24.2.2012

61. Helpotusta

Nyt ekaa kertaa kahteen viikkoon miulla on parin tunnin tauko, ettei tarviis tehä töitä, koulujuttuja tai muuta. Pyydän hyvin paljon anteeksi niiltä jotka postausta ovat odottaneet, miulla vaan on ollu kamalasti tekemistä ja illalla oon halunnu mennä nukkumaan kukkumisen sijasta. :)

Oon ratsastellu Pennyn lisäks poneja aika paljon. Kawa käyttäytyy tunneilla tosi huonosti, se on keksiny keinon luistaa töistä ja lähtee ryöstämään täyttä laukkaa ihan pienestä 'kimmokkeesta', kuten valojen välähtämisestä tai jostain kolahduksesta. Se alkaa olla aika vaarallista siinä vaiheessa kun ratsastajan tasapaino ei riitä ja sieltä selästä tullaan alas. No nyt oon kuitenkin ratsastanu sen pöllöenergioita minimiin ja ainakaan viimetunnilla se ei tehnyt mitään ylimääräistä tai tyhmää. Nyt vaan ponolle paljon hommia niin ei jaksa pelleillä.

Toinen on Väiski, se on taas umpilaiska ja oikeen kovettanu kylkensä pohkeille. Kun menin sillä niin ekat puoli tuntia yritin saada sen liikkumaan omilla jaloilla eteen ja polkemaan takajaloilla kunnolla, ettei menis selkä alhaalla ja takajalat tallissa madellen. Sitten loput puoli tuntia se olikin mahtava ja sitä sai ihan pidätellä kun poika riemastui. Sitä saa kyllä ratsastaa pohkeella, pikkulapsilla on vaan sen kanssa se ongelma, kun se pistää heti liikkumatta kun sitä 'potkitaan' tai raipatetaan. Mutta kyn pyytää asiallisesti pohkeita puristamalla ja ohjat tuntumalla, niin kappas kun alkaa toimia. Ainakin alkukankeuden jälkeen. Molemmat ponit vähän kunto-kuri-kuurille! :)

Penny on ollu tosihyvänä, oon käyny nyt tavallista enemmän äitin ja Satun koulutunneilla ja sen huomaa heti, Penny ei oo läheskään yhtä jäykkä! Itekkin oon menny paljon koulua. Sitten myös puomeja. Riikan valmennukset oli viimeviikonloppuna, niistä jäi tosikiva fiilis. Lauantai etenkin meni tosi hyvin, mentiin jumppaa ja sarjoja, sekä yksittäistä vesiestettä. Kuva- tai videomateriaalia ei nyt valitettavasti ole, mutta yritän DB:n valkoista saada.



Sunnuntaina mentiin sitten samalla rakenteella tehtyä rataa. Eka rata n. 70-90 cm korkeudella. Eka rata meni ehkä vähän hätäisesti, Penny teki asiansa oikeen kunnolla ja pelasti miun sähellykseltä. Ei pudotuksia tai kieltoja, mutta temponmuutoksia oli vähän liikaa ja ite en oikeen selkiyttäny päätäni ennen rataa ja koonnut itseäni. Toinen rata oli sitten 100 cm korkuinen, sille lähdin jo paljon selkeämmin suunnitelmin ja paremmassa tempossa. Rata menikin hyvin, yksi kielto tuli sarjalle. Vähän kostautui toi ekan radan ajattelemattomuus, yhteen väliin otin ekalla radalla kuusi askelta ja tokalla radalla viisi, se sitten sekoitti vähän ja sarja (suoraan tältä linjalta) oli tosivaikea hypätä. Toistettiin sitten tuo ongelmakohta useaan kertaan ja siitä sekin sitten sujui.

Sain Riikalta taas paljon treenattavaa, samanlaista mitä Hencca ja Dominickin aina antaa, mutta lisäksi enemmän laukkatyöskentelyä. Laukassa eteen, etten jää himmailemaan, mutta ei kuitenkaan liian pitkää laukkaa. Pennyn kanssa kokoamisongelmat on tuttuja, mutta hyvin ollaan silti selvitty. Oonkin tän viikon sileäntreeneissä menny tarmokasta laukkaa ja ravia, paljon kääntämistä ja sit suoralla isompaa laukkaa. Ihan toimivaksi olen todennut! Huomenna se nähdään, onko sitä ollutkin! :)

Nyt teen samalla tässä ajalla sen tuntiheppapostauksen ja noita sivuja lisää, muistakaa käydä vilkaisemassa! :) Kuvia laitan sitten tämänillan postaukseen, jonka toivottavasti kerkeän tekemään!

2 kommenttia:

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu