14.11.2011

17. Kisafiiliksiä (SUNNUNTAI)

MykkyPii;)

Peppimummo!

Aamulla herättiin kuudelta Nennan ja Veeran kanssa tallihommiin. Laitettiin hevoset pellolle ja alettiin siivoamaan, siivosin ylätallia ja Nenna alatallia. 7 aikaan alkoi tyttöjä valumaan tallille tasaiseen tahtiin ja ne kaikki autto tuomalla pellettejä ja pikkupaaleja. Talli oli tehty ennen yhdeksää ja kaikki meni hakemaan omia heppojaan sisälle valmisteltaviksi. Kuitenki mie menin maneesille ja kahviolle kun miun luokat oli vasta puoli yhden aikoihin.
Muutettiin kakkosesteelle lähestymistä helpommaksi kääntämällä sitä ja se helpottikin aika paljon, vaikka rata oli tosi haastava, mutta hyvää harjoitusta kisaajille, pikkuluokissa trippelin tilalla oli okseri. Radan haastavat kohdat oli 2.-3.-4. Välit piti saada todella sujuviksi, että homma toimi! Mutta metrissä se toimikin, kohta lisää... Sitten 8.-9. piti nuolla yksi maneesin kulma, että sai hevosen suoristumaan trippelille, joka tuli tosi nopeasti! Kääntämistä riitti radalla, mutta kunnialla suoriuduttiin! Kokopäivänä näin vain yhden tippumisen, mutta kuulema niitä oli kaksi. Hups :D
paina kuvaa, niin saat sen suuremmaksi ja näet
pikkutekstit. toivottavasti ei ole liian epäselvä :)
Olin koko alkuluokkien ajan ratahenkilökuntana nostelemassa puomeja ja raaputtelemassa pohjaa, samalla näin monta suoritusta. Sitten ennen 12 menin hakemaan Pennyä ja tavaroita maneesille valmiiksi. Anni laittoi Pennyä ja mie menin vielä hommiin radalle. 90 ekan verryttelyn alkaessa menin laittamaan Pennyn valmiiksi ja lähettiin kävelemään alkukäyntejä ulos. Ammi tuli Laran kanssa radalta ja saatiin satula, menin kentälle ravailemaan ja laukkaamaan. Kuulutus kertoo että maneesiin saa tulla toinen verryttelyryhmä, pikkasen vielä laukkaa ja sit jo hyppyjä verkkaesteelle, este 8, vasemmassa suunnassa. Verryttely menee hyvin, heppa tuntuu kuumalta ja imee esteelle joka kerta. Suuntaa vaihdetaan ja verkkaeste on nyt numero 1, okseri. Siihenkin tulee hyvät hypyt ja Penny ei edes ole jäykkä oikeaan. Sitten verryttely loppuu ja mie jään radalle, koska meen ekana. Tervehdin ja lähden laukkaamaan.
Rata menee hyvin alkuun, hyvät paikat ja reipas hevonen, on pidättelemistä! Väli 3. - 4. tulee tosi nopeasti ja Penny jää liian pitkäksi, se tulee huonoon paikkaan neloselle ja siihen tulee kielto. Sitten voltin kautta jatkan loppuun radan ja se menee loistavasti. Kaikki paikat hyviä ja Penny on ihan paras.
Sitten kävelen ulkona ja odotan metrin kuulutusta, siinä on vain yksi verryttelyryhmä.
Metrin verryttely menee aika samalla tavalla kuin ysikympinkin, eli hyvin. Nyt en mene ekana, vaan toisena, joten jään odottelemaan maneesiin. Iina tekee Demillään puhtaan radan ja sit on miun vuoro. Menen koko radan läpi, se menee tosi hyvin omasta mielestä. Vikalle esteelle liian lähelle, mutta rakas kiltti ihana hevonen pelastaa ja nostaa kinttunsa ylös ja tulee PUHDAS rata!!! Oi sitä onnea! :) Olin oikeasti tosi onnellinen ja Penny teki niin hienoa työtä! Loppuverryttelen kentällä ja Saija taluttaa Pennyä kun käyn katsomassa äitin radan. Sitten menen purkamaan Pennyn tallille ja hoidan kaikki jalat ja annan päiväruuat ja omppuja sekä porkkanan.
Sitten taas radalle töihin loppukisojen ajaksi. Pari säikyttävää tapausta sattuu, mutta ei mitään vakavaa. Käyn kotoa sellaista mikropizzaa kun en malta olla poissa kisapaikalta. Kisojen jälkeen puretaan rata ja äiti ajaa pohjan. Sitten kaikki hevoset sisälle.
Käyn välissä kotona syömässä ja oon ihan koomassa. En tiiä mitä tehdä kun väsyttää mutta en haluais nukahtaa ettei yöunet mene, joten meen tekemään jo iltatallin. Heinienjaon ja väkirehujen välissä siivoan vihdoinkin sen ponien varustehuoneen, josta tuli tosi siisti ja nappasin siitä kuviakin! Sit kotiin ja nukkumaan iloisena ja tositosi väsyneenä... :)

Kisoista laitan kuvia heti välittömästi kun niitä saan ! :)

Ponien varustehuone, jossa kaikki
kamat on miun tai ponottien. Myös Pennyn
tavarat.
Satulatelineitä kolme, Belle-Kawa-Väiski.
Takana sulaketaulu tai joku sellanen ja
vaahtosammutin.
Ponien harjakori hylly, ylimmässä suojat ja
kolme alinta Belle-Väiski-Kawa.
Metallihyllyssä loimet, heijastimet, kuljetus-
suojia ja tarpeita ja muuta mukavaa.
Edessä miun ihanat mountain horsen saappaat <3
Vasemman puolen arkussa ponien loimia ja satula-
huopia ja lämpöpintelit
Oikean puolen arkussa Pennyn tavaroita, kaikkien suojat
ja päitsiä ja pinteleitä tuolla harmaassa laatikossa. Kaksi
viimeisintä kuvaa on väärin päin, anteeksi:/
Järjestelin Pennyn ovesta loimia pois, siinä oli
ainakin viisi loimea, tässä kuvassa vain kolme.
Nyt on tillaa :)
Tämmöset ukot asuu vastapäätä, Rommi ja Schumi.
Pusu supertytölle! ;)
PS. Oskarin, eli ihanan veljen kanssa tuunattiin miun julisteita, tässä kaks hienointa lopputulosta ;)
Sori kaikille Ianin faneille >:D
Nenna ei tykänny sen uudesta lookista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu