22.11.2011

21. Tauko olikin huono ajatus!

Eli en siis vietäkään taukoa, en malta. :D Mutta välttämättä en päivittäin blogia kirjoittele, jos menee myöhään tai on jotain muuta juttua, kuitenkin pyrin aina kirjoittamaan jokapäivän tekemiset ja sen semmoiset. Kuviakin tästä löytyy, vanhoja ja uusia, ei välttämättä liity tekstiin:)

Viimeviikko tiivistetysti: Torstaina olin koulutunnilla Pennyllä, tunti meni tosi kivasti, mentiin aika pitkälti samoja juttuja kun maanantaina, mutta enemmän ihan kouluratsastusta. Ei puomeja eikä vastalaukkoja, vaan pohkeenväistöjä, avoja ym. Tein myös iltatallin yksäripuolelle ja väkirehut vanhalle tallille. Laitoin Pariisin äitille valmiiks ja muitakin tuntiheppoja.


Väpsy<3


Perjantaina jäin kotiin koska koulussa oli yliopisto -päivä, ja miun tulevaisuuden suunnitelmat alkaa olla jo selvillä, niin en menny, koska niihin ei todellakaan kuulu yliopistossa istuminen! (Kerron niistä sit myöhemmin) Kävin Pennyllä maastossa yksin ja otin kuvia ja videoita, mutta nyt kamera seikkailee jossain muualla, joten ne tulee sit varmaan myöhemmin muokkauksella tai eri postaukseen. Sitten otin hevosia sisälle ja laitoin tuntiheppoja. Päätin mennä Väiskillä koulutunnille, siellä mentiin samoja tehtäviä kun torstain tunnilla ja poni oli ihan huippu. Menin ilman satulaa. Sitten tein iltatallin ja laitoin Laran ja lähdin ratsastamaan silläkin. Sekin oli kiva, vaikkakin tosi jäykkä takapäästä, mutta vertyi mukavasti reippaasti ravaamalla ja eteenalas venytyksillä. Sitten illan vikana Kawalla, silläkin menin koulua ilman satulaa. Se toimi kivasti, vaikkakin joku on oikeassa korvassa, sillä laukassa laittaa sen ihan luimuun päätä vasten ja alkaa ravistelemaan tosi paljon, mutta asiaa selvitellään.
Lilli ja miun sormet:D

Lauantaina aamutallia Satun kanssa, hevosten laittoa ja estetunti Lanella. Lane oli niin super että ei ole vielä ollu! Ei kieltäny kun vain yhden ainokaisen kerran, mikä on tosi hyvin tämän hevosen kanssa! Mentiin lävistäjällä olevaa linjaa (puomi-pysty-puomi-pysty-puomi-okseri) ja sarjaa (okseri-pysty) lopuksi nostettiin vika este yli metriin ja siitäkin kevyesti (VALTAVALLA hypyllä) yli, ainakin tuntui siltä. Tallilla hoidin Lanen ja laitoin muita heppoja. Talutustunnilla oli taluttajia ja hain sen aikana yksäreitä sisälle. Sitten pidin itse toisen talutustunnin, niiden pitäminen on kivaa! Talutustunnin jälkeen purettiin kaikki hepat ja annettiin päiväheinät. Sit alko illan DB valmennukset. Niitä oli neljä ryhmää ja ite menin vasta viimeisessä, joten menin auttamaan ekojen ajaksi, ja välillä olin kahviossa herkuttelemassa. Menin laittamaan PeePeen, peruskamat, oli aikaslaisen teknisen näköinen tehtävä, joten 'valmistelin itseäni henkisesti'. Samassa ryhmässä oli Anna, Aapo, Tella ja Äiti, mentiin alkuverkaksi ravipuomeja pituushalkaisijalla ja ympyröitä. Sitten laitettiin ristikko-okseri puomien tilalle ja tultiin eri versioita käännellen ja väännellen. Penny toimi ihan hyvin, ottaen huomioon sen, että sen pää ei edelleenkään kestä kovin hyvin kiinniottamista esteillä. Sitten tultiin isompia esteitä ja onneksi sai jo sujua väleihin, niin ei ollut niin haastavaa, hyvin meni pikku peepee! :)
??


Sunnuntaina olin taas viimeisessä ryhmässä, nyt valkat alko jo ennen yhdeksää. Käytiin vain ruokkimassa hepat ja laittamassa ne ulos ennen valmennusta, sit kattelin taas niitä ryhmiä. Laitoin taas Pennyn niinku normaalistikkin ja menin verryttelemään. Mentiin samanlaista verkkaa, muutenkin tehtävä oli 'rungoltaan' sama kuin eilen, muutama este lisää ja 'mörköjä' (vesi, muureja, ruohokukkulamuurit) sekä esteet oli korkeampia n. 70-90 cm. Tultiin taas monia eri versioita ja muuta mukavaa, hevonen oli ihan superi. Ei kieltäny eikä töllöttäny, pari huonompaa paikkaa tuli, mutta ei se haitannut kun ei esteetkään edes tippuneet. Sitten purin Pennyn ja menin siivoamaan tallia, siivosin siivosin siivosin, äiti siivos alatallin. Hain hepat sisälle ja tein iltatallin ja menin kotiin.

Paken koira Iita, mikä söpöys<3


Maanantaina eli eilen, tein iltatallihommia, laitoin siis heppoja ja perusjuttuja. Menin äitin estevalkkatunnilla taas Lanella, joka oli vielä parempi kun lauantaina! Päästiin perusmuuri ILMAN YHTÄÄN KIELTOA! Ja se on jo oikeasti melkoinen saavutus, anteeksi että hehkuttelen, mutta Lane ei oo ollu koskaan noin ihana poika! <3 Tunnin jälkeen hoidin Lanen, tein iltatallin ja laitoin Pennyn ja menin koulua. Pennykin tuntui tositosi pehmeälle ja herkälle, ei tarvinnut tehdä voimakkaampia apuja ollenkaan kertaakaan, oli ihanan herkkis. Sitten jaoin vielä väkirehut ja hoidin Pennyn jalat.
Laitoin Lanelle sisätoppiksen päälle ja uloskin laitoin menemään hienon uuden punamustan toppiksen (okei ei oo uus mut ei oo ollu käytössäkään:D).


Siinä lyhykäisyydessään viimeviikkoa, tällä viikolla yritän kirjoitella parhaani mukaan. Huomenna P:lle tulee tunnistaja, jotta saadaan poni suomen rekisteriin ja päästään oikeisiin kisoihin keväällä!! JEEEE <3 (Pennylle siis, ja sehän ei ole oikeasti poni:))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu