9.2.2012

54. Vastauksia

Tässä olisi vastauksia Kumpi mielummin -kysymyksiin, joita te lukijat olette lähettäneet! Ja kiitos teitä on jo 40! Mahtavaa! :)

Kumpi mielummin Belle vai Kawa? Kawa vai Penny? Belle vai Penny?

Tähän pyrin vastaamaan niin, että jos olen menossa ratsastamaan, otan Pennyn, sitten Kawan, sitten Bellen. Belle on miulle jo ihan liian pieni ja sen kanssa ei ratsastuksessa oikeen enää mitään järkevää miun osalta ole. Silti se on tosi rakas ja tärkeä poni, olenhan sen kanssa monenmonta yhteistä vuotta viettänyt. :) Kaikki on tosi tärkeitä, mutta joissain asioissa , kuten järkevässä treenauksessa valitsisin etusijalla Pennyn tai Kawan.

Kumpi mielummin Kesä vai Talvi?

Aivan ehdottomasti kesä! Rakastan kesää, aurinkoa, lämpöä ja vihreyttä! Ötökätkään ei tee siitä yhtään huonompaa. Kesällä on myös kaikki kisat ja paljon enemmän mahdollisuuksia treenata kun talvella, kylmä ja pimeä ei ole miun juttu.

Kumpi mielummin Maneesi vai kenttä?

Maneesi. Riippuu tietenkin vuodenajasta ja säästä sekä hevosesta. Kuitenkin saan paremman keskittymisen treeniin maneesissa kuin ulkona. Paitsi kisat on kivempia kentällä kuin maneeseissa, enemmän tilaa ja katsojille mukavampaa.

Kumpi mielummin Esteet vai koulu?

Kilpalajista puhuttaessa esteet. Pidän koulua äärettömän tärkeänä ja tykkään harjoitella sitä, mutta rehellisesti sanottuna en aina tajua kouluratsastusta kilpalajina. Siitä puuttuu jännitys ja esteratsastuksen huolettoman iloinen fiilis. Treenatessa menen kaksi kertaa viikossa esteitä ja loput koulua tai puomeja, sitten vapaat ja maastoilut. Koulua siis pitää mennä paljon että hommat esteillä sujuu!

Kumpi mielummin Koulusatula vai estesatula?

No estesatula! Menin juuri maanantaina koulusatulalla ja se oli aivan kamalaa. Tuntuu ihan vammaiselta istua ainakin tuossa Allun koulusatulassa (käytin Pennyllä). Aina puhutaan että koulusatulassa ratsastaja on lähempänä hevosta, mutta ainakin mie saan istunnalla parhaan tuntuman omassa Bates -estesatulassa. Ja jalkojen asento on niin erilainen, että se pistää opiskelemaan pohkeiden käytön ihan alusta.

Kumpi mielummin eteenpäin pyrkivä hevonen vai laiska?

Jos on pakko valita niin eteenpäin pyrkivä. Kokemusta on molemmasta päästä, mutta sopiva on se kultainen keskitie. Kulkee pohkeesta eteen, mutta tulee takaisin pyydettäessä, kuten Penny. :)


Kumpi mielummin Aamutalli vai iltatalli?

Myönnän olevani tosi huono aamuihmisenä, oon huono heräämään ja oon väsynyt ekat kaks tuntia, sen jälkeen helpottaa. Jos kuitenkin henkisesti valmistaudun aamutalliin illalla, voin herätä reippaasti ja saan itteni skarpiks. Mutta vastaan silti että aamutalli. Iltatallikin on kiva, mutta aamulla on vähän enemmän vapautta tehdä asiat omassa järjestyksessä.

 Kumpi mielummin suitsien puhdistus vai satulan puhdistus?

Oon aina pitäny enemmän satulan puhdistamisesta, siinä ei ole niin paljon pikkunippeleitä ja lenksuja puhdistettavana. Suitsia kuitenkin tulee pestyä paljon useammin, likaantuvat paljon helpommin.

Kumpi mielummin tallipäiväkirja vihkoon vai blogi nettiin?

Tällähetkellä oon sitämieltä, että blogi! :)

Kumpi mielummin helle vai pakkanen?

HELLE! On minnuu himbaksikin kututtu kun oon ratsastanu +35 helteellä, mutta rakastan hellettä ja aurinkoa ja KESÄÄ yli kaiken! Pakkanen on sitten se vastakohta....

Kumpi mielummin okseri vai pysty? 

Tää on vaikee. Se riippuu hevosesta, mutta okseri ehkä, se on jotenkin silmää miellyttävämpi. Ja paikka on helpompi osuttaa kohilleen.

Kumpi mielummin pelto vai kenttä?

Kenttä se taitaa voiton viedä, jos on tarkotus treenailla kunnolla. Kawalla menin aikapaljon pellolla, kun muualla se ei alkuun tehnyt lentovaihtoja. Nyt se osaa ne kunnolla! Laiskalla hevosella pelto on varmaan parempi.

Kumpi mielummin co vai gpa?

Olen niin rakastunut kypärääni, että co! ♥

Kumpi mieluummin suokit vai puokit?

Puoliveriset on enemmän miun makuun.

Leiri vai kurssi?

Leiri, koska on kiva olla myös muiden kanssa ja yöpyä valmennuspaikassa, monesti myös saa tehokkaampaa opetusta mm. teoriaa ja luentoja. Jos siis puhutaan valmennuskursseista ja leireistä.

Yläkoulu vai lukio?

LUKIO, en haluis ikinä takasin yläasteelle, lukiossa on kiva ilmapiiri ja kaikki tietää toisensa, ainakin saman vuosikurssin opiskelijat. Kontilahdella siis, en tiedä isompien lukioiden meiningeistä. Opiskelu on myös paaaljon vapaampaa kun peruskoulussa, vaikka tehtävää onkin enemmän ja ne on vaikeampia.

Teuvo vai Pikkumyy?

Eihän niitä voi toisiinsa verrata sitten millään tavalla! :)

Poni vai hevonen?

Hevonen tämän ikäisenä, poneilla en ite pääse enää etenemään ainakaan kisauraa ajatellen.

Kumpi mielummin maasto vai kunnon koulutreeni?
Koulutreeni, meen maastoon enemmänkin tuulettamaan sekä omaa että hevosen päätä sekä hakemaan vähän vaihtelua.
 Kumpi mielummin telkkari vai tietokone?
Tietokone, jos kattoisin telkkua niin en kerkeis kirjottamaan blogia. Elokuvia on toki kiva katsoa.
 Kumpi mielummin tunti vai itsekseen ratsastelu?
Tunti ja opetus aina kun siihen on mahdollisuus, ei tule virheistä tapoja ja saa hyviä tehtäviä. Miulla saattaa joskus olla ongelmia keksiä ratsastaessa tekemistä koko tunnin ajaksi.
Kumpi mielummin juoksutus irtona vai liinassa?
En juoksuta heppoja oikeestaan ollenkaan, mielummin ratsastan, mutta näistä kahesta kuitenkin liina. Oon kuullu kolme tarinaa (tosia siis) joissa irtojuoksutettu hevonen on lopetettu jalan murtumisen tai katkeamisen takia, ja muutenkin siitä ei kamalasti ole minun mielestä hyötyä kenellekkään, paitsi jollekkin koulutusvaiheessa olevalle nuorelle hevoselle.
No niin, siinä oli vastauksia! Toivottavasti kaikki kysymykset sai vastauksen, laita kysymys uudestaan jos se ei tänne päässyt. Ja niitähän saa muutenkin lähettää ihan millon haluaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu