ja siitä menikin sujuvasti aina kutoselle asti, kuutonen oli sarja, jolle tuli kielto. Penny huomauttaa viimeistään sarjalla, jos tempo/ratsastus/luottamus ei ole kohdallaan ja ei monesti silloin sinne mene, mutta jos sarjalle pääsee sisälle niin ei toistaiseksi ainakaan koskaan ole välissä kieltänyt. Ja Penny hyvin harvoin kieltää ilman syytä, mutta syyksi riittää hyvin pienikin asia. Noh, uusi lähestyminen ja hyvin meni, viimeiselle esteelle eli numerolle kahdeksan tuli vähän laakana ja pieni kopautus riitti pudottamaan esteen joka oli siis sininen aaltolankku. Mutta tarkkaahan se pitääkin olla, siis ratsastuksen, ihan hyvä veto laittaa välillä esteitä jotka putoaa pienemmästä kuin normaalit esteet, karsii jyviä akanoista ja tämä este koituikin melko monen kohtaloksi, vaikka rata olikin muuten ihan puhdas.

100 cm A.2.0

Metri alkoi ihan täydellisesti! Penny oli tosi hyvä ja lähti hyppyyn siitä mistä pyysin ja mielestäni sain tehtyä nopeat käännökset, vaikka en kaahottanut*. Sitten taas esteelle numero kuusi, joka oli tälläkertaa perus okseri, tuli kielto, kuten sanoin jo, ihan yllättäen ja melkein tipahdin selästä. Noh taas uudet vauhdit ja se okseri ok, mutta heti sen jälkeen oli neljän laukan suhteutettu sarjalle, ja rytmi ei ollut kohdillaan joten sarjaa me ei sitten päästy. Mutta kokemusta rikkaampana kotiin. Ja kutsuttiimpa minut tuomarintorniinkin - ei suinkaan raipankäytön* tai muun vastaavan takia, vaan siksi, että hylyn jälkeen saa hyppy-yrityksen vain kerran ja erehdyin tekemään kaksi. Opinpa senkin. :D

Tätä on aina hankala selitellä, mutta en ehkä ole niin kilpailuhenkinen, että ärsyyntyisin huonosta menestyksestä tai keksisin siihen syitä. Ratsastin huonosti niin ratsastin, voivoi seuraavalla kerralla paremmin. Pääasia kuitenkin on, että Pennyn kans on kivaa ja saadaan kokemusta. Mielummin ratsastan siististi ja otan vaikka sen hylyn, kun pärjään kaahaten ja rumalla ratsastuksella. Anteeksi, mutta niin se vaan on, että sillä jotkut pärjää, mutta en usko, että se keino kovin kannattava on näin pidemmällä mittakaavalla. Kuluttavaa hevosta ajatellen ja vaarallista, se vika ei suinkaan ole yleensä "maneesin pohjassa" tai "vaikeassa radassa".

Kuten ajo-opettaja ukkini sanoja soveltaen: "Vika ei ole autossa, vaan ratin ja penkin välissä." = Vika ei ole hevosessa vaan siellä selässä. Se joka ohjista pitää. Vikaa on myös minussa.

Vielä on kerrottava viisaat sanat, jotka voitte bongata myös Kantelesärkän tallin fb:sivuilta Dominiquen kirjoittamana:

"Practice doesn't make perfect. Perfect practice makes perfect."

Siinä on ajateltavaa.

10 kommenttia:

  1. "Mielummin ratsastan siististi ja otan vaikka sen hylyn, kun pärjään kaahaten ja rumalla ratsastuksella." <- oon täysin samaa mieltä! ja yritän itsekin pyrkiä samaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :) Ei oo mikään kiire saada sijoituksia ja voittoja, jos se edellyttää rumaa ratsastusta ja kylkimyyryä takajalat tallissa- meninkiä :)

      Poista
  2. Mä en ymmärrä sitä viime postauksen vikaa kommenttija niin siitä viikaa lausetta en ymmärrä tai stiä vikaa teksti kappaletta jossa lopussa on tämmönen :/ Tai jotain (?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie en oikeen ymmärtäny tätä, kopioi vaikka se teksti jota et ymmärrä tähän niin katsellaan uudestaan :)

      Poista
  3. Mä olen TOSI PAHOILLANI, kun minä olen utellut sinun ja perheesi asijoita.): Esim. viime postauksessa. :((

    VastaaPoista
  4. Viime postauksen kommentteihin kirjotit näin... tuottavia niin mitä se tarkoittaa???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tarkoitin sillä, että ratsastuskoulun hevonen on tuottava, kun sillä on tarpeeksi tunteja ja se tienaa enemmän kun oman leipänsä. Tuottava hevonen menee keskimäärin sen kaksi tuntia päivässä ja sen pitäminen on taloudellisesti kannattavaa. :)

      Poista
  5. Onkssil Oivalla omat netti sivut ja eikssilt voit ostaa hevosii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oivalta tosiaan voi ostaa hevosia hevoskauppias kun hän on, ja ei ole nettisivuja. Soita tai mene katsomaan rohkeasti, vielä jonkunverran välittää hevosia.

      Poista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu