7.3.2012

70. Hencan valmennukset

Ihan aluksi totean, että takana on nyt kahdet neljät valmennukset, joista jäi oikein mukava fiilis lähteä kisoihin. Menin valmennuksissa siis Pennyllä ja Väiskillä.

Tiistaina me mentiin aika paljon tekniikkaa ja peruslaukan hiomista ratalaukaksi. Alkuun mentiin ympyrällä avoa ravissa ja laukassa, Pennyn kanssa tämä on vielä paljon vaikeampaa, mutta Henkka sanoi että kehitystä kuitenkin on viimekertaan. Väiskin kanssa avot ja taivutukset sujuu aina tosi kivasti ja tälläkin kertaa se oli oikein hyvä.

Lauantain tehtävä. 6-laukkaa tarkoittaa siis
oksereiden välistä etäisyyttä PENNYLLE.
Väiskillä se oli 7-8 laukkaa.


Avojen jälkeen tultiin kavaleteille, joille käännettiin pitkältäsivulta todella pieni käännös, mutta hevonen ei saanut kaatua sisäpohetta vasten, sen piti taipua ja asettua, sen piti olla pohkeen edessä ja myötälaukassa ja puomit ei saanu kolista. Pennyn kanssa tehtävä meni ihan ok, taipuminen oli vähän vaikeaa, niinkuin aina ja laukan tasainen rytmi oli tällä tehtävällä vielä hakusessa. Väiskin kanssa tehtävä meni muuten tosi hyvin, mutta tiukat käännökset sai ponin köyrimään ja viskomaan päätä, otin nimittäin ekakerralla liikaa sisäohjasta. Tästä oppineena ratsastinkin sitten käännökset pelkillä ulkoavuilla ja sisäpohkeen tuella, joka vähensi pelleilyä roimasti.
Kavalettitehtävän jälkeen hypättiin pitkää jumppalinjaa vasemmassa kierroksessa. Ennen valmennusta mietin, että kuinka Pennyn kanssa mahdutaan 5m väliin, mutta ravilähestymisen ansiosta me mahduttiinkin tosi hyvin. 9m väli oli isommilla esteillä Pennyn kanssa vähän ahdas, mutta istunnalla sain senkin rauhalliseksi. Pennyn kanssa hypättiin pari kertaa nuo linjan vikat esteet varmaan 110cm.
Väiskin kanssa linjatehtävä meni ihan kivasti, välit muutettiin poneille ja kahteen vikaan otettiin molempiin kolme laukkaa. Alkuun välit tuntui tosi vaikeilta ja hevosen jälkeen ponilla meneminen tuntui muutenkin aika vaikealta, mutta itse kun sain ajatukset kasaan niin alkoi sujumaan ja päästiin jumppa pari kertaa sujuvasti maaliin asti.
Jumpan jälkeen me mentiin vielä toisen pitkänsivun okserilinjaa, jonka väliin hevosilla tultiin sujuvat kuusi laukka-askelta.  Pennyn kanssa linjat meni aivan nappiin, tuli tosi kivoja pyöreitä hyppyjä ja Henkkakin sanoi, että tosi kauniisti hyppää. Väiskin kanssa alkuun oli taas laukan säätämistä ja väliin tutustumista, mutta sieltä se tultiin sitten seitsemällä sujuvalla laukalla.

Keskiviikkona oli ratatehtävä. Odotin tiistai-iltana tätä päivää tosi paljon. Nenna tuli meille tiistai-keskiviikko yöksi☺. Radalla oli tosi paljon pitkiä välejä, juuri ja juuri suhteutettuja ja yksi sarjaeste. Kaikki hypättiin verkkahypyt, kaksi rataa ja ratojen ongelmakohdat uudestaan niin kauan, että ne sujuivat. Alkuverryttelyt tehtiin tänään itsenäisesti, mutta ohjeeksi sain Pennyn kanssa energistä ravia ja laukkaa, mutta ei pitkänä, avoa pitkillä sivuilla; etenkin laukassa.
Välit:
1.-2. 6 laukkaa
3.-4. 5 laukkaa
5.-6ab 6 laukkaa (sarja 7 m)
7.-8. 9 laukkaa
9.-10. 6 laukkaa

HEVOSELLA!

Alkuhyppyinä mentiin 9.-10. linjaa ristikoilla ja kokoajan kevyessä istunnassa. Miusta tuntuu että kevyessä istunnassa en saa ratsastettua tarpeeksi kunnolla ja etäisyydet jää sokeiksi, eli en näe niitä. Silloin aloin vissiin nyppimään Pennyn kanssa ohjista ja tempo hidastui, jolloin se joutui venyttämään väliin tosi paljon. Korjasin hommaa sitten vain antamalla sen hypätä siitä mistä se nyt sattuu menemään - ja väli parani heti. Joskus pitää oppia vaan "kantapään kautta". Vähän samaa ongelmaa miulla oli Väiskin kanssa, pari kertaa tehtiin täyskaato esteillä kun etäisyys jäi ihan kokonaan huonoksi. Toisena verkkana mentiin 7.-8. esteitä, joista toinen oli vihreä mokkulaeste ja toinen vesimatto-okseri. Nämä meni huomattavasti paremmin kuin toinen linja, paikat oli hyvät ja laukka rullaavaa ja sujuvaa. Väiskin kanssa mokkuloille tuli aikamoisia kenguruhyppyjä, mutta ennen ei ollakkaan sitä hypätty.

Pennyn kanssa eka rata meni aivan sikahyvin. 7.-8. väliin työnsin liikaa ja Penny meni aika pitkää laukkaa, yhden askeleen liian vähän. Muuten eka rata oli aivan superi. Toisella radalla otin vähän enemmän malttia ja se meni ihan hyvin, kuitenkin itselle jäi tosi hyvä fiilis siitä ekasta radasta. Väiskillä molemmat radat meni ihan hyvin, miusta vaan tuntu aivan mahdottoman vaikealta mukautua ponin liikkeisiin ja hyppyyn hevosen jälkeen ja se tuotti pari arviointivirhettä ja huonoa lähestymistä.

Ylipäänsä olen erittäin tyytyväinen, kumpikaan ratsu ei kieltänyt koko valmennusrupeaman aikana kertaakaan ja sain taas paljon ajattelemisen aihetta ja opiskeltavaa. Henkka myös sanoi, että voin vallan mainiosti startata ekaa 110 cm jo sunnuntaina, mutta en ole itse aivan varma. Katsotaan vielä pari päivää ja sitten ilmoittaudun. En missään nimessä halua ainakaan mennä yhtään takapakkia, eli mielummin etenen vähän hitaammin, kun ei se itseäni mitenkään haittaa.

Vielä pari kuvaa valmennuksista, Pennyn valkkojen aikaan ei ollut ketään kuvaamassa:
Mokkulan eka ylitys, ehkä vähän hapuilevaa. :D

Vähän koominen hyppykuva, mutta edes puomi ei pudonnut :DD!
Ja tämä estehän me hypättiin miltei paikoiltaan tässä vaiheessa.





Liikkeessä mukana sulavasti??

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia siusta ja Väiskistä :) ei teidän kameraan kukaan ottanu kuvia miusta ja jymystä? :D

    VastaaPoista
  2. Ei ollu kun tallin omista ratsukoista :( Pyydä ens kerralla ottamaan myös siusta, varmasti onnistuu :)))

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu