9.11.2011

15. Maanantai ja Tiistai

Anteeksi, en ole kerennyt tehdä postauksia, maanantaina meni kamalan myöhään ja tiistaina (eli eilen) en yksinkertaisesti jaksanut ja menin nukk umaan. :) Mutta nyt kuitenkin, olen kylläkin koulussa ja kamera on kotona, joten kuvaton postaus tiedossa :( Menen kotiin ennen 12 joten sitten voin lisäillä ne tallikuvat ja muut maanantai-tiistain kuvat! ;)

Maanantai 7.11.2011

Jäin kotiin, tarkoitus oli mennä aamutalliin vanhalle, mutta sitten ihana Satu lähettää viestin, että ei tarvitsekaan tulla, joten sain nukkua pitkään. Menin tallille n. 12 aikaan, heiluin kameran kanssa kuvaten meidän paikkoja tätä postausta varten n. tunnin, mutta nyt en tietenkään saa niitä kuvia tänne. Teen siis sitten erikseen postauksen tallijutuista.
Sitten oli tarkoitus että otan tuntihepat sisälle ja menen itse ratsastamaan Pennyn ennen tunteja, mutta kuinka kävikään, laitoin ne tuntihepat valmiiksi ja kello olikin jo kamalan paljon, no enpä ratsastanutkaan. Sitten laitoin Pennyn valmiiksi kuitenkin, pintelit kaikkiin jalkoihin ja putsit etusiin, oli tarkoitus että menen sitten kentälle kun en kerran maneesiin kerennyt, mutta taas siinä oli niin monta hevosta laitettavana, etten kerinnyt edes satuloida, kun taas oli purettavia hevosia, ja uudestaan laitettavia hevosia! No sitten jo luovutin ja ajattelin mennä estetunnin jälkeen, ja niin teinkin, laitoin Pennylle ihanan showfleeceloimen ja annoin vähän heiniä. Ja laitoin niitä hevosia, hevosia, hevosia... :D
Viisas kuva?

Tydy ja uudet hienot suitset! :)

Estetunnille alunperin oli tarkoitus mennä Väiskillä, mutta sitten Janika perui tuntinsa ja Rommi oli jo laitettu ja sillä ei ollut yhtään tuntia, joten se kaipasi liikettä. Menin siis jättiläismäisellä Rommilla. Alkutunnista se tuntui  melko tahmealta ja niin ISOLTA että siellä oli vaikea istua kunnolla. Sitten otettiin ekoja hyppyjä, Rommi oli aika kiva ukko, ei tuijotellut tai mitään (se on Rommille tyypillistä). Mentiin siis samaa tehtävää kun viikonlopun Riikan valkoissa. Sitten tultiin sitä okser-portti linjaa molemmista suunnista ja AI ETTÄ kun se vatupassin portti oli kamala ihan jokaikisen hevosen mielestä! Mutta Rommi ja Jantar vei voiton, hyppäsin sen kerran paikaltaan, kun Rommi kielsi ensin, sitten käynnistä, sitten ravista ja vau lopulta jopa laukasta. Oli se niin kamala! Sitten mentiin rata enka n. 70 cm ja sitten 90 cm korkeudella, molemmat radat meni tosi hyvin! Laitan videon sitten kun käyn kotona, eli jos luet tämän postauksen ja täällä on jo videoita ja kuvia, olen päivittänyt tämän jo! :))

Videot on kaikki liian pitkiä tyhmälle Bloggerille! :D

Tunnin jälkeen huuhtelin Rommia, koska isolle miehelle tuli kova hiki ja laitoin jalkoihin superlinimenttiä. Sitten kuivatusloimia niskaan ja karsinaan syömään. Jaoin vanhalle tallille heinät ja laitoin nyt sen rakkaan Pennyn valmiiksi ja lähdin ratsastamaan 'vain' kuusi tuntia alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin.
Menin Pennyllä perus koulua, aika paljon laukkaa, koska tuntui aika jäykältä, mutta vertyi kuitenkin hyvin. Vastalaukkoja, vaihtoja, pohkeenväistöjä, taivutuksia eli toisinsanoen kaikkea irroittavaa. Penny tuntui myös vähän väsyneeltä ja itseäkin väsytti, kello 21.45, joten menin pitkät loppuravit ja käynnit. Tella oli ratsastamassa Aadalla yhtäaikaa. Tallilla hoidin Pennyn yökuntoon, loimitukset ja ruokinnat sekä jalkojen hoito. Oikea jalka on jo täysin parantunut *kop kop*, vasemmassa vielä rupia, hoitoa hoitoa... :D
Peepee ja Aada :)


Tiistai 8.11.2011

Päätin jo maanantai iltana, että huomenna en ratsasta yhtäkään hevosta tai ponia, vaan pidän vapaapäivän! Viimeksi olin kokopäivän ratsastamatta.... En edes muista! Joo mutta tiistaina en ratsastanut, ellei lasketa sitä, että alkukävelin Pariisia äitille.

Menin aamulla kouluun yhdeksi tunniksi, sitten isä tulee hakemaan ja vie Joensuuhun Team:ille, kampaamo siis, ja äiti on jo siellä, sit miulle laitetaan väriä päähän ja sellanen metallinpoisto. Ai että rakastan sitä kun joku laittaa hiuksia! Sitten mentiin syömään Hyve & Paheeseen wokkia, se oli ihanaa myöskin, sit otin vielä Spice icelta jäätelön ja suunnattiin kohti Joensuun Ravi- ja Ratsastusvarustetta, josta ostettiin pinteleitä, ruokaa hevosille ja kannukset miulle, koska äiti katkaisi entiset! Sitten vielä Prismaan ruokaostoksille ja siitä home sweet home'en, meni yhteensä joku 4-5 tuntia, mutta oli kiva käydä välillä muuallakin kun koulussa tai tallilla. Mutta sit sinne tallille laittaa heppoja, perusjuttuja koko päivä. Illalla laitoin sen Pariisin äitille ja kävelin sen maneesille. Sit tein molemmat iltatallit (yksäritalli ja vanhatalli) ja menin kotiin. Kiva oli välillä olla ratsastamatta, vaikka sekään ei haittaa et jokapäivä on joku heppa joka liikuttaa. :)


Sit niitä kuvia tulee myöhemmin ja se tallipostaus erikseen, nyt Yhteiskuntaopin tunnille, talousoppia.... Jesh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu