17.11.2011

19. Keksiviikko

Keskiviikko 16.11.2011

Keskiviikkona hommat alkoi heti aamusta yhdeksältä, ei kuitenkaan aamutalliin menemistä, vaan talutustunti Siirillä. Yhdeksän aikaan hain sen sisälle ja laitoin valmiiksi, puoli kymmenestä kymmeneen kestävällä talutuksella käytiin kääntymässä hiekkakuopilla ja takaisin. Maassa oli lunta ja kokoajan satoi lisää, ehkä se talvi kohta tulee. Ei sillä että kamala ikävä olisi, mutta mielummin lumista ja kylmää, kuin pimeää, tummaa ja kylmää! Ja talvella otetaan kyllä useammat hankitreenit neitin kanssa!
Siiri, Jyrkän Tyttö


Heppoja hakemaan :)
Keskiviikkoisin on aina päivätunti, eli päivätunnin hepat sisälle ennen yhtä. Laitoin ne satulaan asti ja lähdin sit kotona käymään.

Moi oon Örkki! :)

Iltapäivällä otin kaikki meidän omat hepat sisälle ja laitoin loimet kuivumaan. Laitoin Lanea valmiiksi, aijoin nääs mennä ratsastamaan pikku-ukolla. Satu otti Tarun ja Helmin kanssa yksärit sisälle, äiti piti yritysesittelyä aikuisopiston opiskelijoille. Laitoin Lanelle Bellen satulan, koska se on sille ihan ok sopiva ja miun omalle istunnalle paljon parempi kun Lanen oma koulusatula. Lisäks aikeena oli mennä puomeja ja ristikkoa, joten koulusatula - ei niin kiva.

Ratsii lähös. Anteeksi Satu M-G, Lane
ei suostu olemaan järkyttymättä kuvia
otettaessa :D. (Satu aina valittaa että
lanesta on vaan järkyttyneitä kuvia!)
Menin Lanella ensin ihan perus alkuverkkaa, ravia ja käyntiä. Laitoin sit ite puomit ja yhen ristikon toiseen maneesin päähän, Jaanalla oli yhtäaikaa ratsastusterapia maneesissa. Menin puomeja ravissa ja laukassa aika kauan, Lane rentoutu kivasti eikä tuijotellut juuri mitään. Sit menin ristikkoo kaikista ilmansuunnista. Tein vielä kaikenlaisia kääntöjä ja vääntöjä ja Lane oli superkiva. Mutta en varmaan koskaan ole hikoillut niin paljon kun nyt Lanea ratsastaessani, mutta oli kyllä hepsullakin kuuma! Loppuverkan jälkeen siivosin kakat ja raivasin puomit ja tolpat pois maneesista. Olin just lähössä tallille kun Satu tulee ja sanoo et Lane menee tunnilla, joten otin Bellen satulan pois ja kiikutin Lanen oman paikalle, entistä kuumempi siinä tuli. Mutta kuten sanotaan; tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Ite en kattonu et meneekö Lane. No sille ei pieni lisäliikunta tee pahaa!

Heppa reenin jälkeen <3
Sitten laitoin parit tuntihepat vielä ja olin tallilla, järkkäilin ponien huoneessa suitsia pakettiin ja satuloita paikoilleen, lisäks harjasin hiekkaset suojat. Jos nyt onnistuisin pitämään sen huoneen siistinä, toistaseks ainaki oon onnistunu. Otin Larasta pari kuvaa odotellessa sen ratsastajaa:






Sitten vikan tunnin jälkeen tein Satun kanssa iltatallin vanhalle ja laitoin Pennyn valmiiksi ratsastelua varten. Satu oli sammuttanu jo maneesista ja kaikkialta muualtakin valot, joten ajattelin mennä kentällä, kun kentän valot on vähän taloudellisempia sytytellä. Kenttä oli tosi hyvä verrattuna pakkasiin, jotka oli ollut. Ei oikeastaan yhtään kova, vaan ihan juuri sopiva. Menin n. 45 min, ihan perus koulua. Taivuttelua ja väistöjä, temponmuutoksia ja kaikkea sellaista avuille tuovaa. Penny tuntu kivalta! Ostin muuten Pakelta ihanan satulahuovan, Glen Gordonin ja ei ollu kallis! Onneks äkkäsin sen muiden huopien joukosta! Väri on tollanen punaruskea-oranssi, mut kiva kuitenkin!





Ennen ratsastusta meinasin saada sydärin kun Pennyn etujalan kengän etukäänne (se kengän rautajuttu siinä eessä) jäi oven alaportaan metalliin kiinni ja koko polle meinas lentää turvalleen. Kamala pyristely hetken, mut onneks se käänne väänty ja irtos ja Penny pääs irti. Kaikki oli ok, hakkasin sen käänteen vasaralla oikeinpäin ja lähin ratsastamaan pimeälle kentälle, joka onneks kuitenki valaistui valojen ansiosta.
Tämä on siis käänne, tällähetkellä vääntyneenä..


Sitten ratsastuksen jälkeen hoidin Pennyn ja annoin sille iltaruuat ja lähdin kotiin. Meni melkein kymmeneen, joten siksi eilinen kirjoitus jäi tälle päivää.

Postaukseen tuli ihan kivasti kuvia, vaikka niiden laatu ja aiheet ei mitään parhaita ole. Mutta kuitenkin. Seuraavaks kirjotan tästä päivästä ja huomenna teen jotain erikoisempaa, ainakin yritän. Tuntihevospostaus tulee kun on aikaa tehdä niin pitkä ja perusteellisesti tehty postaus! :)

2 kommenttia:

  1. Lane oli superhuippu koulutunnilla, meni tosi nätisti kaikki jutut. kiitos Jasulle "alkuverkasta". :) Treeni ei lanelle pahaa tee yhtään.
    Ei nuo kuvat ihan nyt enää niin järkkyjä ollut, lane ei vaan tykkää poseraamisesta (koska kamerasta voi edelleen ne marssilaiset hyökätä.. )

    VastaaPoista
  2. Haha :D oleppa hyvä vain! :) //jasu

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu