14.11.2011

16. Rästipäiviä

Olen ollut viimeviikon aikana tosi huono bloggaaja, mutta välillä on pakko nukkuakkin. Koitan tällä viikolla parantaa tapojani! :)

Keskiviikko 9.11.2011

Keskiviikkona yksi tunti koulua, koulun jälkeen äiti tulee hakemaan kotiin ja käydään Shellillä syömässä pizzaa, koska kotona ei ole kukaan tehnyt ruokaa. Sitten kotiin ja hetki ihan muutenvaan oloa ja sit kahen jälkeen tallille, otan yksärit sisälle, ennen kun tulee pimeä. Satu oli aamuvuorossa, joten iltatallia ei ole tekemässä kukaan. Laitan heppoja tunneille ja muita pikkuhommia. Totean että ponien huoneen siivous voisi olla paikallaan lähipäivinä, myös kaikki varusteet odottaa edelleen pesuaan. Pennyllä oli eka tarkotus mennä äitin päivätunnille, se oli täynnä, sit äitin iltatunnille, no mutta sit lopulta menen Paken kouluvalmennukseen. Laitan Pennyä valmiiksi ja totean että sillähän on ihan kamala kiima päällä, sen takia jumissa maanantaina. Kiva juttu, just ennen kisoja!
No ennen valkkaa meen alkuverkat itsenäisesti, tuntuu oikeelle jumiselta, muuten ihan hyvältä. Sitten aletaan menemään ravissa voltteja, kolme per pitkäsivu n. 10 m halkaisijalla. Tehtävä menee ihan hyvin, varsinkin vasempaan, mutta oikealle ei meinaa heppa taipua millään. Sitten samaa tehtävää laukkasiirtymisillä, voltit laukassa, ja sitten kokonaan laukassa. Oikeassa laukassa vaihtaa takaa vasemmalle, vasen laukka tosi hyvää! Sitten alkaa polle vertyä ja mennä hyvin molempiin suuntiin. Sit vielä kokorataleikkaa kokonaan pohkeenväistöä muutaman kerran molempiin suuntiin ja avotaivutuksia ravissa ja käynnissä, nämä meni hyvin. Sitten loppuverkkaa ja iltatallin tekoon, hoidin Pennyn jalat ja vaihdoin talliloimen tilalle paksumman toppaloimen, koska on ollut jo pakkasöitä.

Torstai 10.11.2011

Nukuin pommiin aamulla, 2 ½ tuntia liian myöhään, kouluunhan oli tarkoitus mennä, mutta en sitten enää lähtenyt kun enkun tuntikin oli jo mennyt. Sitten siinä hetken olin vain ja lähdin tallille. Ihan oikea pakkaspäivä oli ja maa jäässä, tarkoituksena oli hypätä illalla Millan ja Äitin kanssa kentällä. Satu oli iltavuorossa. Tuntui torstaina etten saanut koko päivän aikana mitään tehtyä, vaikka tein kyllä hommia ja ratsastin, mutta jotenkin vähemmän tehtävää kun normipäivinä. Otin yksäreitä sisälle ja laitoin pari hevosta tunneille. Jätin illan hypyt ulkona väliin, koska aikataulut meni ihan sekaisin ja hommat jotenkin sotkeentui ja pää oli ihan puuroa ja niin edespäin. Päätin mennä Satun estetunnille illalla, ja meninkin, että saan sunnuntaille hyvää fiilistä lähteä hyppäämään kisoihin. Tunti meni ihan hyvin, vaikka vieläkin Penny oli oikealle tosi jäykkänä.
Alkuun mentiin puomeja ympyröillä, melkoista räpiköimistähän se olikin. Sitten keskihalkaisijalla olevaa jumppaa. Ravilähestyminen, puomi-ristikko, 1 laukka, pysty, kaksi laukkaa, okseri. Mentiin ihan pari kertaa vain pienellä korkeudella ja sitten vikana menin kolme hyppyä yksittäiselle 60 cm pystylle lävistäjällä, Penny oli ihan höyrypäänä ja reipas, mutta se meni hyvin. Sitten tallille ja jalat hoitoon. Satu teki iltatallin maneesille ja mie jaoin vanhalle vaan väkirehut. Sit kotiin.

Perjantai 11.11.2011

Jos tän päivän piti olla onnenpäivä niin se ei ainakaan alkanut niin, nukuin nimittäin taas pommiin, olin aika vihanen itelleni, taas enkun tunti meni ja se oli vielä päivän ainut tunti! Siivosin aamupäivän huonettani ja sit menin tallille. Satu oli taas iltavuorossa ja laitoin heppoja yhdessä tallityttöjen kanssa. Sit yksäreitä sisälle ja sellasta perushommaa mitä melkeen jokapäivä. Sit tuntien jälkeen menin Pennyllä koulua itsenäisesti, Satu oli ratsastamassa Nitallansa ja Heli Jantarillaan. Penny tuntu oikeelle jo paljon paremmalta kun aijemmin tällä viikolla, vaikka kiima ei ole mennyt ohi. Laukassa vaihteli vielä takaa vasemmalle vaikka mitä yritinkin tehdä. Menin sit tosipaljon oikeessa laukassa ja taivuttelin. Sit vastalaukkoja ja laukannostoja ja kaikkee sellasta. Sit pohkeenväistöjä ja kaikkea avaavaa, että saataisiin juminen neiti "aukeamaan". Se verty tosi hyvin ja jätin sit siihen kun tuntui oikeen hyvältä. Kawalla oli vapaapäivä viikonlopun kisoja varten, kaikilla poneilla on koko viikon ollu tunteja ja Anni kävi ratsastamassa Väiskiä keskiviikkona. Tein iltatallin ja hoidin kaikki jutut kuten aina. Sit muuten sain aloitettua varusteiden puhdistukset, pesin Kawan ja Väiskin kaikki nahkavarusteet ja tein suuren suunnitelman muiden varusteiden pesusta. Pesupaikalle tuli valtava läjä suojia ja päitsiä yms. Mutta vihdoin sain aikaiseksi tehdä asian. Lähellekkään kaikkea en kerinny kuitenkaan tehdä ja päätin tehdä loput lauantaina muiden töiden ohessa.

Lauantai 12.11.2011

Aamutallia Satun kanssa, vaikka Satu sano ettei tarviis tulla, mutta en enää halua nukkua pitkään kahden pommiin nukkumisen takia. Laitettiin hepat ulos ja alettiin siivoamaan, kävin välissä aamupalalla ja Satu oli jo siivonnut puolet ylätallista. Sit siivosin Pennyn karsinan ja Schumin karsinan, molemmat oli ihan kamalia, heinää ja p***** kaikkialla, yleensä ei lähellekkään noin pahoja karsinoita! Sit jatkoin eilistä varusteiden pesu-urakkaa, pesin Bellen ja Laran nahkavarusteet ja kaikki suojat ja päitset mitä omistan ja mitkä oli siinä kunnossa, että pesu olisi hyvä idea. Sitten otettiin tuntiheppoja jo sisälle ja laitoin siinä ne valmiiks ja jatkoin taas pesujuttuja. Nennan kanssa päätettiin mennä maastoon, otin ite Pennyn ja laitoin sen, pienten satulasäätöjen kera päästiin lähtemään, mentiin n. 7km lekki aika kevyesti. Laukkaamassa käytiin omalla hiekkakuopalla, hepat oli ihan villejä. Sitten vielä kentällä loppuverkkaa ja pari puomia ja tallille. Tunnit oli ja meni, aina välillä heppoja laitettavana. Otin yksärit sisälle ja talutin talutustunnilla sellasta reipasta heppaa ja reipasta tyttöä. Talutustunnin jälkeen jaoin hepoille talliin iltapäiväheiniä ja pesin Pennyn varusteet valmiiksi. Nyt oli kaikkien "omien" heppojen varusteet pesty. Käytiin rakentamassa sunnuntain kisojen rata, mietittiin että melkoisia haasteita radalla tulee eteen. Mm. kulman jälkeen heti trippeli, josta suhteutettu linja muurille ja sit toisessa päässä tiukka käännö kakkospystylle josta kolme laukkaa okserille. Mutta mietittiin vielä rataa ja päädyttiin lopulta (kylläkin sunnuntain puolella) muuttamaan kakkoselle lähestymistä kääntämällä estettä, se paranikin mukavasti.
Nenna ja Veera jäi meille yöks, putsailtiin vielä vähän varusteita ja tehtiin iltatalli, sit kotiin ja nukkumaan.

Rästipäiviltä miulla ei oo ees kuvamateriaalia, vaikka sitä lupasin, kirjoitan kisapäivästä kotona, olen nyt koulun koneella ja toivottavasti saan siihen postaukseen kuvia! :) Tällä viikolla postailen ahkerammin, sen lupaan ja teen tuntihevosesittelyn, se kun voitti tuon äänestyksen. Sit myöhemmin varustepostaus, hoitopostaus, haavepostaus, tulevaisuuden suunnitelmia, kysymyspostauksia....... Ja otan jo tänään kameran mukaan hommiin, sanokaa mistä haluatte enemmän kuvia!!! :)

P.S: meidän pikkujouluihin on jo yli 40 ilmoittautunutta.... :)
Mukavaa joulun odotusta kaikille! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu