15.3.2012

73. Opiskelusta




Älkää huolestuko, heppa-aiheessa pysytään vaikka siitä vähän lipsutaankin...

Olen istunut koulussa nyt 1 + 9 + 3 vuotta, yhteensä 13 vuotta. Yksi vuosi esikoulua, kuusi ala-astetta, kolme yläastetta ja kolme lukiota. Minulle helpointa on ollut lukiossa. Lukion opiskelumalli sopii minulle, jokaisen jakson alussa saa aloittaa puhtaalta pöydältä. En kuitenkaan koskaan ole ollut lukutyyppejä ja olen ollut maailman huonoin kokeisiin lukija tai läksyjen tekijä. Parhaiten opin kuuntelemalla mielenkiintoista opetusta. (Sitäkin on opiskeluvuosiin mahtunut!)

En tiedä kuinka olen kuitenkin onnistunut rämpimään kaikki kokeet ja kurssit aina läpi (paitsi yhtä venäjän koetta yläasteella). Äitikin taisi kerran miettiä, että millä aivoilla oikeen sitä koulua käyn. No omilla tietenkin. Kuitenkin yläasteelta pääsin lukioon, vaikka keskiarvo ei sinne riittänytkään, lukiossa onnistuin nostamaan 7,04 keskiarvon 8,3:meen ensimmäisen vuoden aikana. Nykyinen keskiarvo on 7,88 ei mikään mahtava, jos suunnittelisi yliopistoa. Onneksi en suunnittele.

Suunnitelmiin, jotka nyt hitaasti alkaa toteutumaan, kuuluu vahvasti Ypäjän Hevosopisto ja hevostalouden ylioppilaspohjainen perustutkinto. Toisinsanoen ratsastuksen ohjaajan opinnot. Hain kouluun jo nyt, vaikka ensi vuoden suunnitelmiin kuuluukin vielä jäädä kotiin hankkimaan rahaa ja kisakokemusta. Parin viikon sisällä kuuluisi tulla kirje, jossa hakijat kutsutaan pääsykokeisiin.
Kokeet ovat kaksipäiväiset, ensimmäisenä päivänä haastattelu, kuntotesti ja ratsastuskoe. Toiselle päivälle karsitaan puolet ja toisena päivänä päästään hyppäämään esteitä.

Jos nyt käy niin, että jo tänä vuonna saan opiskelupaikan, jätän sen varmaan käyttämättä tai jos mahdollista, pidän paikan ensi vuodelle, jolloin kenties rahatilanne opiskelun aloittamisen sallii. Raha ei olisi muuten ongelma, mutta ilman hevosta en halua kotoa pois lähteä. Kaikki on kuitenkin vasta harkintavaiheessa, hyvin varhaisessa sellaisessa, joten tarkemmin en nyt itsekään osaa miettiä.

Parsin ajatukset kasaan niin tiukkaan ja sitten kerron lisää suunnitelmistani!

PS: 4/6 Ylioppilaskoetta suoritettu! Kohta lukio on ohi!♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu