18.3.2012

74. Back to horse business





Taas on tovi vierähtänyt kirjoittelusta, tai hevosaiheisesta sellaisesta, en ole edes viikko-ohjelmia tai tapahtumia käynyt päivittämässä. No siihenhän syynä on nuo kirjoitukset ja sitten kaverit... Ei kummatkaan mitkään huonot syyt. :)

Ennen kisoja kävin lauantaina koulutunnilla vähän tarkoituksena jumpata Pennyä sisäpohkeiden ympärille ja niin että saan ne sisäpohkeet läpi. Tunti meni ihan jees. Aika paljon oli neitillä sitä hössövirtasta, mutta sitten kun laukkailtiin niin se onneksi väheni.

Sunnuntaina, eli kisapäivänä tehtiin aamutalli ja sen jälkeen putsasin vähän varusteita. En putsaa niitä niinkään sen takia että oltas siistejä, vaan sen takia kun oon aina ennen kisoja (tai kissanristiäisiä) tottunu putsaamaan kaikki varusteet ja se rauhottaa tosi paljon ja miulle tulee sellanen varmempi olo. En tiiä liekkö siinä jotain taikaa.☺ Sitten mentiin maneesille kävelemään rataa, jossa oli pari aika haastavan tuntuista kohtaa. Mm. 6-7 esteelle kuusi laukkaa kaartaen vasemmalle, ja 7-8 tiukka kolme oikeelle kaartaen. Sitten muutenkin radalla oli tosi paljon pitkiä teitä ja linjoja ja yks okseri-pysty sarja.

Olin töissä koko kisojen ajan, ratahenkilönä. Kävin laittamassa Pennyn (toinen minkä haluun aina tehä kisoissa, laittaa hevosen kunnolla ja itse) ja lähdin maneesille jo kävelemään alkukäyntejä. Pian päästiinkin verkkaamaan ja kun tuli verkkahyppyjen aika, tajusin miten vaikeet ne verkkaesteet oli. Ne tuli heti kulmasta pitkällesivulle kääntymisen jälkeen niin etäisyyksien hahmottaminen oli tosi vaikeeta. Otin niin monta hyppyä että sain kerran kunnollisen lähestymisen ja sitten jätin siihen, samoin tein metrissä. (Menin siis 90 ja 100cm)

Itse radat meni tosi kivasti, vaikka 90 cm sähelsin ite, tai itseasiassa unohduin taas vaan matkustamaan, Penny pelasti miut täydellisesti ja teki puhtaan radan vaikka alotinkin ratsastamaan vasta vitosesteellä... Tottakai mie nyt jotenkin siinä alussa ratsastin mutta se tatsi oli vähän hukassa ja vähän alitemponen niin tuli kamalasti puolikkaita askelia. Ite en ollu tyytyväinen itseeni ja rataan, mutta hevoseen sai olla enemmän kun tyytyväinen. Videon ysikympistä voitte katsoa TÄSTÄ. Tosiaan videossa näkyy tuo, että paikat oli hakusessa ja pahasti vitosesteelle asti.

Metri sitten yllätti ja meni aivan täydellisesti. Ennen verkkaa tein jo suunnitelman miten ratsastan ne tiet ja minkä tempon otan että saan korjattua virheet. Onneksi sainkin ne korjattua, Pennykin tykkäs tosi paljon hypätä kun en säheltäny siellä selässä. Paikat oli hyviä ja hypyt hyviä, niinkun jo facebookiin joskus päivitin, että en voi olla kun tyytyväinen. No metrin voittekin katsoa TÄSTÄ.

Maanantaina kisojen jälkeen liikutin Pennyn tosi kevyesti ja palauttavasti, käyntipohkeenväistöjä ja vähän laukanvaihtoja ja ravissa taivuttelua. Tiistaina Penny rokotettiin ja perjantaihin asti se saikin lomailla. Tämä rokote oli siis II perusrokote, koska ilmeisesti Luxissa ei tarvitse olla tehosterokotteita perusrokotteiden lisäksi, ainakaan Pennyllä ei ollut. Nyt on. :) Perjantaina tuolla neitillä tuli jo korvista höyryä joten kävin vähän kävelemässä ja ravailemassa maneesissa. Lauantaina samoin tosi kevyesti ja tänään oli vapaa, koska olin shoppailemassa konkurssimyynnissä ja siivoilin sitten taas ponien huonetta.


Muutama kuva kisoista ja shoppailuista:
Kuvat: Heidi Lahtinen










Löysin sen mitä etin jo aikaa sitten,
Glen Gordon rintaremmi
sinisillä joustoilla


Löysin kisatakinkin ja 15e hinnalla. Mistä saa
sillä hinnalla kisatakin???
Elt on merkki ja ihan kiva takki. :)

Lisäksi ostin SSG:n hanskat kisoihin, letityslenkkejä ja sen nahkaisen kisanumeron.
Ja kaikki tavarat sain tuon rintaremmimartingaalin ovh.;lla. Ei paha ei ;)


Nyt kun vielä muistan niin voitin joku päivä FB;n heppatarvike-sivulla olleessa arvonnassa Pennylle sinisen Eskadronin loimen. Olin ihan what miten mie voin jotain voittaa?? mutta niin kävi. :) Ei kyllä haittaa! Sitten lupauduin Pennyn kanssa "malliksi" johonkin hevosia ja hepeneitä -valokuvaussessiioon, jota tulee kuvaamaan joku huippuvalokuvaaja jostain paikasta. Samalla otetaan miun ylppärikuvat. Niin ja tää valokuvausjuttu tuli meidän tallin Sannan kautta. :) 

2 kommenttia:

  1. Mikä liike menee konkursiin??
    Minkä lehen kuvauksiin sie meet? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratsunurkan konkurssimyynti oli, se lopetti jo joku puol vuotta-vuos sitten + en lehen kuvauksiin vaan jonkun valokuvaajan johonkin projektityöhön. En oikeen tajunnu asiasta muuta kun että helsingistä tulee keväämmällä kuvaamaan Sannaa & Aadaa ja Minua ja Pennyä //jasu

      Poista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu